1000 recepten met peterselie
8 verse kippenlevers 1 middelgrote ui 1 wortel 1 stengel bleekselderij 1 teen knoflook 60 gr peterselie 30 gr boter 5 el koudgeperste olijfolie 1,25 dl droge witte wijn zout en peper het sap van 1 citroen 1 el kappertjes 1 tl ansjovispasta 1,25 dl vl... bekijk recept »
800 g rogvleugels 2 tomaten 300 g veldsla 200 g sjalotten 8 takjes peterselie of koriander 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte bieslook 1 eetlepel vrij grote kappertjes 2 liter court-bouillon 1 eetlepel wijnazijn 6 eetlepels ar... bekijk recept »
450 gram liefst kleine vleestomaten 1 kleine ui 2 volle eetlepels fijngesneden peterselie 1 zeer volle eetlepel (=40 gram) zaanse fritessaus (25% vet) (of halvanaise of mayonaise) 2 eetlepels azijn, 1 afgestreken theelepel suiker De tomaten moeten ni... bekijk recept »
1 zakje amandelschaafsel (45 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 4 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel citroensap 2 theelepels vloeibare honing 1 granny smith (appel) 150 g gegrilde ham 1 blik doperwtjes extra fijn (netto 280 g) zout (versgemalen) p... bekijk recept »
1 zakje amandelschaafsel (45 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 4 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel citroensap 2 theelepels vloeibare honing 1 granny smith (appel) 150 g gegrilde ham 1 blik doperwtjes extra fijn (netto 280 g) zout (versgemalen) p... bekijk recept »
300 gm aardappelen 2 eieren 150 gm prei 2 ansjovisfilets 1 vinaigrette (met gewone mosterd) 2 eetlepel(s) fijngesneden peterselie 1 peterselie ter garnering Aardappelen in partjes snijden, in weinig water gaar koken, afgieten en laten afkoelen. Eiere... bekijk recept »
3 eetlepel(s) azijn 1 eetlepel(s) citroensap 3 eetlepel(s) olie 1 theelepel(s) mosterd 1 peper, zout 25 gm peterselie 1 bieslook Meng de azijn, het citroensap, de olie en de mosterd door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Maak de peterselie ... bekijk recept »
3 teentjes knoflook 1 bosje basilicum 1 bosje peterselie 1 eetlepel(s) pijnboompitten (of walnoten) 1 sap van een halve citroen 8 eetlepel(s) geraspte parmezaanse of romano-kaa; s 250 ml olijfolie 1 versgemalen peper Bereiding Snij het blad van de ba... bekijk recept »
600 gm krielaardappelen 40 gm boter of margarine 3 eetlepel(s) fijngesneden peterselie 1 grote ui, fijngesneden 1 small blikje tomatenpuree 225 ml kruidenbouillon (van tablet) 200 gm champignons, gehalveerd 2 venkelknollen, in grove stukken 4 tomaten... bekijk recept »
600 gm krielaardappelen 40 gm boter of margarine 3 eetlepel(s) fijngesneden peterselie 1 grote ui, fijngesneden 1 small blikje tomatenpuree 225 ml kruidenbouillon (van tablet) 200 gm champignons, gehalveerd 2 venkelknollen, in grove stukken 4 tomaten... bekijk recept »