1000 recepten met laurierblad
500 gram mosselen 1 ui 1 teen knoflook 100 gram prei 100 gram wortelen 2 eetlepels olie 1 theelepel zout 200 gram rijst enkele draadjes saffraan 1/2 liter bouillon 1/8 liter witte wijn 1 laurierblad 400 gram diepvries - scampi 100 gram inktvis uit bl... bekijk recept »
2 côte à l’os van ongeveer 1,250 kg 1 scheut olijfolie Voor de paprikachutney: 8 rode paprika’s 4 kleine rode pepertjes 2 rode uien, gesnipperd 1 laurierblad 1 takje verse rozemarijn, gehakt 1 snuifje kaneel 150 ml balsamicoazijn 100 g bruine suiker... bekijk recept »
200 g bruine linzen1 takje tijm1 laurierblaadje1 oudbakken brood1 ui1 teentje knoflook3 el zonnebloemolie1 bosje peterselie1 chilipeper0.5 kl gemalen komijn0.5 kl koriandermuskaatnootcayennepeper1 ei2 el paneermeel1. Spoel de linzen onder de kraan en... bekijk recept »
650 g dikke bil in blokjes van 3 cm 1 l geuze, of donker bier 4 uien 1 sneetje oud wit brood 1 takje tijm 1 laurierblad 1/2 bosje peterselie 1 eetlepel bloem 1 eetlepel bruine suiker 1 eetlepel azijn 1 eetlepel mosterd 30 g boter zout, versgemalen pe... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 hazenruggen door de polier gelardeerd. zout en peper (vers gemalen) 40 gram boter 1/4 ui fijn gesneden 2 worteltjes in dunne plakjes 2 takjes peterselie 30 gram bloem 5 dl water of half water half rode wijn 4 jeneverbessen gekneusd... bekijk recept »
Voor 4 personen 1 el instantbouillon, 1 laurierblad, 1 kilo zoetwatervis (bijv. snoek, karper of baars), 1 grote ui, 1 el scherp paprikapoeder 2 paprika's (300 g), 3 tomaten, peperen zoutWater (1 1/2 l) met bouillon en laurierblad in pan gieten en op... bekijk recept »
Voor 4 personen 1 el instantbouillon, 1 laurierblad, 1 kilo zoetwatervis (bijv. snoek, karper of baars), 1 grote ui, 1 el scherp paprikapoeder 2 paprika's (300 gr), 3 tomaten, peperen zoutWater (1 1/2 l) met bouillon en laurierblad in pan gieten en o... bekijk recept »
800 g à 1 kg hindensteaks (diepvries) 400 ml wildfond (bokaal) 2 wortelen 2 takken groene selder 3 eetl. rozijntjes (golden) 2 eetl. Luikse perensiroop 2 à 3 eetl. uienkonfijt met 5 pepers (bokaal) 3 eetl. boter instantsausbinder 1 laurierblad 1 sn... bekijk recept »
1kg aardappelen 750g rode kool 1 laurierblad 2 zure appels uien 2 kruidnagels 350 g kippenlevertjes 175 g spekblokjes 1 eetlepel mosterd tijm peper zout 1dl room boterSchil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan met 2 deciliter water en wat zout... bekijk recept »
800 g dikke bil in blokjes van 3 cm 350 g pruimen, gedroogd 1 klein glaasje cognac 1 ui 2 wortelen 200 g preiwit 30 g boter 2 dl rode wijn 1 takje tijm 1 laurierblad zout, versgemalen peperZet de pruimen de avond voordien te weken in de cognac. Schi... bekijk recept »