Recepten met peterselie

1000 recepten met peterselie

Peterselie

Peterselie Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.

Puree met spitskool en spekjes

1 kg iets kruimige aardappelen 250 g gerookte spekblokjes 1 spitskool 50 g boter 20 g platte peterselie1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar. Bak ondertussen het spek in een ruime koekenpan ... bekijk recept »

Spies met olijven en rivierkreeftjes

4 takjes peterselie 3 eetlepels mayonaise 1 eetlepel yoghurt 3 teentjes knoflook 1 rode paprika 24 olijven met zongedroogde tomaten (pot a 290 g) 16 rivierkreeftjes (bakje a 100 g) 2 shoarmabroodjes1. Peterselie fijnknippen. M... bekijk recept »

Haringsalade

450 g sperziebonen zout 4 eieren 1 rode ui 2 eetlepels witte-wijnazijn 4 eetlepels olie (versgemalen) peper 3 takjes dille 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 pot zure haringfilets (350 g) 1 doosje cherrytomaatjes (25... bekijk recept »

Mosterdvis en wortelknoflookpuree

1 zak winterpeen (1 kg) 5 teentjes knoflook 2 uien 1 citroen 5 eetlepels olijfolie 1 zakje verse peterselie (30 g) 4 tilapiafilets (vis, diepvries, zak a 750 g) ½ pot dijonnaise (a 210 g) 2 zakken aardappelpar... bekijk recept »

Konijn in het zuur

½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 1 ui 1 winterwortel ½ selderijknol 6 takjes peterselie 1 laurierblad 2 kruidnagels 8 jeneverbessen 4 dl azijn 75 g boter 2 theelepels appelstroop 1½ eetlepel ... bekijk recept »

Tomatensoep met balletjes

1 ui ½ winterpeen (ca. 100 g) 1 eetlepel (olijf)olie 1 eetlepel suiker 1 blikje tomatenblokjes (400 g) 1 pot rundvleesbouillon met rundvlees (340 ml) 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon ½ zakje verse peterselie&... bekijk recept »

Pasta met spinazie, zalm en ei

450 g bladspinazie à la crème (diepvries) 1 teen knoflook 30 g peterselie (zakje) 250 g tagliatelle (verse pasta) 200 g gerookte zalmsnippers 4 scharreleieren1. Oven voorverwarmen op 250 °C. Verwarm ondertussen de spinazie vo... bekijk recept »

Geglaceerde worteltjes

15 g verse peterselie 300 g worteltjes 2 el boter 1 el citroensap 100 ml kraanwater 1 el suiker1. Snijd de peterselie fijn. Was de worteltjes en laat uitlekken. Laat de wok op hoog vuur warm worden. Verhit de boter en roerbak de worteltjes ... bekijk recept »

Worteltjes met balsamico

1 bos bospeen 100 ml olijfolie 2 el balsamicoazijn (flesje 250 ml) 4 el platte peterselie (blaadjes fijngesneden) 1 teen knoflook (fijngesneden)1. Snijd de peen in schuine plakjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg... bekijk recept »

Tonijn-aardappel-viskoekjes

400 g kruimige aardappels (geschild en in stukken) 50 ml halfvolle melk (verwarmd) 2 eetlepels boter 2 blikjes tonijn op water (a 185 g) 2 eieren (losgeklopt) 1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngesneden) 1/2 pa... bekijk recept »

Pagina 16 van 100