Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Gele paprikasoep met saffraan en romesco

Voor de romesco: 1 rode paprika 1 rode peper 1 teen knoflook, geperst 50 gram amandelschilfers, geroosterd 6 zongedroogde tomaten, gehakt 1 koffielepel paprikapoeder 2 eetlepels platte peterselie 100 ml extra vergine olijfolie 1 eetlepel balsamico ze... bekijk recept »

Pikante garnalen met saffraan-mayonaise

Voor 4 personen: 1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 g) 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 rode peper (zonder zaadjes), fijngehakt 4 eetlepels olijfolie 1/2 citroen, uitgeperst 1 envelopje saffraan 1 eetlepel droge sherry 8 eetlepels mayonaise cayenn... bekijk recept »

Koude bloemkoolsoep met saffraan en krab

Voor 4 personen 1 bloemkool 2 groene appels 1 citroen 1 blik krab 2 eetlepels lichte room 1/2 dosis saffraan 1 takje platte peterselie zout peperVerdeel de bloemkool in roosjes en was die. Schil de appelen en snij ze blokjes. Snij de citroen in tweeÃ... bekijk recept »

Mosselen met kerrie en saffraan van Micmac

Voor personen: 4 4 kg Super-Jumbo mosselen . 2 gewone uien 1 groene selder 4 dl room 1 dopje saffraan 2 el kerriepoeder Tijm en laurier Peper en zoutLaat de mosselen samen met de grof gesneden groenten, tijm, laurier en peper op een hevig vuur open-k... bekijk recept »

Zeewolf, groentjes en saffraan

Voor 4 personen: 600 g zeewolffilet (diepvries) 2 koppen juliennegroenten (diepvries) 1 kop tomatenblokjes (diepvries) 100 g zure room 1 eetl. boter 400 ml visfond (bokaal) 1 buisje saffraandraadjes 1 eetl. kruidentuiltje peper en zoutBreng de visfon... bekijk recept »

Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling

Voor 4 personen: 1 l groentenbouillon (van twee blokjes) 300 g gare bloemkoolroosjes of broccoli plukje saffraan, 20 draadjes 4 el crème fraîche 200 g gerookte palingfilet 4 takjes kervel, alleen blaadjes 1 Spaanse peper zonder zaadjes 50 ml Extra Vi... bekijk recept »

Saffraan-vissoep Met Wortel

1 zakje verse Provencaalse kruidenmix (30 g) 1 zakje mini-worteltjes (300 g) 1 ui 1 eetlepel (olijf)olie 1 teentje knoflook 1 zakje saffraan (0,05 gSilvo) 2 visbouillontabletten 500 g aardappels (vastkokend) 1 schaaltje kabeljauwfilet (ca. 200 gAH) 1... bekijk recept »

Saffraan-Risotto Met Vis En Venkel

- 1 sjalotje 1 flinke venkelknol ? 8 dl visbouillon 50 g boter 300 g rondkorrel (arborio)rijst 1 envelopje saffraandraadjes 1 dl witte wijn 250 g kabeljauwfilet 100 g garnalen 4 eetlepels slagroom 150 g vers geraspte of geschaafde Parmezaan... bekijk recept »

Visstoofpot met saffraan

750 g stevige witvisfilet, in grove stukken 500 ongepelde reuzengarnalen, ontdooid 250 g verse mosselen in de schelp 6 tomaten 4 eetlepels olijfolie 1 grote ui, grof gesnipperd 3 teentjes knoflook, in plakjes 1 ½ eetlepel milde paprikapoeder 1 rode p... bekijk recept »

Kalfstajine Met Venkel, Saffraan En Amandelen

1 ui, 1 teentje knoflook, 800 gr. kalfslapjes, peper, 1 venkelknol, 1 sinaasappel, 2 eetlepels olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 1 vleesbouillontablet, 1 envelopje saffraan, 1 zakje garneeramandelen baukje, 4 takjes munt, zout. In stoofpan olie verh... bekijk recept »

Pagina 25 van 100