1000 recepten met nootmuskaat
750 g spruitjes 1/2l blik peren 1 dl witte peren zout 1/4 kaneelstokjes 1 el boter peper nootmuskaat In pan,1/2 dl water met wijn,zout en kaneelstokje aan de kook brengen.Spruitjes in ongeveer 15 min. gaarkoken.Peer door spruitjes scheppen en 1 min. ... bekijk recept »
1 kg herfstraapsuiker30 g boternootmuskaat en zout Laat de boter smelten in een braadpan, voeg een lepeltje suiker (met kop) en wat zout toe en leg de reepjes raap in de pan. Giet er een beetje water bij. Stoof, dus met de deksel op de pan, de groent... bekijk recept »
455 g gehakt10 ml olie1 ui40 g rozijnenpeterseliecayenne peperkaneelkoriandernootmuskaatsuiker zout en peper naar smaak. Meng in een kom het gehakt, ui, rozijnen en peterselie. Kruid met cayenne peper, kaneel, koriander, nootmuskaat, suiker, zout, en... bekijk recept »
1 teentje knoflook 250 gr. geraspte gruyère 250 gr. geraspte emmentaler 1 tl. aardappelmeel 1 ½ dl. Kirsch 2 dl. Droge witte wijn Versgemalen peper Nootmuskaat Breng wijn en geraspte kaas langzaam aan de kook, zodat de kaas kan smelten. B... bekijk recept »
2 dl room25 gram Parmezaanse kaas1 eetlepel fijngehakt basielkruidpeper en zoutnootmuskaat. Breng de room aan de kook. neem van het vuur en roer er de kaas en het basielkruid onder. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. bekijk recept »
Deeg: zie deeg voor empanadas op mijn smulwebpagina. Vulling: 2 eierengesplitst zout en peper geraspte nootmuskaat 2 eetl. bloem 200 gr. oude kaasgrof geraspt Vulling: Klop de eierdooiers met zout, peper en nootmuskaat naar smaak en de bloem. Sla de ... bekijk recept »
40 gr blauwschimmelkaas100 gr droge kwark30 gr boter1 ei20 gr geraspte Sbrinz50 gr witbroodkruim,1 bosje bieslookpeper,zout en nootmuskaat naar smaak toevoegeniets olie om in te bakken. *klop het ei los voeg de boter toe dan de doorgewreeven kaas er ... bekijk recept »
1,4 l melk, 1 gespleten vanillestokje, 115 g snelkokende rijst, zout, klontje boter, nootmuskaat, 20 g poedersuiker, ? l room, 2-3 geblancheerde amandelen in stukjes gehaktKook melk en vanillestokje en doe langzaam de rijst erin, laat een uur heel za... bekijk recept »
1 1/2 liter runderbouillon 50 gram rijstebloem 1 dl koffieroom nootmuskaat 1 eierdooier 2 eetlepels room fijngeknipte peterselie. Bind de kokende bouillon met de rijstebloem, die u daartoe aanmaakt met de koffieroom. Laat de soep vervolgens nog... bekijk recept »
-1 ui (fijn gesnipperd) -enkele takjes selderij -60 g boter en 60 g bloem -1 liter melk -takje tijm of 1 mespunt gedroogde tijm -1 laurierblaadje -zout -2 el tomatenpuree -nootmuskaat -smelt de boter en fruit de ui en de selderij hierin tot de ui gla... bekijk recept »