Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Pompoensoep

Pompoen(400 gram) 1 ui 2 theelepels kerrie 1 eetlepel olie 4 dl groentebouillon stukje prei peperzout nootmuskaat potje crème fraîche Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel. Voeg de pompoen toe met de groentebouillon. Breng dit aan... bekijk recept »

Pompoensoep, Lekker En Heel Mooi Op Tafel

1 oranje pompoen2 kilo of meer1 flinke handvol croutons150 gram geraspte kaas1 bekertje slagroom1 bekertje volle melk1 theelepel zout3 theelepels suiker2 teentjes knoflooknootmuskaat. Maak de onderkant van de pompoen voorzichtig recht zodat hij recht... bekijk recept »

Hartige Wentelteefjes

1 ei? l melkrasp van 1 citroenschil8 sneetjes oud brood50 g geraspte oude kaas2 el Provencaalse kruiden1 el bieslookzoutpepernootmuskaatboter Klop in een ondiepe schaal het ei los met de melk, het citroenrasp, de kaas, de Provencaalse kruiden, de bie... bekijk recept »

Aardappel-preisoep

500g aardappels2 dunne preien1 pakje Franse uiensoep(Honig)200ml slagroomzoutpepernootmuskaat75g spekreepjes2 bosuitjes. Schil en was de aardappels. Snij de aardappels in stukken. Maak de prei schoon en snij ze in ringen. Was de prei. Breng de inhoud... bekijk recept »

Kaassouffleetjes

3 eetl boter 3 eetl bloem 2 1/2 dl hete melk 150 gr pont-l.eveque zonder korst,en in hele kleine blokjes 4 eieren,gesplitst,zout peper.nootmuskaat 1 eiwit Smelt de boter in een steelpan,roer de bloem er door en verwarm deze al roerende circa 3min, vo... bekijk recept »

Kaassoufflé

5 eieren80 gr boter30 gr bloem250 ml melk150 gr geraspte kaas (gruyère of belegen Goudse)zoutpepernootmuskaat *Verwarm de oven voor op 200°C. *Vet een hoge ovenschaal in met boter. *Splits 5 eieren *Laat in een pan 80 gr boter smelten en ro... bekijk recept »

Kaassouffle

3 eetlepels boter 3 eetlepels bloem 2 1/2 dl hete melk 4 eierengesplitst zoutpeper nootmuskaat 1 eiwit 100 g Goudse belegen kaasgrof geraspt extra nodig: soufflevormi 16-18 cmingevet Oven voorverwarmen op 200 gr. C. Boter in steelpan smelten,... bekijk recept »

Boerenkool-kaassouffle

250 gram gesneden boerenkool1 eetlepel bakgember4 eieren125 gram camembert of brie of jonge Goudse kaaspeperzoutnootmuskaatpaar druppels Worcestersaus Was de boerenkool en kook deze 10 minuten met aanhangend water. Laat de kool goed uitlekken en vang... bekijk recept »

Kaassouffle.

Witte saus gemaakt door: 1/2 liter melk50 gr. boter50 gr. bloem Voor de souffle: 3 grote eieren100 gr. geraspte kaasmosterdnootmuskaatzout en peper. Smelt zachtjes de boter en doe de bloem erbij. Roer dit tot het gaat borrelen en laat het een minuutj... bekijk recept »

Kaassouffle

65 gram boter, 180180 geraspte belegen kaas, 40 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel Dijonmosterd, 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat, 250 ml melk, 6 eieren. 1.Zet een flinke steelpan op hoog vuur en laat 40 gram boter uitbruizen,maar niet brui... bekijk recept »

Pagina 53 van 100