1000 recepten met peterselie
700 g krieltjes 3 el boter 3 el zonnebloemolie 500 g witte asperges 6 eieren 30 g verse peterselie 250 g cherrytomaten1. Bak de krieltjes in de boter met olie goudbruin en gaar in ca. 20 min. Schil met een dunschiller de asperges vanaf 3 ... bekijk recept »
400 g tagliatelle all’uovo Delhaize 400 g broccoli 1 bussel bladpeterselie 75 g geroosterde pijnboompitten 75 g manchego (nettogewicht, zonder korst) 1 teentje teentje knoflook (facultatief) 15 cl olijfolie peper en zout1. Snij de bloemhoofdjes van d... bekijk recept »
1 ui 1 teen knoflook 3 sneetjes witbrood 295 g gegrilde paprika's (potje) 125 g mozzarella (zakje 125 g) 20 g platte peterselie (bakje) 600 g Italiaans gekruid gehakt 100 ml melk 160 g pancetta (Italiaans spek, pla... bekijk recept »
2 uien 6 eetlepels olijfolie 400 g risottorijst (pak a 500 g) 800 g winterpeen (zak a 1 kilo) 180 g gorgonzola (kaas) 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 pakje room culinair (200 ml)1. Uien pellen en snipperen. In b... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet 3 sjalotjes 5 takjes peterselie 3 eetlepels bloem zout en peper 100 g boter 2 eetlepels kappertjes1. Vis in stukken snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Peterselie fijn knippen. In keukenmachine vis met sjalotjes, ... bekijk recept »
75 g roomboter (op kamertemperatuur) 2 el verse peterselie 1 tl citroensap 2 tenen knoflook1. Roer in een kom de boter tot een zachte crème. Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie en citroensap erdoor en breng op smaak met peper en z... bekijk recept »
6 zongedroogde tomaten (zakje a 100 g) 50 g Parmaham (vleeswaar) ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 1 pakje roomkaas (100 g) zout en peper 1 Frans stokbrood (vers)1. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand ... bekijk recept »
50 g basmatirijst 1 limoen 2 eetlepels olijfolie mild 2 takjes peterselie 150 g kabeljauwfilet zout (versgemalen) zwarte peper 1 bakje venkelrauwkost (125 g AH)1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Limoen goed wassen en schill... bekijk recept »
500 g krieltjes 1 teen knoflook 3 el mayonaise 1 el citroensap 10 g platte peterselie1. Kook de ongeschilde krieltjes 15 min. in water met wat zout. Giet af en laat iets afkoelen. Snijd de knoflook fijn. 2. Meng ondertussen de mayonaise, knof... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappels 1 zakje verse peterselie (30 g) ½ zakje verse basilicum ((a 15 g), in reepjes) 125 g ricotta (kaas, bakje a 250 g) versgemalen zwarte peper 2 schaaltjes kipfilet (a la minute) 4 grote plak... bekijk recept »