1000 recepten met laurierblad
+/- 600 gr kalfsblanquette +/- 7,5 dl water zout 1 ui 1 laurierblad 3 kruidnagels Voor de saus: 30 gr boter 35 gr bloem 5 dl kalfsbouillon 1 eierdooier 2 eetlepels koude melk citroensap zout en peper +/- 400 gr gare gehaktballetjes 1 doosje asperges ... bekijk recept »
voor 4 personen: 6 gehalveerde tenen knoflook 1 tam konijn (ca.850 gram, verdeeld in 3 stukken) 2 el olie 3 el tomatenpuree 1 takje gedroogde rozemarijn peper 1 1/2 dl. droge witte wijn 2 el kappertjes 250 gram uien zout 1 laurierblad 1 takje gedro... bekijk recept »
Voor 6 personen: 6 biefstukjes van ong. 175 g per stuk 1 ui fijngehakt 1 laurierblad 2 takjes peterselie 8 jeneverbessen 3 dl droge rode wijn 15 g boter 1 eetl. olie 2 eetl. rode bessengelei peper en zoutLeg de reebiefstukjes in een grote ondiepe sch... bekijk recept »
wat vleesoverschot: runds, varken, kip... 2 preien 1 ui, 2 teentjes knoflook 3 wortelen, 1 laurierblad 1 gele, 1 groene paprika 1 grote aardappel scheutje room, of Alpro Cuisine 1 blikje tomatenpuree, 70 g wat vermicelli gehakte peterselie boter zwa... bekijk recept »
1 kg dunne lende met been 25 g geklaarde boter 1 bosje peterselie 2 eetlepels mosterd 25 g roomboter in dobbelsteentjes zout, versgemalen peper [color=blue:1ac5fe9e05]**Voor de marinade[/color:1ac5fe9e05] 1 venkelknol 2 teentjes knoflook 1 sjalot 1/2... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 schelvisfilets van ongeveer 175 gr., 2,5 dl droge witte wijn, 1 laurierblad, snufje gedroogde tijm, 125 gr. crème fraiche, 2 eetl. witte bloem, 1 eierdooier, 2 eetl. melk of room, 2 eetl. mosterdBreng de wijn en ongeveer 1,25 dl.... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 gram soepgroente 200 gram champignons (gestoofd) 200 gram asperges 30 gram boter 30 gram bloem 5 eetlepels witte wijn 4 eetlepels slagroom 2 eidooiers 1 kilo kip 1 snufje peper 1 eetlepel citroensap 1 kruidnagel 1 theelepel worce... bekijk recept »
250 gram visfilets, zoals kabeljauw of schelvis 1 1/2 deciliter droge witte wijn zout ? laurierblad 1 kruidnagel 4 peperkorrels, gekneusd stukje ui takjes peterselie 20 gram boter 25 gram rookspek, in kleine blokjes 1 eetlepel gesnipperde ui 30 gram ... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 1 el olijfolie 400 gr tomaten 1 laurierblad 1 el balsamico-azijn 30 gr provencaalse kruidenmix zwarte peper 1 teentje knoflook 1 uiVerhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui ongeveer ... bekijk recept »
Voor 6 à 8 personen: Kalkoen of kapoen van 3,5 à 4 kilo 2/3 kopje olijfolie 150 gram lams- of rundsgehakt 10-12 tamme kastanjes 2 uien laurierblad 1/4 kopje witte of rosé wijn 2 eetlepels gemalen pijnboompitten 1/2 kopje gekookte rijst 1 kopje water ... bekijk recept »