1000 recepten met laurierblad
4 tarbotfilets (à 150 gram) zout en versgemalen peper 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap Noilly Pratsaus: 1 sjalotje 1 teentje knoflook 100 gram roomboter 1 laurierblad 6 peperkorrels ½ dl droge witte wijn 2 dl visfond of visbouillon 2 eetle... bekijk recept »
300 gram visfilets (kabeljauw, schelvis, tong) citroensap boter 1 laurierblad 2 à 3 kruidnagelen rode wijn 2 à 3 theelepels allesbinder 2 à 3 eetlepels slagroom 1 mespunt suiker 1 eetlepel fijngehakte peterselie zout en peperSpoel de visfilets af ond... bekijk recept »
300 g shii-takes 2 sjalotjes 1 el olijfolie 500 g gemengde soepgroenten 1 laurierblaadjes 5 peperkorrels 2 el honing 3 steranijs olie om te bakken 12 kastanjes 1 teen knoflook 3 stoneleeks versgemalen zout & peper Voorbereiding Verwijder de schil van... bekijk recept »
1 teen knoflook 2 wortelen 3 rapen 1 tak selderij 1 prei 1/2 kop kikkererwten 1 bos tijm 1 laurierblad 1 el komijn 1 kruidnagel 1 stokje kaneel 1 kleine courgette 250 g quorn 1 el tomatenpuree zout peper 1,5 kop griesmeel 1 el olijfo... bekijk recept »
750 gram kalfslappen of runderriblappen, 100 gram spek, 1 eetlepel olijfolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kruidenbouillontablet, 1/4 liter heet water, 1 a 2 borrelglazen Beerenburg, 1 glas rode franse wijn, 250 gram champignons (vers), 1/2 groene pa... bekijk recept »
VOOR KIP: Kook 2 kippen in laurierfolieuizout en peper. Laat afkoelen en ontbeen de kip en verdeel in groter stukken. VOOR SAUS: 1 e olie - 1 groot uifijn - 1 t kerrie - 1 grote glas rode wijn - 1 medium glas water - 1 laurierblad - 1 vol e tomatenpu... bekijk recept »
4 stel kalfshersenendoormidden gesneden 5 dl water 1 laurierblad 1/2 uiin ringen 4 hele peperkorrels 2 eetl fijngesneden peterselie 1 theel fijngesneden verse tijm 1 kop broodkruimels van oud brood 1/4 kop bloem snufje zout 1 eilicht geklopt 1 theel ... bekijk recept »
2 konijnfilets 2 plakje spek 2 laurierblaadjes rozemarijn tijm peper zout 1 glas cognac 1 eetlepel rozijnen 1 eetlepel boter. Bereidingswijze Zet de konijnen te weken in de cognac. Verpak de filets in een plakje spek en leg ze op een vel al... bekijk recept »
500 gr. kabeljauw(of schelvis)filet5 dl water2 takjes peterselie1 laurierbladzoutpeper35 gr. boter1 schoongemaakte en kleingesneden ui1 el kerrie35 gr. bloemaardappelpuree van 750 gr. aardappelen3 el paneermeel. Kook de visfilets in het water met pet... bekijk recept »
300 g suiker7 1/2 dl rode wijn 3 kaneelstokjes4 laurierbladeren1 vanillestokje6 net rijpe handperen bijv. doyenne de comiece geschild met steeltje Voorbereiding Kies een pan waar 6 peren naast elkaar passen. Verhit hierin de suiker met de wijnde kane... bekijk recept »