1000 recepten met nootmuskaat
Voor 6-8 stuks. 200 gram garnalen,1,5 dl melk,20 gram boter of margarine,20 gram bloem,1 eidooier1 eiwit,Peper,zout,nootmuskaat,gehakte peterselie,citroensap,paneermeelfrituurvet. Smelt de boter of margarine,voeg de bloem toeen breng ze roerend aan d... bekijk recept »
1tl kamillebloesem,1/2tl gedroogde muntblaadjes,mespuntje gemberpoeder,mespuntje nootmuskaat,honing en vers citroensap.300ml water. Hulpmiddelen Een kom en lepel,zeef,een schone drinkbeker. Pannetje om water te koken. Hulpmiddelen - Een kom en lepel... bekijk recept »
500 gram lamspoelet zout bouquet garni 1 kruidnagel 1 ui 75 gram boter 60 gram bloem 2 eierdooiers citroensap nootmuskaat. Snijd het vlees in blokjes en kook deze gaar in water met wat zout, het bouquet garni en de ui. Neem het vlees uit de ... bekijk recept »
500 gram kalfsvlees zout bouquet garni 1 kruidnagel 1 ui 60 gram boter 60 gram bloem 2 eierdooiers citroensap nootmuskaat. Verdeel het vlees in kleine stukjes en kook deze op een zacht vuurtje gaar in water met wat zout, het bouquet garni en... bekijk recept »
1 kg asperges 2 zakjes witte saus van Knorr 125 ml slagroom 500 g zalmfilet peterselie nootmuskaat peper geraspte kaas Asperges schillen, in stukken snijden en gaar koken. Van aspergevocht 4 dl in maatbeker afmeten. Zalmfilet gaar maken en in ... bekijk recept »
Benodigdheden taart : - 250 g bloem - 150 g basterdsuiker - 100 g gestampte walnoten - 150 g boter - 1 ei - 1 tl kaneel - wat versgeraspte nootmuskaat - 1 flinke tl bakpoeder - zakje vanillesuiker Benodigdheden vulling : - 1 pot jam (hjortron / clo... bekijk recept »
3 dunne preien - 30 g boter of margarine - 1 grote aardappelgeschildin blokjes - 7,5 dl kippenbouillon - 200 g kip- of kalkoenfiletin reepjes - 2 dl slagroom - zout - peper - nootmuskaat - 2 el fijngesneden kervel 1 prei in dunne ringen snijden en 2 ... bekijk recept »
1 halve zalmfilet met huidongeveer 1,3 kg. 2 stengels bleekselderij1 venkelknol2 witte uiengepeld2 sinaasappels1 citroen1 bosje dille,gesneden100g zeezout-suikermengsel in de verhouding 1:1, 2 anijssterren10 kruidnagels1 tl jeneverbesse1 el. koriande... bekijk recept »
600 g verse tonijnfilet, 1 fles jonge rode wijntype Loire, 2 sjalotten, 100 g boter, 2 prei, zout en peper,nootmuskaat, scheutje arachide olieDe tonijn versnijden zoals een steack. De sjalot snipperen en stoven zonder te kleuren in een klontje boter.... bekijk recept »
150 g gepelde Garnalen- 150 g geraspte Kaas- 3 Eieren- Zout en Peper- Nootmuskaat- Olie- Frituurvet- 80 g Boter- 80 g bloem- 1/2 liter Melk- Paneermeel. Breng de melk aan de kook en voeg deze voorzichtig en steeds roerend bij een blanke roux van de b... bekijk recept »