1000 recepten met saffraan
6 eetl olijfolie 6 oude harde boterhammen 6 grote knoflooktenen 2? dl droge witte wijn 1 l kippenbouillon 3 theel saffraan stukje Manchego kaas 2 eetl fijngeknipte bieslook peper en zout. Verwarm 4 eetl olijfolie en snijd onderwijl 4 boterhammen klei... bekijk recept »
1 klein ontkorst wittebrood plantaardige olie om te frituren 1 theelepel saffraan 6 dl warme melk 250 gr heldere honing 50 gr gedoptegrof gehakte pistaches 25 gr geblancheerdegehakte amandelen 3 dl room (garderoom) 5-6 druppels rozewater Snijd het br... bekijk recept »
2 kipfiletsin blokjes 1/2 el komijnzaad 1/2 el korianderzaad 1 à 2 tl harissa (kan vervangen worden door scherp paprikapoeder of sambal oelek) 1 teen knoflook zout 1 el honing 1/2 tl saffraandraadjes 5 dl kippenbouillon klontje boter arachideol... bekijk recept »
400 gram basmatirijst100 gram amandelen1 zakje saffraan150 gram rozijnen2 uien2 limoenen2 aubergineszout en peper6 eletlepels zonnebloemolieolie om in te vetten500 gram kipfilet1 blokje kippenbouillon1 eetlepel suiker250 gram aardappelschijfjes1 eido... bekijk recept »
16 st.jakobsmosselen4 sneetjes(oud)wit brood5 eetl olijfolie1 middelgrote courgett2 dl.visfond1 envelopje saffraanpoeder(draadjes)1 dl room4 blaadjes munt,zeer fijn gesneden2 theel.fijngesneden bieslook1 eetl.fijngesneden dillezout,peper1eetl.koude b... bekijk recept »
400 g netto pompoen (het liefst butternut) 1 teentje knoflook1 middelgrote ui1 tomaat15 saffraandraadjesextra vierge olijfolie5 a 6 dl kippenbouillon. Laat de fijngehakte ui en knoflook in de olie glazig worden. Voeg de in blokjes gesneden pompoen en... bekijk recept »
500 gr scampi 1 bosje raketsla 200 gr kerstomaatjes 500 gr fettucine 2 el olijfolie 2 sjalotjes fijngehakt 1 envelopje saffraandraadjes 1 citroen peper en zout Kook de fettucine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie... bekijk recept »
3 kg mosselen 2 dl droge witte wijn 1 ui 350 g tagliatelle 25 g roomboter 2 teentjes knoflook 3 dl room 1 eierdooier peper en zout 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) Laat het kookvocht inkoken tot de helft en zeef het. Kook de tagliatelle a... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg 1 ei 1 envelopje saffraan of 1 theel. saffraan- of paprikapoeder 1 ui 250 ml droge witte wijn 3 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) 1 kg mosselen 1/2 theel. kerriepoeder 125 ml kookroom (Melkan) Breng de wijn me... bekijk recept »
500 g bloem1 blokje verse gist200 ml melk (lauwe)100 g suiker100 g botersaffraanpoeder3 eieren1 sinaasappel (voor de vulling)250 g marsepein (voor de vulling)150 g boter (voor de vulling, zachte)50 g amandelschilfers (voor de vulling)poedersuiker1. Z... bekijk recept »