1000 recepten met nootmuskaat
500 g gemengd gehakt1 kg aardappelen1 bloemkool1 ui (grote)400 g diepvries erwt100 g geraspt kaas150 ml roomboternootmuskaatpeperzout500 ml melk30 g boter30 g bloem1. Verwarm de ovengrill voor. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Verdeel de bloemko... bekijk recept »
8 eieren (hardgekookte)500 g bladspinazie (diepvries)1 sjalot500 ml melk150 g gruyère (gemalen)150 g emmentaler (gemalen)50 g broodkruim3 el bloemboternootmuskaatpeperzout30 g boter800 g aardappelen150 ml melk200 g gezouten spek1. Kook de eieren en s... bekijk recept »
800 g kalkoengehakt100 g spekblokjes2 eieren2 sneetjes wit brood1 ui1 el bladpeterselie (gesnipperd)1 kl tijm (blaadjes)3 el ketchup1 el abrikozenconfituur1 el sojasausnootmuskaatpeperzout800 g aardappelen4 teentjes knoflook1 stronkje radicchio2 el b... bekijk recept »
1 kg bloemig kokende aardappelen6 stronkjes witloof8 plakjes beenham200 g ham (blokjes)500 ml melk75 g kaas (geraspt, gratinkaas)2 el bloemboter1 bakje veldsla2 appels (rode)2 handvol walnoten (grof gehakt)nootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen,... bekijk recept »
250 g lasagnevellen (droge)200 g bacon (reepjes)3 uien2 blikjes tomatenblokjes (van 400 g)20 blaadjes basilicum (gesnipperd)1 kl gedroogde oregano750 ml melk50 g boter50 g bloem50 g parmezaan1 zakje rucola (100 g)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Pel d... bekijk recept »
8 stronkjes witloof8 plakjes ham2 el boter ( wat extra)2 el bloem500 ml melk ( wat extra)75 g geraspt kaas ( wat extra)750 g aardappelennootmuskaatpeperzout1. Maak de stronkjes witloof schoon. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Verwarm de ov... bekijk recept »
4 konijnenbouten100 g bacon400 g aardappelen500 g groene selder2.5 dl room3 dl kippenbouillon25 cl geuze25 g boter (voor de stoemp)60 g hoeveboter ( 1 el boter)40 g bloem ( 1 el bloem)1 ui2 el mosterd2 sjalottennootmuskaat1 teen knoflookpeperzout1. S... bekijk recept »
Voor het deeg:500 gram bloem extra om te bestuiven25 gram verse gist, verkruimeld of 1 zakje instantgist275 milliliter lauwwarm water50 gram gesmolten boter2 theelepels zoutvoor de vulling:500 gram half-om-half- of rundergehakt2 eetlepels paneermeel... bekijk recept »
0,5 l volle melk 500 g aardappelen in dunne plakjes 2 uien in reepjes 4 takjes verse tijmblaadjes 100 g parmezaan geraspt 40 g boter nootmuskaat zout peper van de molen1. Verwarm de doven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met 20g boter.2. Breng de... bekijk recept »
1 kg vastkokende aardappelen 4 wit van prei 4 sneden gekookte beenham gratinkaas 25 cl room solo, bakken en braden solo vloeibaar nootmuskaat peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 180°.2. Schil de aardappelen, spoel ze onder stromend water e... bekijk recept »