1000 recepten met laurierblad
2 grote gedroogde spaanse pepers 2 verse groene spaanse pepers 2 eetlepel(s) saffloerie 1 kg magere runderlappen in blokjes van; 1 cm 2 grote uien, gesnipperd 2 stengels bleekselderij, fijngehakt 2 tenen knoflook, fijngehakt 2 eetlepel(s) fijngehakte... bekijk recept »
2 grote gedroogde spaanse pepers 2 verse groene spaanse pepers 2 eetlepel(s) saffloerie 1 kg magere runderlappen in blokjes van; 1 cm 2 grote uien, gesnipperd 2 stengels bleekselderij, fijngehakt 2 tenen knoflook, fijngehakt 2 eetlepel(s) fijngehakte... bekijk recept »
5 courgette in blokjes gesneden. 2 tl karwijzaad. 1 jeneverbes 2 tl mosterdzaad 1 tl koenjit 1 fles witte azijn 1 laurierblad 4 el suikerDoe alle ingredienten in een pan en breng het aan de kook. Laat het zo'n 5 minuten laag pruttelen en laat de pan ... bekijk recept »
1 kg rijpe tomaten 1 kleine stengel bleekselderij 2 preien 2 wortelen 2 uien tijm laurierblad peterselie 1/2kg aardappelen peper en zout koffiemelkDe groenten schoonmaken,tomaten pellen en ontpitten. Snij de prei, wortelen en uien in grove stukken... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 0,5 selderijknol 2 uien 2 winterwortels 2 vleestomaten 1 bos peterselie 1 teen knoflook 1 laurierblad 1 takje tijm 3 l water Zout Versgemalen peper Maak de groenten schoon en snijd ze grof Doe ze met de kruiden en het water i... bekijk recept »
1.5 kg lamsschouder in brokken 8 peterseliestelen 1 laurierblad 1 tak thijm 24 wortelballetjes 12 kleine witte uitjes 6 aardappels in vieren 180 gr gehakte selder 2 gehakte loken 1 kruidnagel Peper Zout 1 el meel 1 el boter 18 champignons 1 el citroe... bekijk recept »
4 konijnfilets 4 plakje spek 4 laurierblaadjes Rozemarijn Tijm Peper Zout Aluminiumfolie 1 glas cognac 4 el rozijnen 1 el boter Zet de konijnen te weken in de cognac Verpak de filets in een plakje spek en leg ze op een vel aluminiumfolie Deponeer op... bekijk recept »
850 ml kastanjes uit blik 1 venkelknolletje 1 ui 50 gr boter 1/2 liter runder- of kippenbouillon 1 laurierblad Versgemalen peper Nootmuskaat 2 dl slagroom 50 gr geraspte Emmentaler Maak het venkelknolletje schoon, was het (bewaar het groene loof) en... bekijk recept »
500 gr linzen 1 grote ui enkele worteltjes 2 teentjes knoflook 1 bosje selderij 1 laurierblad Majoraan Lavas Rozemarijn 100 gr spekblokjes Azijn Zout Laat de linzen enkele uren weken en kook ze in ± 1 uur met de knoflook, 1/2 ui, de selderij,... bekijk recept »
500 gr magere runderlappen 25 gr boter 1 dl vleesbouillon (tablet) 2 uien 1 laurierblad 1 theelepel kaneel 2 dl wijn 50 gr zongedroogde tomaten Zout Peper 1 tomaat in blokjes Snijd het vlees in blokjes en bestrooi die met peper en zout Pel de uien e... bekijk recept »