183 recepten met mosterdzaad
½ tl mosterdzaad 1 tl korianderzaad 1 tl komijnzaad 1 teen knoflook ½ tl grof zeezout 3 cm verse gember 1 limoen 15 g koriander ½ tl chilipoeder 1 tl kurkuma 100 ml Griekse yoghurt 1 bloemkool1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »
600 g bloemkool (in kleine roosjes) 3 tl mosterdzaad 2 el zonnebloemolie 1 ui (in halve ringen) 2 tl gemalen komijnzaad (djinten) 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 el jalapeños (pepers, potje 220 g) 1 bakje k... bekijk recept »
4 kalfssaucijzen 500 g zuurkool 75 g rucola 2 el mosterdzaad 2 el lijnzaadolie 125 ml crème fraîche 1 el touch of taste kalf 4 melkwitte bakkerspunten 4 el gebakken uitjes1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en braad de saucij... bekijk recept »
4 rode uien 3 cm verse gember 4 el olijfolie 125 g doosjevol cranberry's 4 el donkere basterdsuiker 100 ml port 1 tl mosterdzaad 25 ml balsamicoazijn 750 g bavette 1 kg kruimige aardappel 150 ml melk 50 g boter 150 g cambozola... bekijk recept »
6 eieren 3 sneetjes witbrood 100 ml melk 2 uien 15 g peterselie 1 kg half-om-halfgehakt 2 el mosterdzaad 2 el mosterd 100 g katenspek (vleeswaren)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen ⅔ van de eieren in 8 min. hard,... bekijk recept »
400 g zuurkool 50 g boter 2 sjalotjes, fijngesnipperd 20 jeneverbessen 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel mosterdzaadjes 1 kruidentuiltje 4 dl droge witte wijn 400 g gekookte aardappelen vers gehakte peterselie 4 patrijzen 4 dl gevogeltefond 2 d... bekijk recept »
1 winterpeen ((ca. 250 g), geschild) 100 g peultjes 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel rode-wijnazijn 2 theelepels mosterdzaad ½ theelepel gemalen pepermix 1 tonijnsteak ((150 g), op kamertemperatuur) ½ zak rucola&nbs... bekijk recept »
750 g prei 25 g boter 1 eetlepel mosterdzaad ½ theelepel gemalen komijn (djinten) 1 citroen (schoongeboend) 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel Zaanse mosterd (grof) 2 trostomaten (in blokjes en zaadlijsten eruit)1. Sni... bekijk recept »
2 tenen knoflook 400 g sperziebonen 2 el ghee (geklaarde boter, pot 350 ml) ½ tl chilipeper (uit molen) 1 tl mosterdzaad 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 55 g gemalen kokos (bakje) 2 el kraanwater 150 g doperwten... bekijk recept »
1 citroen 2 tl zout 1 el suiker 2 sjalotjes 2 venkelknollen 1½ el olijfolie 2 potten visfond (à 380 ml) 1 dl droge witte wijn ½ dl Pernod (slijter) ½ dl droge witte vermout (slijter) 1 pakje koksroom ... bekijk recept »