Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

RODE BIETJES INMAKEN

20 RODE BIETEN 600 ML WATER 300 ML AZIJN 150 ML FRAMBOZENAZIJN 350 GR GEMALEN RIETSUIKER laurier mosterdzaad GEMBERPOEDER 1 kruidnagel tijmblaadjes ZWARTE PEPER ZOUT1. Kuis de bietjes ,snij ze en laat samen met de andere benodigdheden een 2 ta... bekijk recept »

Citroenrijst (nimbu Chawal)

Verklaring bij sommige ingredienten: ghee is geconcentreerde boterheel gezond en heeft een tikkeltje zoete notensmaakideaal om in te bakken en mee te frituren. Kurkuma vlekt fel geelopgelet voor de kleren! Kurkuma v/d gemberfamilie geeft warme scherp... bekijk recept »

Rab Malabar : Indiase Gevulde Krab

4 leeggehaalde krabschalen 500g krabvlees 150g uien 4 blaadjes curry (facultatief) 1 tl Madras-curry 1/4 tl mosterdzaad 1/2 tl gehakte chilipeper 1/4 tl kurkumaarachideolie 100g gemalen vlees van kokosnoot 1/4l kokosmelk 1 tl suiker 5g geh... bekijk recept »

Gestoofde winteraardappelen

4 eetlepels olie 3 tenen knoflook (uit de pers) 2cm vers gehakte gemberwortel 1 th lepel komijnzaad (geplet) 1 eetlepel koreanderzaad (geplet) 1 th lepel mosterdzaad [*700 g aardappelen (in stukjes) 175 g rode linzen 250 g zilveruitjes 2 stengels ge... bekijk recept »

Duivelse Runderpot

2 uien 2 teentjes knoflook 1 tl sambal oelek 1 el gemalen mosterdzaad 1 tl suiker 750 g doorregen runderlappen 3 el olie 2 el ketjap 2 el azijn zout In een braadpan olie verhitten. Bak het vlees in ca. 10 minuten bruin. Schep het uit de pan op een bo... bekijk recept »

Mosselen

1 zak mosselen 1/3 azijn 2/3 kokend water uienringen 1 theel.mosterdzaad 1 klein laurierblaadje 1spaanspepertje 6 jeneverbessen 6 witte en 6 zwarte peperkorrels Hulpmiddelen Grote wekpot Hulpmiddelen - Grote wekpot Voorbereiding Wekpot voor gebruik ... bekijk recept »

Citroenchutney

2 uien 4 citroenen 1 eetlepel zeezout 1 eetlepel rietsuiker 2 dl water 100 g blanke rozijnen 1 theelepel mosterdzaad 1 theelepel geraspte verse gember 0,5 theelepel chilipeper 2 dl citroenazijn 1,5 dl honing Pel en snijd de uien in dunne ringen, was ... bekijk recept »

LEVERKERRIE

25g margarine - 1 uitfijn - 2 t knoflookfijn - 2 t gemalen koriander - 2 t geelwortel - halve t gemalen komijn - halve t geplette mosterdzaadjes - kwart t cayenne - 600g in stukken gesneden lever 2 - 2 e geraspt kokos - 1+halve t zout - citroensap na... bekijk recept »

Groentebalti

2 aardappels in blokjes1 winterwortel in plakjes100 g haricots verts of sperziebonen in stukjes5 bloemkoolroosjes in vieren1/2 el kurkumapoeder1 el mosterdzaad1 el komijnpoeder1 ui fijngesneden1 teentje knoflook geperst2 tomaten ontveld in stukjes1 t... bekijk recept »

Chutney Van Groene Tomaten

1 kg fijngehakte groene tomaten 2 eetlepels fijngehakte verse gember 2 geperste teentjes knoflook 1/2 theelepel mosterdzaad 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel ketumbar 2 theelepels zout 1/4 liter honing 1/4 liter appelazijn cayennepeper naar smaa... bekijk recept »

Pagina 13 van 19