1000 recepten met nootmuskaat
Voor 4 personen: 750 g bereid gehakt rund/varken 6 grote bloemige aardappelen 800 g witloof 3 eieren 2 eetl. paneermeel 2 dl room +/- 3 dl melk 150 g gorgonzola kaas 1 eetl. boter 1/4 koffiel. tijm nootmuskaat peper en zoutSnij de aardappelen in schi... bekijk recept »
Krokant gebakken kalfszwezerik met puree van broccoli, kaasaardappelen en sausje van sinaasappel Voor 4 personen: 400 g kalfszwezerik van het hart 500 g broccoli 500 g aardappelen 1 eierdooier 150 g gemalen abdijkaas boter nootmuskaat peper en zout V... bekijk recept »
Voor 4 personen: Twee dubbele kipfilets 250 gram champignons 200 gram cantharellen of eekhoorntjesbrood 3 dl kippenbouillon 3 dl room 2 dl Noilly Prat roomboter twee eetlepels gehakte peterselie een teen knoflook fijngehakt verse peper en zout cayenn... bekijk recept »
800 g pompoen1 ui1 teen knoflook1 preiwit3 blokjes bouillon (Knorr Finesse Groenten )scheut light roomsnuifje cayennepepernootmuskaatolijfoliepeperzout4 takjes salie (voor de salieboter)1 teen knoflook (voor de salieboter)1 bosje bladpeterselie (voor... bekijk recept »
3 eieren250 g zelfrijzende bloem500 ml halfvolle melk1 el gesmolten boter250 g gekookte ham (blokjes)400 g spinazie1 sjalot (gesnipperd)100 g ricotta125 g geraspt kaas300 ml halfvolle melk2 el boter ( wat extra)2 el bloemnootmuskaatpeperzout1. Klop d... bekijk recept »
4 kipfilets800 g aardappelen1 bloemkool1 el bieslook (gesnipperd)1 eidooier500 ml melk3 el dijonmosterd1.5 el honing100 g walnoten (gehakt)150 g broodkruim (vers)50 g bloem100 g boterolijfolienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hou ... bekijk recept »
1 bloemkool (in roosjes)600 g gemengd gehakt1 kg aardappelen (in stukken)2 eieren1 kopje broodkruimboter30 g bloem250 ml melk75 g kaas (gemalen)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Voorbereiding: Week het broodkruim 5 minuten in een kopje water. Knijp het... bekijk recept »
250 g diepvries erwt200 g cantharellen (of dooierzwammen)200 ml room150 ml melk500 ml kippenbouillon2 el boter1 sjalot1 knoflookteentjenootmuskaatuit de molen peperzout1. Laat de erwten ontdooien. Borstel de cantharellen schoon en snij ze kleine... bekijk recept »
300 g arboriorijst (of carnaroli)400 g Hokkaido pompoen2 el pecorino (vers geraspt)1 el mascarpone1 l groentebouillon15 cl droge, witte wijn20 g boterpompoenpitolie4 el extra vierge olijfolie1 sjalot (fijn gesnipperd)nootmuskaat (vers geraspt)uit de ... bekijk recept »
1.8 kg pureeaardappelen1.8 kg gehakt1 kg bloemkool2 uien50 g amandelschilfers4 el bloem400 g gruyère (of emmentaler)100 g boter8 dl melk ( nog een extra scheutje)nootmuskaat (gemalen)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Snipper de uien ... bekijk recept »