Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Erwtjesstoemp met gehakt

500 g gemengd gehakt1 kg aardappelen1 bloemkool1 ui (grote)400 g diepvries erwt100 g geraspt kaas150 ml roomboternootmuskaatpeperzout500 ml melk30 g boter30 g bloem1. Verwarm de ovengrill voor. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Verdeel de bloemko... bekijk recept »

Eitjes met kaassaus

8 eieren (hardgekookte)500 g bladspinazie (diepvries)1 sjalot500 ml melk150 g gruyère (gemalen)150 g emmentaler (gemalen)50 g broodkruim3 el bloemboternootmuskaatpeperzout30 g boter800 g aardappelen150 ml melk200 g gezouten spek1. Kook de eieren en s... bekijk recept »

Kalkoengehaktbrood met puree

800 g kalkoengehakt100 g spekblokjes2 eieren2 sneetjes wit brood1 ui1 el bladpeterselie (gesnipperd)1 kl tijm (blaadjes)3 el ketchup1 el abrikozenconfituur1 el sojasausnootmuskaatpeperzout800 g aardappelen4 teentjes knoflook1 stronkje radicchio2 el b... bekijk recept »

Hamrolletjes met witloofstoemp

1 kg bloemig kokende aardappelen6 stronkjes witloof8 plakjes beenham200 g ham (blokjes)500 ml melk75 g kaas (geraspt, gratinkaas)2 el bloemboter1 bakje veldsla2 appels (rode)2 handvol walnoten (grof gehakt)nootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen,... bekijk recept »

Lasagne met gerookte bacon

250 g lasagnevellen (droge)200 g bacon (reepjes)3 uien2 blikjes tomatenblokjes (van 400 g)20 blaadjes basilicum (gesnipperd)1 kl gedroogde oregano750 ml melk50 g boter50 g bloem50 g parmezaan1 zakje rucola (100 g)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Pel d... bekijk recept »

Witloof in de oven met puree

8 stronkjes witloof8 plakjes ham2 el boter ( wat extra)2 el bloem500 ml melk ( wat extra)75 g geraspt kaas ( wat extra)750 g aardappelennootmuskaatpeperzout1. Maak de stronkjes witloof schoon. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Verwarm de ov... bekijk recept »

Konijnenbouten op z’n Brussels

4 konijnenbouten100 g bacon400 g aardappelen500 g groene selder2.5 dl room3 dl kippenbouillon25 cl geuze25 g boter (voor de stoemp)60 g hoeveboter ( 1 el boter)40 g bloem ( 1 el bloem)1 ui2 el mosterd2 sjalottennootmuskaat1 teen knoflookpeperzout1. S... bekijk recept »

Brabantse worstenbroodjes

Voor het deeg:500 gram bloem extra om te bestuiven25 gram verse gist, verkruimeld of 1 zakje instantgist275 milliliter lauwwarm water50 gram gesmolten boter2 theelepels zoutvoor de vulling:500 gram half-om-half- of rundergehakt2 eetlepels paneermeel... bekijk recept »

Aardappel-uiengratin

0,5 l volle melk 500 g aardappelen in dunne plakjes 2 uien in reepjes 4 takjes verse tijmblaadjes 100 g parmezaan geraspt 40 g boter nootmuskaat zout peper van de molen1. Verwarm de doven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met 20g boter.2. Breng de... bekijk recept »

Aardappelgratin met ham

1 kg vastkokende aardappelen 4 wit van prei 4 sneden gekookte beenham gratinkaas 25 cl room solo, bakken en braden solo vloeibaar nootmuskaat peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 180°.2. Schil de aardappelen, spoel ze onder stromend water e... bekijk recept »

Pagina 49 van 100