1000 recepten met laurierblad
Zwiebelrostbraten is een typisch Oostenrijks gerecht en bestaat voornamelijk uit rund met uien. Voor 4 personen: 4 runderentrecotes (à 100 gram) 3 witte uien in ringen 1 theelepel mierikswortel 3 eetlepels mayonaise 1 theelepel tabasco 1 frans stokbr... bekijk recept »
Voor 6 personen: 1 ui boter 2 el arachide of soya olie 1 wortel 4 aardappelen bonen erwtjes 500 gr geschaafde kool of savooi peper en zout 1 teentje look 1/2 laurierblad 1 sprietje tijm 2 l water of bouillon (blokjes voldoen zeer goed) vleesextract e... bekijk recept »
Gebakken witloof met witte wijn, slagroom en biologische oude kaas, overgoten met Hollandse garnalen Voor 4 personen: 8 stronken witloof 2 sjalotten laurierblaadje boter klein kopje slagroom klein kopje witte wijn 200 gram biologische oude kaas 200 g... bekijk recept »
1 wilde eend 600 gr. Zuurkool 200 gr. gemengd gehakt 2 uien 8 jeneverbessen 2 tl. Tijm peterselie 1 laurierblad 1 dl. droge witte wijn 100 gr. boter of margarine zout en peperVul de eend met gehakt en bestrooi de buitenkant met zout en pepe... bekijk recept »
voor 4 personen: 100 g groene linzen 100 g gerookte zalm in sneden 1 ui 1 teentje look 2 soeplepels olijfolie 2 soeplepels water 1 laurierblad 2 soeplepels Xérèsazijn 1 koffielepel mosterd bieslook of dille gedroogde tijm zout en peper t... bekijk recept »
2 grote zoute haringen (ca. 600 gram) of 4 haringfilets (ca. 450 gram) 1 (rode) ui 10 pimentkorrels 1 laurierblad dille 1,5 dl. azijn 5 eetl. suiker 1 dl. waterFileer de haringen (in het geval van ongefileerde haringen, uiteraard). Snij de haringen ... bekijk recept »
8 zoute haringen(niet schoon gemaakt) 3 uien zure of zoet zure augurken dille laurierblad kruidnagel peperkorrels kappers wijnazijn zout/suiker peterselie[b:8e048f9aa1]Hulpmiddelen[/b:8e048f9aa1]: een zeer goed schoon gemaakte glazen pot [b:8e048f9a... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 stronken witloof 2 sjalotten laurierblaadje boter klein kopje slagroom klein kopje witte wijn 200 gram oude kaas 250 gram Hollandse garnalen bieslook ter garneringSjalotten en witloof grof snijden. Boter in de pan doen en de sjalot... bekijk recept »
1 liter water 50 ml witte wijnazijn (naar smaak) 10 g grof zout 125 g wortel geschrapt en in plakjes gesneden 100 g ui, schoongemaakt en in ringen gesneden 1 takje tijm 1/2 laurierblad 20 g fijngehakte verse peterselie enkele peperkorrelsDoe alle ing... bekijk recept »
Een konijn in stukken, olijfolie, 1 flinke ui, 2 tenen knoflook in fijne snippers gehakt, een halve winterwortel in kleine stukjes, 50 gram gedroogde tomaatjes, 1 glas witte wijn, zelfde hoeveelheid tomatenpulpo (uit een fles, zónder toevoegingen), 1... bekijk recept »