1000 recepten met nootmuskaat
12 schorseneren 2 citroenen 2 dl water 3 el bloem peper zout 1 tl nootmuskaat 30 gr boter 30 gr bloem 3 dl (soja)melk 2 dl kookvocht 1 tl PH-groentebouillon 1 dl (soja)room1. - Was de schorseneren eerst heel goed, zodat alle aarde verwijderd is.... bekijk recept »
gram 115 licht gesmolten boter gram 5 Canderel suiker gram 125 bloem theelepel 1 vanille-extract theelepel 1/4 zout 2 appels eetlepels 2 bloem eetlepels 2 suiker theelepel 1 kaneel snuifje nootmuskaat gram 40 havermout gram 30 bloem gram 60 b... bekijk recept »
1 ui 1 groene paprika 1 groene peper 1 ontvelde vleestomaat 1 zachtzure appel 25 gr. boter 30 gr. bloem 500 gr. diepvrieskoolvisfilet 2.5 dl. koffieroom 1 el. citroensap 1 el. kerriepoeder 1 mespunt kurkuma 1 mespunt nootmuskaat 1 teentje kn... bekijk recept »
3 eieren, 30 g boter, 30 g bloem' 3 dl melk, 100 g geraspte kaas, zout, peper nootmuskaat De over voorverwarmen op 200 graden en de vorm beboteren. De boter in de litermaat onafgedekt 2 minuten op 600 watt verwarmen. De bloem erdoor roeren en de ... bekijk recept »
5 sjalotten. 1000 gr witte uien-in ringen gesneden. 40 gr boter. 3 L bouillon van 6 runderbouillontabletten. 1 eidooier. 3 el bloem. 4 tenen knoflook - fijn gehakt. 1 mespunt cayennepeper. 1 thl gedroogde basilicum. 1 mespunt nootmuskaat. 2 el madeir... bekijk recept »
1 sjalotje 300 gram pompoen (hokkaido) 300 gram risottorijst 50 gram gorgonzola ca. 1,5 l groente- of kippenbouillon 1,5 dl witte wijn olijfolie boter (verse) nootmuskaat zoutwitte peper Snijd het sjalotje fijn en fruit het glazig in olijfol... bekijk recept »
1 kg trostomaten (of pruimtomaten) tomaten bouillontabletten (Grand&primeItalia) citroensap suiker nootmuskaat klein bosje basilicum kerstomaatjes droge witte wijn hete pepersaus Bereidingswijze Kruis de tomaten in en dompel ze 10 tellen onder in rui... bekijk recept »
4 eieren 50 g boter (bakboter) 40 g bloem (tarwebloem) 5 dl melk (halfvol) 100 g kaas peper zout nootmuskaat Een soufflevorm met een diameter van 22 centimeter beboteren. De rest van de boter smelten in een kookpan, bloem erbij schudden en tot... bekijk recept »
4 eieren -50 g boter (bakboter) -40 g bloem (tarwebloem) -5 dl melk (halfvol) -100 g kaas (gemalen) -peper -zout -nootmuskaat Een soufflevorm met een diameter van 22 centimeter beboteren. De rest van de boter smelten in een kookpan, bloem erbij schud... bekijk recept »
4 eieren50 g boter40 g tarwebloem5 dl melk100 g kaas (gemalen)peperzoutnootmuskaat De rest van de boter smelten in een kookpan, bloem erbij schudden en tot een gladde, blonde roux roeren. De melk toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en nootm... bekijk recept »