Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Italiaanse knoflooksoep

4 Personen: per persoon 385 kcal 10 eetlepels olie(olijf) 6 teentjes knoflook 4 eierdooiers 2.5 theelepel salie 2 kruidnagels 1 laurierblaadje 1 eetlepel peterselie(vers) Tijm SaffraanHak het knoflook fijn en voeg bij 1 liter water. Voeg ook zout, ti... bekijk recept »

jerryke's Italiaanse bolognaisesaus

Voor 4 personen: 2 wortelen 1 ui 2 eetlepels olijfolie 500 g gehakt 1/2 l blik gepelde tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 2,5 dl groentebouillon 1 eetlepel basilicum 1 koffielepel oregano 1 laurierblad peper zoutWas en schraap de wortelen, snijd in ... bekijk recept »

Kabeljauw op Vlaamse wijze

4 kabeljauwmoten (van 250 à 300 g) 4 uien 0.5 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen 100 g boter (roomboter) 1 dl wijn (wit/droog) peper zeezoutDe ui in ringen snijden. De bodem van een met boter ingesmeerde vuurva... bekijk recept »

Ossenstaartsoep

1 kg ossenstaart in schijven 60 gram boter 1 kg rundvlees met bot 1 middelgrote wortel grof gehakt 1 laurierblaadje 4 eetlepels peterselie fijngehakt 2 liter water of runderbouillon zout 6 zwarte peperkorrels 2 uien, grof gehakt 2 selderijstengels, g... bekijk recept »

Pappardelle met coppa, tomaat en basilicum, parmez

Pappardelle met coppa, tomaat en basilicum, parmezaan Voor 4 personen: 400 g pappardelle 100 g Italiaanse coppa 4 Roma-tomaten 1 potje basilicum 1 teentje knoflook 1 kleine chilipeper 80 g geschaafde parmezaan 1 eetlepel tomatenpuree 1 zoete ui 1 lau... bekijk recept »

Posteleinsoep

250 gram postelein (of meer, naar eigen voorkeur) 250 gram aardappelen 1 prei 1 bos verse selder groentenbouillon laurier boter peper & zoutBereiding: Snij de prei in ringen en was ze onder stromend water. Goed laten uitlekken. Doe de boter in e... bekijk recept »

Scharrolletjes in tomatensaus

voor 4 personen: 4 scharren van 350 g, in filet 500 g rijpe tomaten 1 fijngehakte sjalot 2 eetlepels tomatenpuree 1 laurierblad, verkruimeld 1/2 theelepel paprikapoeder 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 eetlepel gehakte bieslook peper en zout 40 g... bekijk recept »

Tussenribstuk met wijnsaus

Voor 4 personen: 4 ribstukken (entrecótes) van ongeveer 180 g elk margarine Voor de saus : enkele Sjalotten tijm laurier peper en zout 1 groot glas rode wijn. 2 1/2 dl bouillon 40 gr margarine 30 gr meelBak de ribstukken gewoon gaar in hete margarine... bekijk recept »

Vegetarisch stoofpotje met bleekselde

1 middelgrote struik bleekselder 2 wortelen 100 gr kikkererwten 2 à 3 tomaten of 2 dl tomatensaus 1 ui 1 teentje look 1 laurierblad snuifje of takje tijm snuifje of takje marjolein 1 eetl (olijf)olie peper en zout- Week de kikkererwten in wate... bekijk recept »

Provencaalse Vissoep

2 el. olijfolie 2 uienin snippers 1 teentje knoflook 1 venkelknol 500 gr. tomaatgepelde 1 l. visbouillon 1 glas wijnwitte 1 takje tijm 1 blad laurier 500 gr. visfilet 100 gr. mosselgekookte 1 stokbroodwit Peterselie Verwarm de olie in een... bekijk recept »

Pagina 90 van 100