1000 recepten met nootmuskaat
1 kg verse bladspinazie25 g versgeraspte parmezaanse kaas30 g boter1 el olijfolie1 teentje knoflookzoutversgemalen peperVoor de saus:25 g versgeraspte parmezaanse kaas1 el boter1 el bloem1/4 l melksap van 1/2 citroennootmuskaatzoutversgemalen peper I... bekijk recept »
1 liter brandewijn2 volle eetlepels verse mandarijnenschillen1 eetlepel verse bitter-sinaasappelschil1,2 dl donkere Jamaica-rum7 hele kruidnagelsstukje muskaatnoot van 1 cm4 eetlepels oranjebloesemwater3,5 dl suikerstroop Bereidingswijze Giet de bran... bekijk recept »
1 of meer flessen advocaat het is met hoeveel personen u bent,wiskey,cognac,rum bacardi dus witte rum.1 of 2 groten pakken vanillieijs wat nootmuskaat. Hulpmiddelen Geen Hulpmiddelen - Geen Voorbereiding Gooi de advocaat in een grote mooie komglas i... bekijk recept »
700gr patentbloem,300gr zeeuwsebloem,200gr basterdsuiker,250gr boter,50gr bakpoeder,60gr eidooiers,4,5 dl melk ,iets zout en nootmuskaat. Aan de gezeefde bloem (met het bakpoeder)de suiker toevoegen, dan de boter, eidooier en de melk.Daarna het zout ... bekijk recept »
2 blikken bruine bonen 8 plakken ananas 3 el olie 2 uien 1 1/2 tl kerriepoeder 2 teentjes knoflook 500 gr rundergehakt peperzout mespuntje nootmuskaat 1 1/2 tl gedroogde tijm Verhit de olie. Pel de uien en snipper deze. Fruit de uien met de ... bekijk recept »
1 komkommer 30 g bloem (tarwebloem) 20 g boter (bakboter) 2 dl melk (halfvol) peper zout nootmuskaat 75 g kaas Met een aardappelboor een gedeelte van het komkommervlees weghalen. De komkommerschijfjes even laten blancheren. Een dikke kaassaus berei... bekijk recept »
1,4 kg snijbiet2 sjalotjes3 el olijfolie4 knoflookteentjeseen snufje nootmuskaatzout en peper Stelen en bladeren van de snijbiet fijnsnijden. Het sjalotje en de knoflook fijnsnijden. De olijfolie verhitten in een pan. De stelen van de snijbiet in de ... bekijk recept »
ongeveer 500 gram broccoli. 1 losgeklopt ei Bloem. zout en peper. geraspte kaas. nootmuskaat. Snijd de broccoli in roosjes. Blancheer deze en laat ze uitlekken. Wentel ze door de bloem en vervolgens door het losgeklopte ei. Bestrooi met peper en zou... bekijk recept »
500.gr. aardappelen 1 teentje knoflook 150 gr. geraspte gruyere 1/4 l. room 1/8 l. zure room peper en zout nootmuskaat 5 gr. boter Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Een micropot invetten met boter en inwrijven met knoflook. d... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 el bieslook, gehakt 1 el verse peterselie, gehakt 2 tenen knoflook, fijngehakt 2 el sjalotten, gesnipperd 150 gr roomboter 1 citroen snufje nootmuskaat, paprikapoeder, peper 150 gr geraspte boerenkaas peper uit de molensmelt de boter ... bekijk recept »