Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Saffraan-kip

1 kip van ongeveer 1,5 kg 2 eetlepels olijfolie 1 zout 1 peper uit de molen 1 kleine ui,gepeld en zeer fijngehakt 1 knoflookteen uit de knijper 1 dessertlepel scherpe paprikapoeder 8 tomaten 300 gm langkorrelige rijst of zilvervlies; rijst 700 ml kok... bekijk recept »

Kip Met Amandelen En Saffraan

2 uien 3 teentjes knoflook 1 citroen 100 gram blanke amandelen 6 draadjes saffraan 2 oude witte boterhammen 10 kipdrumsticks 4 eetlepels olijfolie 1 1/2 dl droge sherry 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet) 6 eetlepels fijngehakte peterselie wat ... bekijk recept »

Zeepannetje Van St. Jacobsvruchten En Gamba's Met Saffraan

200 g broccoliroosjes 300 g wortelen, in plakjes gesneden 100 g sjalot 30 ml witte wijn 600 ml visfumet 1/2 koffielepel saffraan 16 verse st. jacobsvruchten 12 gekookte gamba's, ongeveer 360 g gepeld enkele takjes koriander peper en zout BereidingS... bekijk recept »

Varkensrisotto met saffraan

500 g varkensfilet in sneetjes 1 ui 190 g dik gesneden chorizo (Spaanse salami) Boter 2 el tomatenpuree 8 dl vleesbouillon 300 g langkorrelrijst 100 g doperwten (diepvries of blik) 2 el peterselieplukjes 1 dopje saffraanpoeder Peper Zout Snijd het v... bekijk recept »

Mosselen met kerrie en saffraan

4 kg mosselen 2 uien 1 groene selder 3 dl room 1 dopje saffraan 1 el kerriepoeder Tijm Laurier Peper Zout Laat de mosselen samen met de grof gesneden froenten, tijm, laurier en peper op een hevig vuur openkoken Zeef het kooknat en laat tot de helft ... bekijk recept »

Siciliaanse pasta met venkel saffraan en Quorn

175 gr Quornstukjes 150 gr brede lintmacaroni of penne rigate 1 envelopje saffraandraadjes 1 dl kruidenbouillon 1 dik geschilde sinaasappel 2 eetlepels olijfolie 1 gesnipperde ui 1 venkelknol in kleine stukjes 25 gr rozijnen 1 dl kookroom (koksroom, ... bekijk recept »

Paella met saffraan

100 gr chorizo 400 gr kipfilet 1 klein pepertje 2 blokjes kippenbouillon 1 kg mosselen 300 gr rijst 4 eetl olijfolie 2 capsuletjes saffraan 1 teentje look 1 st ui 1 l water1. Spoel de mosselen en zet ze in een ruime pan met een beetje water op het vu... bekijk recept »

Knoflookgarnalen met saffraan-aïoli. Grote

10 saffraandraadjes 3 teen knoflook geperst 8 el mayonaise 2 el olijfolie 500 gr reuze garnalen gepeld ( diepvries) 3 takjes peterselie 1 citroen in partjes1. Week de saffraan in 2 el kokend water. Meng de oplossing samen met 1 geperste teen kno... bekijk recept »

Chelo Safeed

600 gram rijst 4 el plantaardige olie 3 a 4 middelgrote aardappels 150 ml water zout Voorbereiding Voor het best resultaatweek je de rijst enkele uren voorin heet water en wat zoutvoordat je het gaat het koken. Schil de aardappelenen snijd ze in ... bekijk recept »

Zereshk Polow

Basmatirijst 500 gr plantaardige olie ,boter berberissen = zuurbessen (gedroogdetuincentrum)4 el ,suiker 1 el uien 2 grotesaffraan 1/2 tlzoutzwarte peper . Voorbereiding Kook rijst zoals polow of kateh. (zie mijn pagina) Spoel de berberissen tweemaal... bekijk recept »

Pagina 26 van 100