1000 recepten met saffraan
Voor de romesco: 1 rode paprika 1 rode peper 1 teen knoflook, geperst 50 gram amandelschilfers, geroosterd 6 zongedroogde tomaten, gehakt 1 koffielepel paprikapoeder 2 eetlepels platte peterselie 100 ml extra vergine olijfolie 1 eetlepel balsamico ze... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 g) 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 rode peper (zonder zaadjes), fijngehakt 4 eetlepels olijfolie 1/2 citroen, uitgeperst 1 envelopje saffraan 1 eetlepel droge sherry 8 eetlepels mayonaise cayenn... bekijk recept »
Voor 4 personen 1 bloemkool 2 groene appels 1 citroen 1 blik krab 2 eetlepels lichte room 1/2 dosis saffraan 1 takje platte peterselie zout peperVerdeel de bloemkool in roosjes en was die. Schil de appelen en snij ze blokjes. Snij de citroen in tweeÃ... bekijk recept »
Voor personen: 4 4 kg Super-Jumbo mosselen . 2 gewone uien 1 groene selder 4 dl room 1 dopje saffraan 2 el kerriepoeder Tijm en laurier Peper en zoutLaat de mosselen samen met de grof gesneden groenten, tijm, laurier en peper op een hevig vuur open-k... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 g zeewolffilet (diepvries) 2 koppen juliennegroenten (diepvries) 1 kop tomatenblokjes (diepvries) 100 g zure room 1 eetl. boter 400 ml visfond (bokaal) 1 buisje saffraandraadjes 1 eetl. kruidentuiltje peper en zoutBreng de visfon... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 l groentenbouillon (van twee blokjes) 300 g gare bloemkoolroosjes of broccoli plukje saffraan, 20 draadjes 4 el crème fraîche 200 g gerookte palingfilet 4 takjes kervel, alleen blaadjes 1 Spaanse peper zonder zaadjes 50 ml Extra Vi... bekijk recept »
1 zakje verse Provencaalse kruidenmix (30 g) 1 zakje mini-worteltjes (300 g) 1 ui 1 eetlepel (olijf)olie 1 teentje knoflook 1 zakje saffraan (0,05 gSilvo) 2 visbouillontabletten 500 g aardappels (vastkokend) 1 schaaltje kabeljauwfilet (ca. 200 gAH) 1... bekijk recept »
- 1 sjalotje 1 flinke venkelknol ? 8 dl visbouillon 50 g boter 300 g rondkorrel (arborio)rijst 1 envelopje saffraandraadjes 1 dl witte wijn 250 g kabeljauwfilet 100 g garnalen 4 eetlepels slagroom 150 g vers geraspte of geschaafde Parmezaan... bekijk recept »
750 g stevige witvisfilet, in grove stukken 500 ongepelde reuzengarnalen, ontdooid 250 g verse mosselen in de schelp 6 tomaten 4 eetlepels olijfolie 1 grote ui, grof gesnipperd 3 teentjes knoflook, in plakjes 1 ½ eetlepel milde paprikapoeder 1 rode p... bekijk recept »
1 ui, 1 teentje knoflook, 800 gr. kalfslapjes, peper, 1 venkelknol, 1 sinaasappel, 2 eetlepels olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 1 vleesbouillontablet, 1 envelopje saffraan, 1 zakje garneeramandelen baukje, 4 takjes munt, zout. In stoofpan olie verh... bekijk recept »