Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Jus De Veau

2 kg kalfsschenkels 2 ui2 prei1 kleine knolselderij1/2 bosje selderij2 laurierblad1/2 theel. tijm1/2 theelepel peperkorrels3 eetl tomatenpuree2 glazen rode wijn2 glazen rode port. Opzetten met 15 l. water en tot de helft inkoken op laag vuur. Wel sne... bekijk recept »

RUNDERLAPPEN IN ITALIAANSE SAUS.

500 gram runderlappen1 blikje tomatenpuree1 dl. bouillonuitjelaurierbladzakje Italiaanse kruidenboter Braad de runderlappen aan en smoor deze gaar in de tomatenpuree, de bouillon, het gefruite uitje en het laurierblaadje. Voeg er op het laatst de Ita... bekijk recept »

Notenpate Op Witlofsalade Met Sjalottencompote

5 el blanke rozijnen 500 g sjalotjes 50 g boter 1 el suiker 1,5 dl kippenbouillon 1 laurierblad 250 g witlof 1 el frambozenazijn of rodevruchtenazijn 2 el olijfolie versgemalen peper 6 plakjes (ca. 75 gram per stuk) notenpate Verdeel de witlofsalade... bekijk recept »

Mini-pizza Met Kruidentomaten

4 tomaten (bijvoorbeeld romaatjesca 400 g) 3 el olijfolie 2 knoflooktenen (in fijne plakjes gesneden) zeezoutpeper2 el tijm (gedroogd) 2 laurierbladen? pak bladerdeeg (225 g) 300 g uien2 el sherryazijn 80 g ansjovis 100 g parmezaankaas. Voorbereiding... bekijk recept »

Hachee

400 gram runderpoulet 80 gram boter 1 ui 3 dl water 1/2 dl azijn zoutpeper kruidnagel laurierblad bloem De poelet in het boter aan alle kanten bruin bakken. De ui snipperen en de laatste 5 minuten mee fruiten. Water, azijn en kruiden toevoegen. Het v... bekijk recept »

Dragonkip Karbonade

-4 kip karbonades -4 eetlepels olie -1 grofgehakte ui -zout -1 wortel (geschild en in 4 gesneden) -3 dl kippebouillon -1 laurierblad -2 geplette jeneverbessen -1,5 th lepel gedroogde dragon of 1 el verse -1 mespunt zwarte peper uit de molen -1 eetlep... bekijk recept »

Italiaanse Tomatensoep Met Paprika's

Vervolg: Hoewel de Italiaanse keukenmeesters vrijwel dagelijks omgaan met verse zongerijpte of in de zon gedroogde tomaten kunnen ze het niet nalaten om indien het maat even mogelijk is de tomaten te combineren met rode en groene paprika's. Uiteraard... bekijk recept »

Italiaanse Tomatensaus

- 1 ui, - 2 tenen knoflook, - 1 blik tomaten(blokjes) op sap, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 1 schep suiker (of wat zoetstof), - 1 theelepel zout, - 1 laurierblad, - 1 eetlepel oregano (gedroogd), - 1 eetlepel basilicum (gedroogd), - paar druppels ... bekijk recept »

Sjtsji

400 gr soepvlees 2-3 liter water 400 gr witte kool 200 gr wortelen ui peterseliewortel 200 gr aardappelen 100 gr ontbijtspek 200 gr gebraden borststuk boter zout en peper laurierblad 1 potje zure room Kook het soepvlees in het water.Maak de groenten ... bekijk recept »

Koolsoep Met Bonen

60 gr. geweekte bruine bonen400 gr. witte koolzeer fijn gesneden3 middelgrote aardappelengeschild en in blokjes1 middelgrote winterwortelgeraspt1 middelgrote uifijngehakt3 eetl. plantaardige olie1 eetl. tomatenpuree1 laurierblaadje1 1/2 l. waterzou... bekijk recept »

Pagina 81 van 100