1000 recepten met peterselie
2 eieren 400 g aardappels (kruimig) zout 1 appel (Jonagold) 3 zoetzure augurken 10 zilveruitjes 200 g gebraden varkensfricandeau 100 g doperwten (diepvries) 1 el witte-wijnazijn 4 el mayonaise (versgemalen) peper 1 zakje veldsla (75 g) 8 c... bekijk recept »
1 kg lamsbouten 2,5 l water 3 preienin dunne ringen 3 wortelsin blokjes van 2 cm 2 uienin blokjes van 1 cm 1 kop gerstgoed wassen 2 teentjes knoflokgeperst gemalen peper ? kop fijngehakte peterselie Bereidingswijze Vlees ontdoen van vet en pezen en ... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 1 gesnipperde ui 2 geperste teentjes knoflook 4-5 grote ontveldeontpittefijngesneden tomaten 3 eetlepels fijngesneden peterselie 2 theelepels gedroogde oregano (3/4 dl droge witte wijn) peper 1 kg rauwe ongepelde gamba's ? 100 g... bekijk recept »
10 grote witte champignons] 200 gr.gorgonzola ] 100 gr.gepelde walnoten] 3 el.zachte boter] bosje peterselie] Hulpmiddelen Spuitzak met gekartelde spuitmond Hulpmiddelen - Spuitzak met gekartelde spuitmond Voorbereiding Meng de boter door de kaas.Sn... bekijk recept »
1/2 liter demi-glacesaus 1/ 1/2 eetlepel tomatenpuree 1/2 dl witte wijn 2 teentjes knoflook peterselie. Bereidingswijze Wrijf de beide knoflookteentjes goed fijnhak of knip wat peterselie klein en roer beidemet de overige ingredientendoor de demi... bekijk recept »
24 slakken 250 gr champignons of andere paddestoelen 75 gr boter peterselie 1 teen knoflook 1 krop frisse sla 2 dl room Peterselie en knoflook fijnsnijden. De champignons halveren en met de fijngehakte knoflook en de slakken in boter bakken. De room ... bekijk recept »
300 gr gemengde paddestoelen zout 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterselie tabasco peper Verhit de olie en fruit de knoflook op laag vuur. Voeg de paddestoelen toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee. Neem de pan... bekijk recept »
2 - 3 teentjes knoflook 1 bosje basilicum 1 bosje peterselie 1 el pijnboompitten (of walnoten) sap van een halve citroen 8 el geraspte Parmezaanse of Romano-kaas ? 2? dl olijfolie vers gemalen peper Bereiding met de vijzel: Snijd het blad van de basi... bekijk recept »
-600 gr. Biefstukin vier plakken -klein blikje tomatenpuree -bol knoflook -bos peterselie Pel en hak de knoflook. Snijd de peterselie fijn. Zet de pan op het vuur en schep er de tomatenpuree in. Voeg water toe en roer de saus met een garde glad t... bekijk recept »
1 blikje tonijn 2 ansjovisfilets 2 el citroensap 4 el mayonaise 1 pakje houdbare slagroom 2 el peterselie 2 el kappertjes 350 gr (iets dikker gesneden )varkensfricandeau 1 citroen peper en zout Rangschik de plakken fricandeau op een schaal en lepel d... bekijk recept »