Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Kalfsfricassee

+/- 600 gr kalfsblanquette +/- 7,5 dl water zout 1 ui 1 laurierblad 3 kruidnagels Voor de saus: 30 gr boter 35 gr bloem 5 dl kalfsbouillon 1 eierdooier 2 eetlepels koude melk citroensap zout en peper +/- 400 gr gare gehaktballetjes 1 doosje asperges ... bekijk recept »

Lapin à la Jean

voor 4 personen: 6 gehalveerde tenen knoflook 1 tam konijn (ca.850 gram, verdeeld in 3 stukken) 2 el olie 3 el tomatenpuree 1 takje gedroogde rozemarijn peper 1 1/2 dl. droge witte wijn 2 el kappertjes 250 gram uien zout 1 laurierblad 1 takje gedro... bekijk recept »

Reebiefstukjes met rode wijn

Voor 6 personen: 6 biefstukjes van ong. 175 g per stuk 1 ui fijngehakt 1 laurierblad 2 takjes peterselie 8 jeneverbessen 3 dl droge rode wijn 15 g boter 1 eetl. olie 2 eetl. rode bessengelei peper en zoutLeg de reebiefstukjes in een grote ondiepe sch... bekijk recept »

Rode groentensoep

wat vleesoverschot: runds, varken, kip... 2 preien 1 ui, 2 teentjes knoflook 3 wortelen, 1 laurierblad 1 gele, 1 groene paprika 1 grote aardappel scheutje room, of Alpro Cuisine 1 blikje tomatenpuree, 70 g wat vermicelli gehakte peterselie boter zwa... bekijk recept »

Runderribstuk met mosterd

1 kg dunne lende met been 25 g geklaarde boter 1 bosje peterselie 2 eetlepels mosterd 25 g roomboter in dobbelsteentjes zout, versgemalen peper [color=blue:1ac5fe9e05]**Voor de marinade[/color:1ac5fe9e05] 1 venkelknol 2 teentjes knoflook 1 sjalot 1/2... bekijk recept »

Schelvis in mosterdsaus

Voor 4 personen: 4 schelvisfilets van ongeveer 175 gr., 2,5 dl droge witte wijn, 1 laurierblad, snufje gedroogde tijm, 125 gr. crème fraiche, 2 eetl. witte bloem, 1 eierdooier, 2 eetl. melk of room, 2 eetl. mosterdBreng de wijn en ongeveer 1,25 dl.... bekijk recept »

Kip met asperges

Voor 4 personen: 300 gram soepgroente 200 gram champignons (gestoofd) 200 gram asperges 30 gram boter 30 gram bloem 5 eetlepels witte wijn 4 eetlepels slagroom 2 eidooiers 1 kilo kip 1 snufje peper 1 eetlepel citroensap 1 kruidnagel 1 theelepel worce... bekijk recept »

Vis in schelpen

250 gram visfilets, zoals kabeljauw of schelvis 1 1/2 deciliter droge witte wijn zout ? laurierblad 1 kruidnagel 4 peperkorrels, gekneusd stukje ui takjes peterselie 20 gram boter 25 gram rookspek, in kleine blokjes 1 eetlepel gesnipperde ui 30 gram ... bekijk recept »

Mosselen op zijn Provencaals 2

Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 1 el olijfolie 400 gr tomaten 1 laurierblad 1 el balsamico-azijn 30 gr provencaalse kruidenmix zwarte peper 1 teentje knoflook 1 uiVerhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui ongeveer ... bekijk recept »

Greek Christmas kalkoen

Voor 6 à 8 personen: Kalkoen of kapoen van 3,5 à 4 kilo 2/3 kopje olijfolie 150 gram lams- of rundsgehakt 10-12 tamme kastanjes 2 uien laurierblad 1/4 kopje witte of rosé wijn 2 eetlepels gemalen pijnboompitten 1/2 kopje gekookte rijst 1 kopje water ... bekijk recept »

Pagina 52 van 100