1000 recepten met laurierblad
1? liter water 300 gram runderlappen ? ui 1 laurierblad 1 theelepel zout 4 witte peperkorrels 50 gram doorregen spek ? potje rode bietjes 400 gram savooienkool 100 gram prei 1 eetlepel reuzel 1 eetlepel tomatenpuree 2 - 3 eetlepels wijnazijn suiker z... bekijk recept »
**voor de worstjes:** 600 gram rundergehakt 2 sneetjes brood zonder korst 1 theelepel gemalen komijn 1 ei 2 eetlepels gehakte peterselie 1 eetlepel geweekte groene peperkorrels 2 tenen knoflook uit de knijper zout en peper olie om te bakken **voor de... bekijk recept »
750 g ontbeende bout van een jong wild zwijn 1 eetlepel gin zout en versgemalen peper 50 g boter 1 middelgrote ui, gepeld en in plakken 1 wortel, in plakjes 1 eetlepel peperkorrels 3 jeneverbessen 1 laurierblad 2 dl Malheur-bier (12 procent alcohol) ... bekijk recept »
2 dikke schollen schoongemaakt zout 1 eetlepel citroensap 1 ? deciliter droge witte wijn 1 ui, in ringen gesneden 4 peterseliestelen 6 peperkorrels, gekneusd ? laurierblad 2 eierdooiers 4 eetlepels (koffie)room 1 eetlepel fijngesneden bieslook- Spoel... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 pladijsfilets 4 ongeschilde aardappelen 1 fijngesneden prei (wit en groen) 1 ui, in ringen het sap van 1 mandarijn 1 laurierblad 2 klontjes boter 2 el olijfolie extra vergine peper en zout aluminiumfolieVerwarm de oven voor op 220°... bekijk recept »
voor 4 personen: suiker 45 gram bloem 2 sjalotten 1 dl. rode wijn cayennepeper zout 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie 1 laurierblad 1 teentje knoflook 2 1/2 dl. bouillon 1 kilo konijn in stukken 100 gram champignons 4 eetlepels olie 30 gram boter 2... bekijk recept »
Stukken konijn voor 4 personen (1-2 stukken pp): 1/2 fles rode wijn 2 borrelglazen oude jenever jeneverbessen kruidnagel laurierblad 2 eetlepels honing zout en peper klont boter tl mosterd tl peterselie.zet een dag van tevoren het vlees in ... bekijk recept »
2.50 deciliter gezeefde tomaat 150 gram mager rundergehakt 50 gram wortel 5 centiliter rode wijn 3 stuks augurk 2 stuks rode paprika's 2 stuks sjalot 1 theelepel komijn 1 theelepel oregano 1 eetlepel olijfolie 1 stuks bladlaurier 1 stuks knoflook 1 t... bekijk recept »
3 kg verse mosselen, 2 uien, l prei, 1/2 ltr. water, l eetl. wijnazijn, l laurierblad., 2 kruidnagels, zout, 1/2 theel. karwijzaad, l teentje, knoflook 20 g boter, l eetl. bloem, zwarte peper, vloeibare zoetstof, 1/2 glas rode Bordeau peterselie, bie... bekijk recept »
2 kilo mosselen 1 el olijfolie 400 gr tomaten 1 laurierblad 1 el balsamico-azijn 30 gr provencaalse kruidenmix zwarte peper 1 teentje knoflook 1 uiVerhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui ongeveer 3 minuten. Roer e... bekijk recept »