Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Kruidige rundvleessoep

1? liter water 300 gram runderlappen ? ui 1 laurierblad 1 theelepel zout 4 witte peperkorrels 50 gram doorregen spek ? potje rode bietjes 400 gram savooienkool 100 gram prei 1 eetlepel reuzel 1 eetlepel tomatenpuree 2 - 3 eetlepels wijnazijn suiker z... bekijk recept »

Worstjes met groene peper in tomatensaus

**voor de worstjes:** 600 gram rundergehakt 2 sneetjes brood zonder korst 1 theelepel gemalen komijn 1 ei 2 eetlepels gehakte peterselie 1 eetlepel geweekte groene peperkorrels 2 tenen knoflook uit de knijper zout en peper olie om te bakken **voor de... bekijk recept »

Gebraden wild zwijn

750 g ontbeende bout van een jong wild zwijn 1 eetlepel gin zout en versgemalen peper 50 g boter 1 middelgrote ui, gepeld en in plakken 1 wortel, in plakjes 1 eetlepel peperkorrels 3 jeneverbessen 1 laurierblad 2 dl Malheur-bier (12 procent alcohol) ... bekijk recept »

Gestoofde schol met witte wijnsaus

2 dikke schollen schoongemaakt zout 1 eetlepel citroensap 1 ? deciliter droge witte wijn 1 ui, in ringen gesneden 4 peterseliestelen 6 peperkorrels, gekneusd ? laurierblad 2 eierdooiers 4 eetlepels (koffie)room 1 eetlepel fijngesneden bieslook- Spoel... bekijk recept »

pladijspapillot met aardappelen in de schil

Voor 2 personen: 2 pladijsfilets 4 ongeschilde aardappelen 1 fijngesneden prei (wit en groen) 1 ui, in ringen het sap van 1 mandarijn 1 laurierblad 2 klontjes boter 2 el olijfolie extra vergine peper en zout aluminiumfolieVerwarm de oven voor op 220°... bekijk recept »

Konijn op Bourgondische wijze

voor 4 personen: suiker 45 gram bloem 2 sjalotten 1 dl. rode wijn cayennepeper zout 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie 1 laurierblad 1 teentje knoflook 2 1/2 dl. bouillon 1 kilo konijn in stukken 100 gram champignons 4 eetlepels olie 30 gram boter 2... bekijk recept »

Konijn met jeneversaus

Stukken konijn voor 4 personen (1-2 stukken pp): 1/2 fles rode wijn 2 borrelglazen oude jenever jeneverbessen kruidnagel laurierblad 2 eetlepels honing zout en peper klont boter tl mosterd tl peterselie.zet een dag van tevoren het vlees in ... bekijk recept »

Gevulde paprika's met gekruid gehakt in tomatensau

2.50 deciliter gezeefde tomaat 150 gram mager rundergehakt 50 gram wortel 5 centiliter rode wijn 3 stuks augurk 2 stuks rode paprika's 2 stuks sjalot 1 theelepel komijn 1 theelepel oregano 1 eetlepel olijfolie 1 stuks bladlaurier 1 stuks knoflook 1 t... bekijk recept »

Mosselen aux français

3 kg verse mosselen, 2 uien, l prei, 1/2 ltr. water, l eetl. wijnazijn, l laurierblad., 2 kruidnagels, zout, 1/2 theel. karwijzaad, l teentje, knoflook 20 g boter, l eetl. bloem, zwarte peper, vloeibare zoetstof, 1/2 glas rode Bordeau peterselie, bie... bekijk recept »

Mosselen op zijn Provençaals

2 kilo mosselen 1 el olijfolie 400 gr tomaten 1 laurierblad 1 el balsamico-azijn 30 gr provencaalse kruidenmix zwarte peper 1 teentje knoflook 1 uiVerhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui ongeveer 3 minuten. Roer e... bekijk recept »

Pagina 53 van 100