1000 recepten met nootmuskaat
Voor 4 personen: 750 g kalfsgehakt 3 eieren 3 à 4 eetl. paneermeel nootmuskaat peper en zout Voor de saus: 700 g tomatenpassata 3 uien 1 blokje kippenbouillon 2 eetl. bloem 2 eetl. boter 1 blaadje laurier 1 takje tijmMeng het gehakt met de eieren en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ui 650 gr gehakt 1 kleine bloemkool 1 kg puree-aardappelen scheutje melk 30 g boter gemalen nootmuskaat 30 g amandelschilfers 4 dl melk 2 el bloem 30 g boter 200 g geraspte gruyère of emmentaler peper en zoutVerwarm de oven voor op... bekijk recept »
16 nieuwe aardappelen 16 lamskoteletten (dikkevan de korte bil) olijfolie 1/2 l kalfsfond bosje verse oregano 1 teentje knoflook12 trostomaatjes 12 groene asperges 2 el verse doperwten 2 el verse tuinbonendubbel gedopt 4 jonge worteltjes 1 Franse sja... bekijk recept »
2 uien 4 knoflookteentjes 1 eetlepel reuzel 1 kg lamsschouder (in blokjes) 150 g magere spekblokjes 50 cl runderbouillon 4 kroppen sla 1 eetlepel gehakte bladpeterselie 1 takje verse munt 1 mespuntje kaneelpoeder geraspte nootmuskaat naar smaak... bekijk recept »
1 sjalotje 2 dl rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) 6 takjes tijm 8 lamskoteletjes zout (versgemalen) vier-seizoenen-peper nootmuskaat 1 eetlepel (olijf)olie 1/2 potje sesamzaad (à 45 g) 1/2 reepje pure chocolade (à 25 g) 50 g roomboterSjal... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500g macaronie 2 eieren 1 ui fijn gesnipperd 500ml water 450g gehakt 300ml melk 2 grote eetl.bloem 1 boulliontablet 2 grote eetl.tomatenpuree 2 teentjes knoflook nootmuskaat,zout,peper,italiaansekruiden een beetje gehakte koriander 1... bekijk recept »
Parelhoen in portosaus met fijne kruidenpuree, Brabants witlof en een appeldeegje met zijn marron Voor 4 personen: 750g aardappelen 2 vellen bladerdeeg veenbessen 2 kleine appels 2 eigelen demi-glacé saus (een sterk ingekookte bruine fond, te koop in... bekijk recept »
8 sint-jakobsnoten (diepvries)500 g spinaziebolletjes (diepvries)3 sjalotten2 dl room1 glas droge witte wijnhet sap van 1/2 citroen2 eetl. botercayennepeperpaprikapoedernootmuskaatpeper en zout- Laat de sint-jakobsnoten 1 u oppervlakkig ontdooien (of... bekijk recept »
4 grote hondstongfilets (diepvries) 100 g bladspinazie (los diepgevroren) 1 kopje tomatenblokjes 1 sneetje gerookte zalm 100 g zure room 1 eetl. boter 2 eetl. Noilly Dry (droge vermout) 1/2 blokje tuinkruidenbouillon nootmuskaat peper en zou... bekijk recept »
- 400 g mantelschelpnoten (diepvries) - 2 preien - 2 eetl. mascarpone (Italiaanse roomkaas) - 3 eetl. geraspte parmezaan - 4 pasteitjes in bladerdeeg - 1 eidooier - 2 eetl. bloem - 1 eetl. boter - het sap van 1/2 citroen - nootmuskaat - peper en zout... bekijk recept »