1000 recepten met laurierblad
-2 duiven van elk circa 350 g -zout en peper VOOR DE GEVOGELTEFOND: -2 el plantaardige olie -1 gesnipperd knoflookteentje -30 g gesnipperde sjalot -30 g in blokjes gesneden wortel -60 g in blokjes gesneden bleekselderij -1 liter water -1 laurierblad ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 6 grote, bloemige aardappelen 0.5 citroen 2 el olijfolie 0.5 el boter zout en peper 0.5 teentje look 1 el gehakte peterselie 1 laurierblad 2 el kruidenkaas 1 koffietas room + melkSchil de aardappelen en snij ze in stukjes. Pers de ci... bekijk recept »
800 gram kleine stukjes wild1/4 liter wildbouillon2 in halve ringen gesneden uien1 laurierblad2 kruidnagels1 kg aardappelpuree4 in plakken gesneden appels25 gram gesmolten boterpeper en zout- Fruit de uien in de boter en voeg de met peper en zout gek... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ui, gesnipperd 2 preien, in halve ringen 40 g boter 400 g shoarmavlees 1 laurierblad 2 kruidnagels 1 dl runderbouillon 2 zure appels 2 el rozijnen 1 el suiker 1 zakje instant-aardappelpuree 50 g geraspte oude kaas paneermeel paar k... bekijk recept »
1/4 liter droge witte wijn 2 deciliter bouillon een soeplepel wijnazijn een soeplepel gehakte sjalotten kleine soeplepel gehakte peterselie 1 takje tijm 1/4 blad laurier snufje peper van de molen een koffielepel zout een mespunt cayennepeperBij de wi... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gram mager rundvlees zout en peper bloem 4 grote uien 2 zure appelen 100 gram boter 2 kruidnagels 1 laurierblad 2 deciliter bouillon 1 deciliter wijn 700 gram aardappelenSnijd het vlees in dobbelstenen, doe er zout en peper bij e... bekijk recept »
Voor 6 personen: 3 eetlepels olie 1,5 kg bout of lende van wild zwijn 2 eetlepels cognac 2 uien, in ringen 2 wortelen, in plakjes Zout Peper 1 eetlepel bloem 3 teentjes knoflook 1 fles rode wijn Bouquet garni (in stengel bleekselderij gebon... bekijk recept »
4 fazantenfilets 1 el. kerrie 1 kg. witte kool 250 gr. rookspek 2 uien 8 jeneverbessen 2 tl. tijm 1 laurierblad 2 dl. droge witte wijn peterselie 50 gr. boter of margarine zout en peperBak het kleingesneden spek uit in een ovenschaal of braadslede en... bekijk recept »
Voor 8 personen: 1 1/2 kg lans- of schapenbout 500 gram doorregen rundvlees 1 1/2 liter vleesbouillon 1 1/2 liter donker bier 1 kleine kool 3 wortels 3 preistengels 2 knolraapjes 8 aardappelen halve selderijknol 50 gram reuzel 2 uien 2 teentjes knofl... bekijk recept »
2 hazebouten van 200gr 1 zakje gemengd gedroogd fruit in stukjes (tutti frutti) van 250 gr 1 potje wildfond van 380 ml 1 bekertje creme fraiche van 125 ml 25 gr boter 50 gr bruine suiker verse kruiden : tijm, rozemarijn, peper Voor 1 liter marinade :... bekijk recept »