Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Broccoli-compote

1 struik broccoli 1 eetlepel boter 2 eetlepels crème fraîche 1 bouillonblokje (kiprunder of groente) zoutpeper en nootmuskaat Breng ½ liter water met bouillonblokje aan de kook. snijd de roosjes van de broccoli af en houd apart. sni... bekijk recept »

Bloemkool Uit De Romertopf

BloemkoolAardappelengehakt hohbraadworstgehaktkruiden,nootmuskaat en zout Romertopf uit water halen Gehakt over de bodem verdelen en kruiden er over heen strooien. Braadworst langs de kant leggen. De bloemkoolroosjes over de gehakt en de braadworst ... bekijk recept »

Karbonade Chinoise

Zout/peper nootmuskaat 4 karbonaden 1 stukje gember wortel 1 teentje knoflook 2 eetlepels ketjap 1 lepel sherry olie Strooi zout,peper en nootmuskaat over de karbonaden. Meng in een schaaltje de uitgeperste gember en knoflook, de ketjap en de sherry... bekijk recept »

Brandnetelsoep

100 g brandneteltopjes 2 e.l. olie 1 plantaardig bouillonblokje 50 g maisvlokken 1 ui 750 ml water zeezout en nootmuskaat naar smaak Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de ui. Voeg de maisvlokken toe en het water en breng aan de kook. La... bekijk recept »

Poolse Honinggrog

-1/8 l water en 1/8 l honing -2 afgestreken theelepels kaneel -1 stukje vanillestok -6 kruidnagelen -6 peperkorrels -geraspte nootmuskaat -1/4 l wodka -geraspte schil 1/2 citroen Voorbereiding -verwarm de honing met het water in een pannetje -voeg de... bekijk recept »

Koolrollades Met Tomatensaus

VOOR DE KOOLROLLADES: -8 grote witte koolbladeren -500 g gehakt -250 g korrelig gekookte rijst -1 ui (geschild en geraspt) -2 eieren -1 el paneermeel -zout en witte peper uit de molen en wat nootmuskaat -15 g boter -150 g zure room -150 ml vleesbouil... bekijk recept »

Caldeirada : Visstoofpot Uit De Algarve

2 kg verse gemengde vis (zeeduivelroghaaizeewolf) - grof zeezout - 750 gr venusschelpen - 3 grote uien - 800 gr rijpe tomaten - 1 groene paprika - 5 teentjes knoflook - 750 gr aardappelen - 2 el peterselie - 1/4 l olijfolie - 1 of 2 piri-piri (hete p... bekijk recept »

Lamsfricandeau Met Aardappeldakje

3 eetlepels fijngesneden peterselie 2 eetlepels fijngesneden tijm 2 teentjes knoflookgesnipperd 7 eetlepels olijfolie zout peper 2 stukken lamsfricandeau a 600 g 4 aardappelenschoongeboend nootmuskaat 2 eetlepels bloem 1 sjalotjegesnipperd 6 dl boui... bekijk recept »

Mosselen In Rijstrand

2 kg (gekookte !) mosselen200 gr champignons1 ui50 gr boter20 gr bloemmelk5 eetl roomzoutpepernootmuskaatpaprikapoeder200 gr gepelde garnalenpeterselie450 gr rijst. Kook de mosselen op de grbuikelijke manier. Zeef het kookvocht. Fruit de kleingesnede... bekijk recept »

GEBAKKEN ROG OP DE WIJZE VAN PARMENTIER.

4 rogvleugels van elk 250 g.750g aardappelen.1 grote tomaat.100 g boter.ongeveer 1 dl melk.1 toefje peterselie.Nootmuskaat.Peper en zout. Was zorgvuldig de rogvleugels inkoud water met wat zout en azijn.Dep ze daarna aan beide kanten goed droog.Verwi... bekijk recept »

Pagina 98 van 100