1000 recepten met laurierblad
4 Personen: per persoon 385 kcal 10 eetlepels olie(olijf) 6 teentjes knoflook 4 eierdooiers 2.5 theelepel salie 2 kruidnagels 1 laurierblaadje 1 eetlepel peterselie(vers) Tijm SaffraanHak het knoflook fijn en voeg bij 1 liter water. Voeg ook zout, ti... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 wortelen 1 ui 2 eetlepels olijfolie 500 g gehakt 1/2 l blik gepelde tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 2,5 dl groentebouillon 1 eetlepel basilicum 1 koffielepel oregano 1 laurierblad peper zoutWas en schraap de wortelen, snijd in ... bekijk recept »
4 kabeljauwmoten (van 250 à 300 g) 4 uien 0.5 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen 100 g boter (roomboter) 1 dl wijn (wit/droog) peper zeezoutDe ui in ringen snijden. De bodem van een met boter ingesmeerde vuurva... bekijk recept »
1 kg ossenstaart in schijven 60 gram boter 1 kg rundvlees met bot 1 middelgrote wortel grof gehakt 1 laurierblaadje 4 eetlepels peterselie fijngehakt 2 liter water of runderbouillon zout 6 zwarte peperkorrels 2 uien, grof gehakt 2 selderijstengels, g... bekijk recept »
Pappardelle met coppa, tomaat en basilicum, parmezaan Voor 4 personen: 400 g pappardelle 100 g Italiaanse coppa 4 Roma-tomaten 1 potje basilicum 1 teentje knoflook 1 kleine chilipeper 80 g geschaafde parmezaan 1 eetlepel tomatenpuree 1 zoete ui 1 lau... bekijk recept »
250 gram postelein (of meer, naar eigen voorkeur) 250 gram aardappelen 1 prei 1 bos verse selder groentenbouillon laurier boter peper & zoutBereiding: Snij de prei in ringen en was ze onder stromend water. Goed laten uitlekken. Doe de boter in e... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 scharren van 350 g, in filet 500 g rijpe tomaten 1 fijngehakte sjalot 2 eetlepels tomatenpuree 1 laurierblad, verkruimeld 1/2 theelepel paprikapoeder 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 eetlepel gehakte bieslook peper en zout 40 g... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 ribstukken (entrecótes) van ongeveer 180 g elk margarine Voor de saus : enkele Sjalotten tijm laurier peper en zout 1 groot glas rode wijn. 2 1/2 dl bouillon 40 gr margarine 30 gr meelBak de ribstukken gewoon gaar in hete margarine... bekijk recept »
1 middelgrote struik bleekselder 2 wortelen 100 gr kikkererwten 2 à 3 tomaten of 2 dl tomatensaus 1 ui 1 teentje look 1 laurierblad snuifje of takje tijm snuifje of takje marjolein 1 eetl (olijf)olie peper en zout- Week de kikkererwten in wate... bekijk recept »
2 el. olijfolie 2 uienin snippers 1 teentje knoflook 1 venkelknol 500 gr. tomaatgepelde 1 l. visbouillon 1 glas wijnwitte 1 takje tijm 1 blad laurier 500 gr. visfilet 100 gr. mosselgekookte 1 stokbroodwit Peterselie Verwarm de olie in een... bekijk recept »