Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Gekruide zalm met gestoofde zuurkool

500 gram zuurkool50 gram spekjes2 theelepels komijnzaad400 milliliter droge witte wijn1 theelepel korianderzaad1 theelepel mosterdzaad1 theelepel venkelzaad1 theelepel uienpoeder400 gram zalmfilet, in 4 stukken1 eetlepel zonnebloemolie1 bosje verse k... bekijk recept »

tonijn putanesca

4 tonijnsteaks 3 blikken kleine trostomaten 20 stuks zwarte olijven 2 eetl. kappertjes 2 sjalotten 2 teentjes look verse pasta. olijfolie 1. Als eerste snipper je de sjalotten terwijl de olie in een pan op het vuur warm wordt, je laat ze glazig wo... bekijk recept »

Tilapia met broccoli

600 gr tilapia 400 gr broccoli 1 teentje knoflook, gepeld en versnipperd 30 cm gember, geschild en geraspt 1 rood pepertje 1 el komijnzaad 1 el venkelzaad 1 el mosterdzaad 6 el olijfolie 2 el bloem 1 el solo, bakken en braden peper&zout (pezo... bekijk recept »

Panharing in 't zuur :

8 panharingen schoongemaakt, zonder kop en staart zout 4 eetlepels bloem 100 gram boter 2 uien in ringen gesneden 1 eetlepel mosterdzaad, licht gekneusd 8 peperkorrels, licht gekneusd 3 dl inmaakazijn 2 dl niet-koolzuurhoudende bronwaterSpoel de hari... bekijk recept »

Panharing In 't Zuur

8 panharingenschoongemaaktzonder kop en staart. zout 4 eetlepels bloem 100 gram boter 2 uienin ringen gesneden 1 eetlepel mosterdzaadlicht gekneusd 8 peperkorrelslicht gekneusd 3 dl inmaakazijn 2 dl niet-koolzuurhoudende bronwater Bereidingswijze Spo... bekijk recept »

Picallily

Hoeveelheid is voor 3 potjes. 1 klein ui 1 kleine rode paprika 100g bloemkool (roosjes) 1 struik broccoli 100g komkommer zout 2 zakjes gemalen mosterdzaad (Silvo) 1 eetlepel koenjit (Conimex) 1 theelepel kerriepoeder 40g bloem 4 eetlepels s... bekijk recept »

Moroccan Carrots

6 grote wortels4 el extra vergine olijfolie1 el mosterdzaad4 el water1 grote teen knoflook2 el chardonnay azijnzeezoutpeperchilivlokken1 el komijn1 tl gember Hulpmiddelen Mespan Hulpmiddelen - Mespan Voorbereiding Schil de wortels halveer ze en snij... bekijk recept »

Originele Indiase Groente-Curry

1 grote ui 1 el olijfolie 1 tl mosterdzaad 0,5 tl komijn 1 tl anijs/venkel 1 kaneelstokje 5 st cardamom 1 aubergine 2 courgettes 1 rode paprika 1 gele paprika 2 tl curry 0,5 tl pikante curry ( 1 tl als je het pittig wilt) 200 ml kokosmelk 1 blokje gr... bekijk recept »

Madrasi Masala

150 gram fijngemalen korianderzaad (ketoembar)75 gram fijngemalen komijn (djinten) 1 eetl. fijngemalen zwarte peper 1 eetl. fijngemalen zwart mosterdzaad 1 eetl. fijngemalen gedroogde rode Spaanse pepers (chilipoeder) 1 eetl. zout 2 eetl. fijngehakte... bekijk recept »

Madrasi Masala

150 gram fijngemalen korianderzaad (ketoembar)75 gram fijngemalen komijn (djinten) 1 eetl. fijngemalen zwarte peper 1 eetl. fijngemalen zwart mosterdzaad 1 eetl. fijngemalen gedroogde rode Spaanse pepers (chilipoeder) 1 eetl. zout 2 eetl. fijngehakte... bekijk recept »

Pagina 17 van 19