Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Garnalen met tomaat en basilicum

1 dl witte wijn 1 laurierblad zout en peper basilicumblaadjes 4 tomaten 1 gele paprika 1 kleine ui 1 kg garnalen 1. Hak de basilicum en de ui fijn en voeg wat zout toe. Blancheer de tomaten. Pel en snij ze in stukjes. Gril de paprika. Verwijder... bekijk recept »

Bonito can aceitunas y alcaparras (witte tonijn

4 moten verse witte tonijn à 200 gr 1,25 dl witte wijn 2 el sherryazijn 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 laurierblad 2 takjes tijm 6 zwarte-peperkorrels zout 1 dl olijfolie 1 grote ui, in dunne ringen 200 gr ontpitte olijven, in plakjes 1 el kappe... bekijk recept »

forel op oost-vlaamse wijze

4 forellen 2 flesjes liefmans goudenband 2 uien 1 bleekselder 2,5dl room 3 eieren 1 citroen 1/2 sjalot kervelpluksels 200gr geklaarde boter 300gr boter 2,5dl water 2 wortels 1 soepselder 25gr bloem p&z peperkorrels 1/2 laurierblad waterkers 1... bekijk recept »

Tongrolletjes met zalmeitjes

4 tongfillets 200 gram verse zalm 2 dl witte wijn 1 laurierblad 1 koffielepel peperkorrels 4 koffielepes zalmeitjes 1 onbespoten citroen dille VOOR DE SAUS 1 sjalot 2 dl witte wijn 2 dl room 4 eidooiers 1. Was en droog de fillets en de zalm, sni... bekijk recept »

Garnalen met tomaat en basilicum

enkele basilicumblaadjes 1 kleine ui 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 4 stevige tomaten 1 gele paprika 1 dl witte wijn 1 laurierblad 1 kg garnalen 1. Hak de basilicum en de ui fijn en voeg wat zout en de Bertolli Extra Vergine olijfolie to... bekijk recept »

kabeljauw met mosterdsaus

1 kg kabeljauw 1 wortel in stukjes 1 ui fijngesnipperd 1 takje selder in stukjes 1 laurierblad 30 gr boter 1 blokje visbouillon in stukjes 1 el bloem 1 eidooier 1 el graantjesmosterd 1 kop melk peper en zout muskaatnoot 1 kg kleine nieuwe a... bekijk recept »

Kwartelflapjes met armagnac en boschampignons

6 eetlepels Solo zout 4 kwartels 1 rol bladerdeeg 1 laurierblad 1 klein glaasje armagnac peper 1 eierdooier 25 cl light room 1 eetlepel Solo Vloeibaar 250 g boschampignons 1. Maak de kwartels schoon en laat ze in de Solo fruiten. 2. Voeg zout... bekijk recept »

Kip op jagerswijze

4 kippenpoten 125 gr Parijse champignons, in 2 of 4 gesneden 150 gr pancetta, fijngehakt 3 el olijfolie 1 grote ui, fijngehakt 3 teentjes knoflook, geperst 1 stengel bleekselder, fijngehakt 90 ml droge witte wijn 800 gr tomaten uit blik 1/4 tl ... bekijk recept »

Kalkoenfilet met gandaham en roquefort

500 à 600 gr kalkoenfilet olijfolie solo, bakken en braden 1 ui 1 wortel 1 laurierblad 1 takje tijm 4 plakjes gandaham 100 gr roquefort of gorgonzola, of.... 3 dl gevogeltebouillon solo vloeibaar 1 el gehakte platte peterselie peper&zou... bekijk recept »

In bier gestoofde kip met mosterd

1 kip (1,5 kg) 2 el Solo Vloeibaar 2 uien 3 teentjes knoflook 1 wortel 1 laurierblad 120 g gedroogd eekhoorntjesbrood 50 cl bier 2 el Amora Zachte Mosterd 4 el crème fraîche 1 el bloem 2 el fijngehakte peterselie 1. Snijd de kip in stukken. ... bekijk recept »

Pagina 58 van 100