Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Stoofvlees met pruimen

800 g varkensstoofvlees in blokjes van 3 cm350 g pruimen, gedroogd1 klein glaasje cognac1 ui2 wortelen200 g preiwit30 g boter2 dl rode wijn1 takje tijm1 laurierbladzout, versgemalen peper- Zet de pruimen de avond voordien te weken in de cognac. - Sc... bekijk recept »

Brandade van kabeljauw en champignons, met een sch

600 gram aardappels2 runderbouillontabletten1 laurierblad3 kruidnageltjes500 gram kabeljauwfilet300 gram champignons30 gram boter2 eetlepels olijfolie(zee)zout en versgemalen witte peper1 dl magere melk- Schil de aardappelen en kook ze in weinig wate... bekijk recept »

Provencaalse Garnalen

2 eetlepels olie1 grote in stukken gesneden van 2 1/2 cm paprika1 in plakjes gesneden stengel bleekselderij1 gesnipperde ui1 geperst teentje knoflook1 blik tomaten van 400 gram1 laurierblaadjesnufje cayennepepersnufje zoutpepermespuntje tijm1 eetlepe... bekijk recept »

Provencaalse Garnalen

2 eetlepels olie1 grote in stukken gesneden van 2 1/2 cm paprika1 in plakjes gesneden stengel bleekselderij1 gesnipperde ui1 geperst teentje knoflook1 blik tomaten van 400 gram1 laurierblaadjesnufje cayennepepersnufje zoutpepermespuntje tijm1 eetlepe... bekijk recept »

Spaghetti Met Balletjes

250g spaghetti - 400 g gehakt - 1 grote ui - 2a3 teentjes knoflook - 1 blik(425g) gepelde tomatenblokjes - 2 el tomatenpuree - 1/2 dl witte wijn - 1/2 dl kippebouillon - 2 el bloem - 1 eiwit - tijm/laurier/provencaalse kruiden/basilicum/peper/zout -... bekijk recept »

Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen

4 eetl. olijfolie500 g kalfslapjeszoutversgemalen peper1/2 theel. paprikapoeder1 teentje knoflook, geperst6 lente-/bosuitjes, in ringetjes1 laurierblad200 ml rode wijn (bijv. Beaujolais, Côtes du Rhône)200 g gedroogde abrikozen(ma... bekijk recept »

Spaanse riblappen

750 g riblappen, in blokken of repen1/2 theel. cayennepeper1/2 theel. zout6 eetl. olijfolie1 ui, in grove stukken2 groene paprika's, zonder zaadjes, in brede repen4 teentjes knoflook, gepeld, in plakjes125 g chorizo in plakjes van 1 cm di... bekijk recept »

Aardappellasagne

800 g vastkokende aardappelen 450 g gemengd gehakt 400 g gehakte tomaten uit blik 200 ml passata 1 ui, grof gehakt 2 teentjes knoflook, geplet 1 el tomatenketchup 1 el worcestersaus 1 el plantaardige olie 1 laurierblad 2 el verse, fijngehakte kr... bekijk recept »

Bloemkool, kippegehakt en puree in de oven

bloemige aardappelen 1 bloemkool 1 ui, fijngesnipperd 1 wortel, fijngesneden 1 stengel selder, fijngesneden 400 g kippegehakt 1,5 tl tijm 1 laurierblad 2 dl rundsbouillon peper, zout en nootmuskaat scheutje melk geraspte kaas 1. * Verwarm de ov... bekijk recept »

AARDAPPELLASAGNE

800 GR vastkokende aardappelen, 450 GR Gemengd gehakt 400 Gr gehakte tomaten uit blik 200 ML passata 1 ui, grof gehakt 2 teentjes knoflook, geplet 1 EL TOMATENKETCHUP 1 EL WORCESTERSAUS 1 EL Plantaardige olie 1 laurierblad 2 EL verse , fijngehak... bekijk recept »

Pagina 55 van 100