Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Duiverisotto

-2 duiven van elk circa 350 g -zout en peper VOOR DE GEVOGELTEFOND: -2 el plantaardige olie -1 gesnipperd knoflookteentje -30 g gesnipperde sjalot -30 g in blokjes gesneden wortel -60 g in blokjes gesneden bleekselderij -1 liter water -1 laurierblad ... bekijk recept »

Catalaanse aardappelpuree

Voor 4 personen: 6 grote, bloemige aardappelen 0.5 citroen 2 el olijfolie 0.5 el boter zout en peper 0.5 teentje look 1 el gehakte peterselie 1 laurierblad 2 el kruidenkaas 1 koffietas room + melkSchil de aardappelen en snij ze in stukjes. Pers de ci... bekijk recept »

Jachtschotel

800 gram kleine stukjes wild1/4 liter wildbouillon2 in halve ringen gesneden uien1 laurierblad2 kruidnagels1 kg aardappelpuree4 in plakken gesneden appels25 gram gesmolten boterpeper en zout- Fruit de uien in de boter en voeg de met peper en zout gek... bekijk recept »

Jachtschotel met appel

Voor 4 personen: 1 ui, gesnipperd 2 preien, in halve ringen 40 g boter 400 g shoarmavlees 1 laurierblad 2 kruidnagels 1 dl runderbouillon 2 zure appels 2 el rozijnen 1 el suiker 1 zakje instant-aardappelpuree 50 g geraspte oude kaas paneermeel paar k... bekijk recept »

Duivelsaus

1/4 liter droge witte wijn 2 deciliter bouillon een soeplepel wijnazijn een soeplepel gehakte sjalotten kleine soeplepel gehakte peterselie 1 takje tijm 1/4 blad laurier snufje peper van de molen een koffielepel zout een mespunt cayennepeperBij de wi... bekijk recept »

Eenvoudige jachtschotel

Voor 4 personen: 600 gram mager rundvlees zout en peper bloem 4 grote uien 2 zure appelen 100 gram boter 2 kruidnagels 1 laurierblad 2 deciliter bouillon 1 deciliter wijn 700 gram aardappelenSnijd het vlees in dobbelstenen, doe er zout en peper bij e... bekijk recept »

Everzwijn

Voor 6 personen: 3 eetlepels olie 1,5 kg bout of lende van wild zwijn 2 eetlepels cognac 2 uien, in ringen 2 wortelen, in plakjes Zout Peper 1 eetlepel bloem 3 teentjes knoflook 1 fles rode wijn Bouquet garni (in stengel bleekselderij gebon... bekijk recept »

Fazantenfilets met kerriekool

4 fazantenfilets 1 el. kerrie 1 kg. witte kool 250 gr. rookspek 2 uien 8 jeneverbessen 2 tl. tijm 1 laurierblad 2 dl. droge witte wijn peterselie 50 gr. boter of margarine zout en peperBak het kleingesneden spek uit in een ovenschaal of braadslede en... bekijk recept »

Franse hutspot

Voor 8 personen: 1 1/2 kg lans- of schapenbout 500 gram doorregen rundvlees 1 1/2 liter vleesbouillon 1 1/2 liter donker bier 1 kleine kool 3 wortels 3 preistengels 2 knolraapjes 8 aardappelen halve selderijknol 50 gram reuzel 2 uien 2 teentjes knofl... bekijk recept »

Hazebouten in rode wijn met gedroogd fruit

2 hazebouten van 200gr 1 zakje gemengd gedroogd fruit in stukjes (tutti frutti) van 250 gr 1 potje wildfond van 380 ml 1 bekertje creme fraiche van 125 ml 25 gr boter 50 gr bruine suiker verse kruiden : tijm, rozemarijn, peper Voor 1 liter marinade :... bekijk recept »

Pagina 89 van 100