Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Gestoofd rundvlees met paprika en tomaat

750 gr runderlapjes 3 el olie 1 ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd 2 rode paprika's, in kleine reepjes 1 blik ontvelde tomaten 2 dl vleesbouillon 1 laurierblad 2 kruidnagels 1,5 tl gedroogde oregano 2 el maïzena peper&zout (pezo)1... bekijk recept »

Filet pur

4 filet pur van ca. 170 g elk 1 kleine pompoen 250 g gemengde bospaddenstoelen (vers) 4 teentjes knoflook (ongepeld) 2 takjes tijm 1/2 dl Solo Vloeibaar zwarte peper van de molen zeezout1. Verwarm de oven voor op 140°C. Schik de looktenen en de ... bekijk recept »

Karbonaden met donkere Grimbergen

800 gr runderstoofvlees 5 dl donkere Grimbergen 1 el bruine suiker 2 grote uien, gesnipperd 50 gr solo, bakken en braden 1 el mosterd 150 gr peperkoek 1 el azijn 1 laurierblad peper&zout (pezo)1. Verhit de solo in een kookpot met dikke bodem, best ... bekijk recept »

Varkenskotelet met gegrilde courgettes

4 mooie biologische varkenskoteletten 3 kleine biocourgettes 3 wortelen 100 g linzen (eventueel berglinzen) 2 teentjes knoflook 1 rode chilipeper 3 lente-uitjes 4 takjes verse tijm 3 takjes tijm waarvan je de blaadjes afritst 1 laurierblad 1 l gro... bekijk recept »

Varkenswangetjes

1 kg varkenswangetjes solo, bakken en braden 1 grote ui 1 el rode wijnazijn 40 cl trappistenbier 1 teentje knoflook 1 klein takje tijm 1 laurierblad 1 sneetje bruin brood mosterd peper&zout (pezo)1. Snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken.... bekijk recept »

Kalfsblanquette met witloof

800 gr kalfsblanquette 1 kg witloof 3 el mascarpone 100 gr gedroogde abrikozen 1 el olijfolie 1 el acaciahoning 8 dl vleesbouillon (2 blokjes in heet water) 2,5 dl droge witte wijn 1 takje tijm 1 laurierblad peper&zout (pezo)1. Voorbereiding: 's... bekijk recept »

Lamsschouder uit de oven

800 gr lamsschouder met bot zeezout, peper 1 el olijfolie 3/4 fles witte wijn 1 tl venkelzaad 5 tenen knoflook 2 gedroogde chilipepers (grof gehakt) 1 bosje salie 1 laurierblad 6 ansjovissen op olie 5 el rode wijnazijn 1. Verwarm de oven voor o... bekijk recept »

Biefstuk met Provençaalse saus

1 grote ui 2 teentjes knoflook 1 rode paprika 1 gele paprika 1 dikke wortel olijfolie solo, bakken en braden 800 gr tomatenblokjes (blik) 1 bouillonblokje, groenten of kip 1 tl suiker 1 takje tijm 1 laurierblad 4 dikke malse biefstukken, el... bekijk recept »

Stoofpotje

500 gr rundergebraad 1 ui 4 wortelen 1 pastinaak 4 raapjes 200 ml droge witte wijn 200 ml groentenbouillon solo bakken en braden 2 kl balsamicoazijn 2 kl extra vierge olijfolie 4 el gehakte platte peterselie 1 laurierblad peper&zout (pezo)1. Sn... bekijk recept »

Indische rundvleesstoofpot

750 gr runderriblappen 750 gr uien zout en peper 3 kruidnagels 1 laurierblad 2 rode Spaanse pepers 1/2 dl ketjap manis 4 teen knoflook 3 el olie 1 tl ketoembar 1 afgestreken el kerriepoeder 1 el bruine basterdsuiker 2 el azijn 1 runderbouillon ... bekijk recept »

Pagina 57 van 100