Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

kippenbouillon

2 kg kip (karkassen, poten enz.) 350 g uien, gesnipperd 350 g wortelen, in blokjes 150 g bleeksekderij, in boogjes 1 prei in ringen 1 bouquet garni (Bind 1 laurierblad, 2 takjes peterselie, 2 takjes tijm en een reepje prei bij elkaar) Doe de kip in e... bekijk recept »

Konijnenrolletjes met saffraanrisotto

800 g konijnenruggen (filets)4 plakjes pancetta80 g lardo di colonnata200 g risottorijst100 g fijne boon (groen)2 eieren70 g parmezaan (gemalen)100 ml droge, witte wijn700 ml vleesbouillonolijfolie1 el olijfolie (voor de risotto)3 el boter (voor de r... bekijk recept »

Zeeduivel op spinazie met knolselderpuree en saffraansaus

2.4 kg zeeduivelfilet (zonder vlies de volledig graat voor de visfumet)1 kg mosselen2 aardappelen0.5 knolselder1 kg spinaziewortel1 prei100 g zachte kaas (Stilton)1 potje vlaai (Aalsterse)4 dl roomboterolijfolievloeiende bloembosje bieslooksaffraanw... bekijk recept »

Ganzeborst met bramensaus

1 gans van 4 tot 4½ kg met ingewande; n, hart en nek 1/2 liter rode wijn 4 eetlepels balsemiekazijn of 3 eetl. rode wij; nazijn 2 uien, in achten gesneden 2 wortels, in plakjes van een ½ cm g; esneden 1 1/2 theelepel verse tijm, of 3/4 theel. gedroog... bekijk recept »

Parelhoen met aardpeerpuree en peren in wijn

1 parelhoen van 1,5 kg3 el olijfolie4 takjes rozemarijn9 tenen knoflook2 dikke sneden spek1 glas witte wijn zout, zwarte peper Voor de aardpeerpuree: 50 g hazelnoten enkele voor de afwerking400 g bloemige aardappelen400 g aardpeer1 teen knoflook75 m... bekijk recept »

Koude Consomme Van Rivierkreeftjes

12 rivierkreeftjes 25 g prei 25 g selder 25 g wortels citroenmelisse zout en peper 1 l bouillon (fond) van kip (klaar in de handel te koop) het wit van 2 eieren 25 g tomatenpuree een takje tijm 1 laurierblad 1 blad gelatine een stuk komko... bekijk recept »

Consomme Van Fazant

2 fazanten,1 kip2 uien,1 laurierblad,500 gr kalfsbeenderen,2 kruidnagels,1 prei,1selder,1 wortel,100 gr champignons,10 peterseliestengels,1 el tomatenpuree,1 takje tijm,10 geplette peperkorrels. Voor het klaren van de bouillon: 2 wortelen,1/2 bleekse... bekijk recept »

Consomme Van Houtduif Met Boschampignons

2 houtduifjes3 uien2 preistengels2 wortelen1/2 knolselder1 laurierbladpeper en zout4 a 5 eiwittenenkele groene koolbladeren100 gr boschampignons40 gr boter Snijd intussen 1 prei, 1 wortel en 1/4 knolselder in kleine stukjes en meng die met de eiwitte... bekijk recept »

Taartje Van Port Salut

2 plakken port salut (kaas) 150 gram gorgonzola (kaas) 1.5 deciliter creme fraiche 2 deciliter rode port 2 eetlepels honing 1 laurierblad 1 takje tijm peperkorrels 1 trosje witte druiven 1 toefje selderij walnoten Kook de rode port samen met de honin... bekijk recept »

Vis Spiesjes ( Fish Kebab ) (psari Soublakia)

1 kilo vis in blokken gesneden. 1 ui fijn gehakt. 1 ui in acht stukken gesneden. 3 teentjes knoflook geperst. 1/2 k citroen sap. 2 tl paprika. 1/2 k olijfolie. 4 laurierbladen verkruimeld. zout en peper naar smaak. 2 sl peterselie fijn gehakt. 1 citr... bekijk recept »

Pagina 84 van 100