Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Paella

200 g haricots verts 1  ui 2 teentjes knoflook 2  kipfilets 1  varkenshaasje 1 tl paprikapoeder olijfolie 200 g chorizo 15  saffraandraadjes 2  rode puntpaprika's 4  tomaten 150 ml witte wi... bekijk recept »

Mediterrane vissoep

3 el zonnebloemolie 125 g venkel 50 g ui 1 teen knoflook 1 groene paprika 1 blikje tomatenpuree 50 ml witte wijn 1 l visbouillon 8 draadjes saffraan 1 tomaat 100 g pangasiusfilet 20 g aardappelzetmeel 2 el citroenrasp 1 snufje zout 1 sn... bekijk recept »

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen

3 eetlepels olijfolie 3 tenen knoflook (gehakt) 1 grote ui (heel fijngesnipperd) 25 g risottorijst 2 theelepels paprikapoeder (mild) 1 envelopje saffraan 2 theelepels gedroogde tijm 1 sinaasappel (schoongeboend en sc... bekijk recept »

Meringues met mango en pistachenootjes

3 grote eieren (op kamertemperatuur) 150 g fijne suiker 3 el citroensap 1 tl maizena 1 zakje ongezouten pistachenoten (gepeld (bakafdeling, 55 g)) 3 el honing 1 mespunt saffraan (uit een envelopje) 1 mango (gewassen ... bekijk recept »

Gevulde flensjes met munt

100 g bloem zout 2 eieren (M) 2 dl melk 50 g boter 1 sinaasappel 2 saffraandraadjes 1 bakje ricotta (250 g) 1 bolletje mozzarella (125 g) 1 tl vloeibare vleesbouillon (potje a 210 ml) 1 zakje verse munt (15 g) ... bekijk recept »

Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst

0.05 g saffraan 300 g pandanrijst RijstBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de saffraan en de rijst toe aan het water en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng de rijst op smaak met een beet... bekijk recept »

Zalmtompouce met saffraansaus

150 ml medium dry sherry 100 ml visfond 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 envelopje saffraan 4 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 1 ei (eierdooier losgeklopt (eiwit wordt niet gebruikt)) grof zeezout 4 stukken ... bekijk recept »

Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon

8  sjalotten 4 teentjes knoflook 1  aubergine 1  prei 15 draadjes saffraan 2 takjes tijm 75 ml witte wijn 200 ml krachtige kippenbouillon 275 g kikkererwten 1 bosje bladpeterselie ’s Middags voorberei... bekijk recept »

Rijst met gedroogde vruchten

1 eetlepel amandelschilfers 10 g boter 1 eetlepel gepelde pistaches 2 jonge uien (met steel) 1 koffielepel kaneelpoeder 200 g langkorrelrijst 50 g ontpitte dadels 1 eetlepel pijnboompitten 1 snuifje pimentpoeder 50 g rozijnen 1 snuifje saffraan zout,... bekijk recept »

Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergines

0.05 g saffraandraadjes (zakje) 3 el heet water 1 teen knoflook 150 g Griekse yoghurt 5 el olijfolie 2 el citroensap 2 aubergines 2 el geroosterde pijnboompitten (bakje 50 g, koelvers) 4 el granaatappelpitjes (bakje 120... bekijk recept »

Pagina 1 van 100