1000 recepten met saffraan
2 uien, geraspt3 teentjes knoflook, geperst3 eetl. olijfolie3 eetl. honing2 eetl. verse koriander1 theel. gemberpoedermespunt saffraanzout en versgemalen peper1 hele maïskip, in stukken1 eetl. olijfolie150 g amandelen300 ml kippenbouillon van ta... bekijk recept »
1 poon zout en peper 1 kruidentuiltje (enkele verse takjes venkel tijm en een laurierblad) 1 eetlepel verse peterselie 50 g geraspte gruyère 2 grote tomaten 3 teentjes knoflook 1 grote ui 8 sneetjes geroosterd brood 1 l visbouillon enkele saff... bekijk recept »
3 stengels bleekselder (in stukjes) 2 gr saffraandraadjes 1 koffielepel gedroogde tijm 1 teentje look (gesnipperd) 1 dl droge witte wijn 2 kg mosselen 400 ml visfond room peper & zeezout (molen) olijfolie bindmiddel plukjes kervel 1. Was de mo... bekijk recept »
2 uien 3 middel-groot tomaten (rijpe) 800 gr courgetten 6 à 7 dl kippenbouillon 40 gr boter 1 doosje saffraanpoeder 1. Was de courgettes (niet schillen) Verwijder de uiteinden en snij in stukken. Maak de uien schoon en snij in niet al te fij... bekijk recept »
2 aardappelen 1 grote ui 1 teentje look 1 kl saffraan scheutje citroensap scheut pastis 1 steranijs 1 l kippenbouillon 1 bouquet garni (peterseliestengels, laurier, tijm) 0.5 dl room (optioneel) klontje boter olijfolie 4 dikke plakken chorizo pe... bekijk recept »
100 g chorizo 400 g kalkoenfilet 1 klein pepertje 2 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip 1 kg mosselen 4 eetlepels olijfolie 300 g rijst 2 capsules saffraanpoeder 1 teentje knoflook, gehakt 1 ui, fijngesneden 1 l water1. Spoel de mosselen en ze... bekijk recept »
1. Sjalotje pellen en snipperen.2. 1/2 eetlepel boter verhitten sjalot 3 minuten bakken op laag vuur.Knoflook pellen en erboven uitpersen en meebakken.Van de fond een 1/2 eetlepel apart zetten en de rest bij het sjalotje schenken.Sherry en saffraan t... bekijk recept »
1 kg mosselen 1 takje selder 1 wit van prei 2 wortelen 2 tomaten boter 1 dl droge witte wijn 3 eiwitten 2 eetlp gemalen parmezaanpoeder peper & zout enkele saffraandraadjes 1. Was de mosselen, snij de selder, prei en wortels in rondjes en snij... bekijk recept »
1. Neem een redelijk groot casserol en doe daar olijfolie in.2. Verhit de olijfolie en voeg daar de fijngesnipperde look en peterselie aan toe. Laat deze niet bruin worden!3. Voeg daar de gewassen scampi's bij met een snuifje zout. Eens de scapis roz... bekijk recept »
1 venkelknol met fijn groen eraan 12 schoongemaakte coquilles 0.5 g (paar draadjes) saffraan 3 el Solo Vloeibaar 1 zakje kant en klare Knorr Hollandaisesaus met witte wijn 1. Snijd het fijne groen van de venkelknol en houd het apart. Halveer de ve... bekijk recept »