Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Kaassouffle

1 sneetje wit zoutarm brood 25 gr boter 1 eetl bloem ruim 1 dl zoutarme melk 1 ei 50 gr geraspte zoutarme kaas 1 eetl fijngesneden bieslook msp cayennepeper msp nootmuskaat Snijd het brood in dobbelstenen. Bak deze in een eetlepel boter bruin. Leg he... bekijk recept »

Kaassouffle

3 eieren30 gr. boter30 gr. bloem3 dl melk100 gr. geraspte kaaszoutpepernootmuskaat. De oven voorverwarmen op 200 graden en de vorm beboteren. De boter in de litermaat onafgedekt 2 minuten op 500 watt verwarmen. De bloem erdoor roeren en de melk erbij... bekijk recept »

Broccoli- Kaassouffle

- 300 gram diepvries broccoli - 1 zakje witte saus - 1/4 liter melk - 75 gram geraspte belegen kaas - 2 eieren - peperzout - nootmuskaat Kook de broccoli gaar en pureer de uitgelekte groente in een keukenmachine of met een zeef. Maak van het sa... bekijk recept »

Vegetarische Balletjes

1 ui 2 tenen knoflook 100 gr boter 120 gr bloem 400 ml melk 1 el bouillonpoeder versgeraspte nootmuskaat 3 eierenlosgeklopt paneermeel Pureer de ui met de knoflook en fruit dit in de boter, het mag niet verkleuren! Voeg de bloem toe en laat dit al ... bekijk recept »

Vegetarische Balletjes

1 ui 2 tenen knoflook 100 gr boter 120 gr bloem 400 ml melk 1 el bouillonpoeder versgeraspte nootmuskaat 3 eierenlosgeklopt paneermeel Pureer de ui met de knoflook en fruit dit in de boter, het mag niet verkleuren! Voeg de bloem toe en laat dit al ... bekijk recept »

Zwitserland: Kaassouffleetjes

4 sneetjes melkbrood1/4 l melk70 g boter4 eieren (gesplitst)zoutpepernootmuskaat150 g geraspte Gruyere (of MaasdammerBarselle of belegen Goudse) Leg de sneetjes brood - na de korstjes te hebben verwijderd - in de melk tot al het vocht is geabsorbeerd... bekijk recept »

Krab Taartjes

-kruimeldeeg (250 g)of diepvriesdeeg (om de vormpjes te bekleden) -50 g boter -1/2 rode ui (fijngesneden) -1 th lepel tomaatpuree -mespuntje suiker -1/2 glas witte droge wijn -500 g krabvlees (ontdaan van kraakbeen) -mespunt nootmuskaat -1 eetlepel g... bekijk recept »

Paddestoeltaartjes Met Pecannoten

Voor het deeg: 150 gr. bloem75 gr koude boter/margarinein kleine blokjeszout. Voor de vulling: 25 gr boter/margarine400 gr kastanjeschampignons1 kleine preiin dunne reepjes2 el droge witte wijnzoutpeper en nootmuskaat4 eieren2,5 dl slagroom75 gr gera... bekijk recept »

CelaVita Dobbeltjestaart

1 zakje CelaVita Dobbeltjes 2 uien 3 eieren 5 plakjes bladerdeeg 100 g geraspte kaas 150 g mager spek 2 1/2 dl room bakje champignons boter knoflook zoutpeper nootmuskaat Fruit de ui en de spekjes in een beetje boter in de koekenpan. Voeg de Dobbeltj... bekijk recept »

Preitaartje

Prei.. 4 plakjes diepvries bladerdeeg.. 2 plkjes ham.. 2 eieren.. 4 eetlepels gesnipperde ui.. margarine.. knoflook.. schuitje room.. 4 eetlepels geraspte kaas.. peper.. zout.. nootmuskaat.. eventueel peterselie.. Bekleed de ingevette vorm met het de... bekijk recept »

Pagina 54 van 100