183 recepten met mosterdzaad
Voor een ruime liter: 1 kilo vers fruit in stukken, 400 gram uien in grove snippers (2 grote uien) 50 gram verse gember, 40 gram mosterdzaad, 1 eetlepel currypasta, 5 rode pepers. 50/100 gram suiker, 1 dl water 1 theelepel zout, 1 theelepel gemalen ... bekijk recept »
2 eetlepels Tandoori-currypasta (potje a 283 grPatak's) 1/4 liter biogarde roer of volle yoghurt 4 kipdrumsticks 1 blikje ananasstukjes (netto 227 gr) 1 zakje santen (30 grConimex) 1 theelepel djinten (gemalen komijn) 1 theelepel mosterdzaad ... bekijk recept »
- 200 gram sperziebonen - 2 stronken prei - 1 groene paprika - 1 ui - 100 gram tauge - eetlepel gemalen mosterdzaad - eetlepel fengriekzaad - theelepel koriander - snufje gemberpoeder - snufje kardamon - 2 volle eetlepels mosterd - roerbak ... bekijk recept »
4 blaadjes foelie--- 2 pijpjes kaneel--- 2 kleine gedroogde pepertjes--- 2 kleine stukjes gedroogde gemberwortel--- 2 el pimentbessen--- 2 el hele kruidnagels--- 2 el korianderzaad--- 2 el mosterdzaad--- 2 el zwarte peperkorrels Voorbereiding Foeliep... bekijk recept »
Voor 6 tot 8 personen: 12 eetlepels witte azijn 125 ml. water 125 gram suiker 1 tot 1? pond zoute haringschoongemaakt en in koud water gelegd gedurende 12 uur. Een stuk mierikswortelgeschrapt of 2 eetlepels geconserveerde mierikswortelafgedroogd 1 mi... bekijk recept »
2 in stukjes gesneden niet te rijpe; mango's 100 gm rozijnen 150 gm in stukjes gesneden dadels 100 gm in stukjes gesneden verse gember 1 theelepel(s) mosterdzaad 750 gm basterdsuiker 50 gm zout 2 teentjes knoflook 2 in stukjes gesneden hete pepers (l... bekijk recept »
3 limoenen3 komkommers5 cm gember3 kl mosterd1 el mosterdzaad6 el sesamzaadpeperzout1. Snij de komkommers met behulp van een mandoline in de lengte in flinterdunne plakken. 2. Rooster de sesamzaadjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag... bekijk recept »
500 g aardappelen800 g tarbotfilethandvol krulsla10 el sjalot (gesnipperd)4 eidooiers250 g boterketchup2 dl witte wijn1 dl schaaldierenfond1 dl witte wijnazijn0.5 el kervel (gehakt)handvol dragon (fijngesnipperd)1 el dragon (gehakt, voor de saus)1 el... bekijk recept »
400 g volkorenpasta (bij voorkeur penne)4 varkenskoteletten150 g appel (zure, bijvoorbeeld Boskoop)1 stuk steranijs3 el rozijnen800 g broccoliboter150 ml appelsap200 ml kippenfondolie1 kl mosterdzaadpeperzout1. Schil de appel, haal het klokhuis eruit... bekijk recept »
250 g gele linzen 1,5 l water 3 laurierblaadjes 2 el boter zout 1 tl mosterdzaad 2 gedroogde pepers 1 tl komijnzaad 1 el geraspte gember 1 tl kurkuma 5 tomaten 2 el citroensap 1 el verse koriander 1. Snij de tomaten in blokjes. Rooster de linzen... bekijk recept »