1000 recepten met peterselie
4 takjes platte peterselie (bakje 20 g) 15 g basilicum (alleen de blaadjes) 8 eieren 3 el zuivelspread bieslook light (bakje 200 g) 3 el slagroom 25 g boter1. Snijd de peterselie fijn. Houd 4 mooie basilicumblaadjes achter vo... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg (diepvries pak à 450 g) 1 pakje vegetarische gerookte ham (150 g) 150 g Camembert 2 eieren (M) 4 takjes peterselie boter of margarine om in te vetten 750 g broccoli1. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovens... bekijk recept »
500 g pondjes kriel 2 el verse peterselie 2 el verse bieslook 1 teen knoflook 2 tl grof zeezout 50 g boter (op kamertemperatuur)1. Kook de krieltjes in de schil in 15 min. in water met zout gaar. Snijd ondertussen de peterselie en bies... bekijk recept »
1 zakje hazelnoten (65 g) 200 g bloem zout 125 g koude boter of margarine 300 g magere kwark 1 zakje verse peterselie (30 g) 175 g parrano (kaas (stukje)) 3 eieren peper 250 g chorizo (stukje) 1 zakje gesneden ... bekijk recept »
1 knolselderij 8 el olijfolie 40 g platte peterselie 8 sjalotten 2 courgette (kleine) 2 kipfilet 4 tl kerrie 8 sneetjes glutevrije meerzadenbroden 6 el mayonaise 2 tl sambal oelek1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knol... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 1 teen knoflook 10 g platte peterselie 50 ml extra vergine olijfolie1. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de knoflook fijn en de blaadjes peterselie. Meng het citroenrasp met de knoflook, peterselie en olijf... bekijk recept »
6 tomaten 1 rode ui ½ bakje verse peterselie (plat (a 15 g), zeer fijn gesneden) 2 eetlepels olie1. Snijd 6 tomaten in kleine blokjes, en 1 rode ui en 1/2 bakje platte peterselie. Schep de tomaat, de ui en de peterselie in een schaal.... bekijk recept »
2 grote aubergines (ca. 800 g) 1 groene paprika 1 rode paprika 60 g walnoten 75 g witte kaasblokjes 10 g verse peterselie 4 teentjes knoflook 5 el olijfolie 1 el citroensap 1 el rode-wijnazijn1. Grill voorverwarmen op hoogste s... bekijk recept »
400 g inktvistentakels (in de visafdeling) 2 kleine takken selderij 1 teentje knoflook 2 takjes platte peterselie 3 eetlepels olijfolie 1 citroen (het sap) 0.25 koffielepel piment d'espelette zout1. Hak de knoflook, de selderij en de platte petersel... bekijk recept »
1 schaaltje haricots verts (150 g) 1 blik reuzenbonen (400 g) 1 kleine rode ui ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 1 eetlepel rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie zout en versgemalen peper 2 tonijnsteaks1. Haricots ver... bekijk recept »