Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Balletjes in tomatensaus

Voor 4 personen: 750 g kalfsgehakt 3 eieren 3 à 4 eetl. paneermeel nootmuskaat peper en zout Voor de saus: 700 g tomatenpassata 3 uien 1 blokje kippenbouillon 2 eetl. bloem 2 eetl. boter 1 blaadje laurier 1 takje tijmMeng het gehakt met de eieren en ... bekijk recept »

Bloemkoolgratin met gehakt

Voor 4 personen: 1 ui 650 gr gehakt 1 kleine bloemkool 1 kg puree-aardappelen scheutje melk 30 g boter gemalen nootmuskaat 30 g amandelschilfers 4 dl melk 2 el bloem 30 g boter 200 g geraspte gruyère of emmentaler peper en zoutVerwarm de oven voor op... bekijk recept »

Lamskoteletjes Met Gebakken Aardappelen En Een Sausje Van ..

16 nieuwe aardappelen 16 lamskoteletten (dikkevan de korte bil) olijfolie 1/2 l kalfsfond bosje verse oregano 1 teentje knoflook12 trostomaatjes 12 groene asperges 2 el verse doperwten 2 el verse tuinbonendubbel gedopt 4 jonge worteltjes 1 Franse sja... bekijk recept »

Lam in het groen

2 uien 4 knoflookteentjes 1 eetlepel reuzel 1 kg lamsschouder (in blokjes) 150 g magere spekblokjes 50 cl runderbouillon 4 kroppen sla 1 eetlepel gehakte bladpeterselie 1 takje verse munt 1 mespuntje kaneelpoeder geraspte nootmuskaat naar smaak... bekijk recept »

Lamskoteletjes met een saus van rode wijn en choco

1 sjalotje 2 dl rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) 6 takjes tijm 8 lamskoteletjes zout (versgemalen) vier-seizoenen-peper nootmuskaat 1 eetlepel (olijf)olie 1/2 potje sesamzaad (à 45 g) 1/2 reepje pure chocolade (à 25 g) 50 g roomboterSjal... bekijk recept »

Ovenschotel met macaronie

Voor 4 personen: 500g macaronie 2 eieren 1 ui fijn gesnipperd 500ml water 450g gehakt 300ml melk 2 grote eetl.bloem 1 boulliontablet 2 grote eetl.tomatenpuree 2 teentjes knoflook nootmuskaat,zout,peper,italiaansekruiden een beetje gehakte koriander 1... bekijk recept »

Parelhoen in portosaus met fijne kruidenpuree

Parelhoen in portosaus met fijne kruidenpuree, Brabants witlof en een appeldeegje met zijn marron Voor 4 personen: 750g aardappelen 2 vellen bladerdeeg veenbessen 2 kleine appels 2 eigelen demi-glacé saus (een sterk ingekookte bruine fond, te koop in... bekijk recept »

Sint-jakobsnoten op spinaziebed

8 sint-jakobsnoten (diepvries)500 g spinaziebolletjes (diepvries)3 sjalotten2 dl room1 glas droge witte wijnhet sap van 1/2 citroen2 eetl. botercayennepeperpaprikapoedernootmuskaatpeper en zout- Laat de sint-jakobsnoten 1 u oppervlakkig ontdooien (of... bekijk recept »

Torentjes van tong en spinazie op tomatengarnituur

4 grote hondstongfilets (diepvries) 100 g bladspinazie (los diepgevroren) 1 kopje tomatenblokjes 1 sneetje gerookte zalm 100 g zure room 1 eetl. boter 2 eetl. Noilly Dry (droge vermout) 1/2 blokje tuinkruidenbouillon nootmuskaat peper en zou... bekijk recept »

Pasteitjes met mantelschelpnoten

- 400 g mantelschelpnoten (diepvries) - 2 preien - 2 eetl. mascarpone (Italiaanse roomkaas) - 3 eetl. geraspte parmezaan - 4 pasteitjes in bladerdeeg - 1 eidooier - 2 eetl. bloem - 1 eetl. boter - het sap van 1/2 citroen - nootmuskaat - peper en zout... bekijk recept »

Pagina 47 van 100