1000 recepten met peterselie
90 g boter 125 g bloem 300 ml visbouillon (van 1 tablet) 2 blaadjes gelatine wit 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g) 1 mespunt cayennepeper 2 eieren 75 g paneermeel 3 beschuiten (verkruimeld) zonnebloemolie (om... bekijk recept »
300 g worteltjes (Parijse) 1 aubergine 1 ui 2 tenen knoflook 1 zakje verse peterselie (30 g) 50 g pinda's (gezouten) 4 eetlepels olijfolie 2 1/2 eetlepel cajunkruiden 1 theelepel kaneelpoeder basmatirijst (1 minu... bekijk recept »
350 ml bouillon met rundvlees 600 g extra fijne tuinerwten (diepvries) 450 g iets kruimige aardappelen 2 runderrookworsten 20 g platte peterselie 500 g erwtensoepgroente1. Zeef de bouillon boven een pan, bewaar het vlees. Verdun de bou... bekijk recept »
2 pakken tonijnsteak (diepvries a 250 g) 2 zakken A-partjes (in schil (a 425 g)) 5 eetlepels olijfolie 1 teen knoflook 2 uien 800 g romatomaten 10 g verse peterselie (zakje a 30 g) 1 pakje peper (saus (41 g))1. Tonij... bekijk recept »
3 x 200 g kabeljauwhaasjes (in 4 stukken) 100 g gekookte bieten (schaal 500 g) 1 sjalotje 3 eetlepels verse peterselie (plat) 80 ml olijfolie extra vierge 2 eetlepels balsamicoazijn1. Bestrooi de vis met peper en zout. Leg de... bekijk recept »
600 g regenboog wortelmix 4 el koude boter 4 kg verse mosselen 2 tenen knoflook 250 ml medium sherry 20 g platte peterselie 1 citroen (schoongeboend)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wortelmix over een met bakpapier bekle... bekijk recept »
100 g bloemkool 1 el boter ½ pot gevogeltefond (a 380 ml) 2 blaadjes witte gelatine 100 ml slagroom 2 plakken Parmaham 1 zakje verse peterselie (30 g) 100 ml olijfolie extra vierge ¼ zakje veldsla (a 75 g) 2... bekijk recept »
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g) 4 portobello champignons (schaal per 2 stuks) 1 teen knoflook 1 pakje zuivelspread (naturel light (150 g)) 4 eetlepels olijfolie 1 1/2 pak pasta (taglioni bicolore (a 250 g)) 1 zak r... bekijk recept »
10 eieren 40 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 bakje verse peterselie (plat (20 g), fijngesneden) 4 ansjovisfilets (in 20 kleine stukjes gesneden) 1/2 potje kappertjes (a 100 g) 1. Doe de eieren in een pan met koud wat... bekijk recept »
1 eetlepel rozijnen 50 g snelkookrijst 1 kleine ui 4 takjes peterselie 4 takjes munt 4 grote appels (goudrenet of Jonagold) 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels boter of margarine 150 g lamsgehakt 1 eetlepel pijnboompitten snufj... bekijk recept »