Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Gratin met gehakt en witloof

Voor 4 personen: 750 g bereid gehakt rund/varken 6 grote bloemige aardappelen 800 g witloof 3 eieren 2 eetl. paneermeel 2 dl room +/- 3 dl melk 150 g gorgonzola kaas 1 eetl. boter 1/4 koffiel. tijm nootmuskaat peper en zoutSnij de aardappelen in schi... bekijk recept »

Krokant gebakken kalfszwezerik met puree van brocc

Krokant gebakken kalfszwezerik met puree van broccoli, kaasaardappelen en sausje van sinaasappel Voor 4 personen: 400 g kalfszwezerik van het hart 500 g broccoli 500 g aardappelen 1 eierdooier 150 g gemalen abdijkaas boter nootmuskaat peper en zout V... bekijk recept »

Gestoomde Kipfilet met paddestoelen en Noilly Prat

Voor 4 personen: Twee dubbele kipfilets 250 gram champignons 200 gram cantharellen of eekhoorntjesbrood 3 dl kippenbouillon 3 dl room 2 dl Noilly Prat roomboter twee eetlepels gehakte peterselie een teen knoflook fijngehakt verse peper en zout cayenn... bekijk recept »

Pittige pompoensoep met saliepesto

800 g pompoen1 ui1 teen knoflook1 preiwit3 blokjes bouillon (Knorr Finesse Groenten )scheut light roomsnuifje cayennepepernootmuskaatolijfoliepeperzout4 takjes salie (voor de salieboter)1 teen knoflook (voor de salieboter)1 bosje bladpeterselie (voor... bekijk recept »

Gevulde pannenkoeken

3 eieren250 g zelfrijzende bloem500 ml halfvolle melk1 el gesmolten boter250 g gekookte ham (blokjes)400 g spinazie1 sjalot (gesnipperd)100 g ricotta125 g geraspt kaas300 ml halfvolle melk2 el boter ( wat extra)2 el bloemnootmuskaatpeperzout1. Klop d... bekijk recept »

Kip met honing-mosterdkorst

4 kipfilets800 g aardappelen1 bloemkool1 el bieslook (gesnipperd)1 eidooier500 ml melk3 el dijonmosterd1.5 el honing100 g walnoten (gehakt)150 g broodkruim (vers)50 g bloem100 g boterolijfolienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hou ... bekijk recept »

Gratin van bloemkool, aardappel en gehaktballetjes

1 bloemkool (in roosjes)600 g gemengd gehakt1 kg aardappelen (in stukken)2 eieren1 kopje broodkruimboter30 g bloem250 ml melk75 g kaas (gemalen)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Voorbereiding: Week het broodkruim 5 minuten in een kopje water. Knijp het... bekijk recept »

Cappuccino van erwten en cantharellen

250 g diepvries erwt200 g cantharellen (of dooierzwammen)200 ml room150 ml melk500 ml kippenbouillon2 el boter1 sjalot1 knoflookteentjenootmuskaatuit de molen peperzout1. Laat de erwten ontdooien. Borstel de cantharellen schoon en snij ze kleine... bekijk recept »

Pompoenrisotto met pecorino

300 g arboriorijst (of carnaroli)400 g Hokkaido pompoen2 el pecorino (vers geraspt)1 el mascarpone1 l groentebouillon15 cl droge, witte wijn20 g boterpompoenpitolie4 el extra vierge olijfolie1 sjalot (fijn gesnipperd)nootmuskaat (vers geraspt)uit de ... bekijk recept »

Bloemkoolgratin

1.8 kg pureeaardappelen1.8 kg gehakt1 kg bloemkool2 uien50 g amandelschilfers4 el bloem400 g gruyère (of emmentaler)100 g boter8 dl melk ( nog een extra scheutje)nootmuskaat (gemalen)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Snipper de uien ... bekijk recept »

Pagina 48 van 100