Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Kalfstagine Met Pruimen

500 g Kalfslappen 500 g uien 2 teentjes knoflook 1 zakje saffraan (envelopje) 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander) ? theelepel kaneel 3 eetlepels olie 250 g pruimen (gedroogde zonder pit) 2? dl runderbouillon (van een ta... bekijk recept »

Duif Met Amandelen En Uien

5 jonge duiven 1 koffielepel peper 1 koffielepel saffraan (een mengsel van fijngestampte saffraankrokus en van saffraan uit een zakje) 250 gr amandelen 100 gr boter 1 handvol gehakte peterselie 2 kg uien 1/2 glas olie zout Bereidingswijze Was de duiv... bekijk recept »

Krokante Capibara

2 grote Capibara's (vraag hierom bij de toko het vlees is vrij zeldzaam) 1 kilo bananen2 el. saffraan1 el. kaneel4 eierensojasauszout & peperscheut cognac (liefst dure voor een goede smaak) Hulpmiddelen Ovenschotelgrote pangrote koekepan Hulpmiddele... bekijk recept »

Amandeleieren

zie bereidingswijze. Bereidingswijze Hiervoor zal men 500 gram amandelen goed pellendrogen en malen. Deze met eene hoeveelheid eiwit aanroeren en vervolgens in 3 gelijke hoopjes verdeelen. Het eerste hoopje zal men met suiker en tarwebloem aanmakento... bekijk recept »

Bouillabaisse met rouille basisrecept

1.2 l visbouillon1 kg visfilet (vastkokend: zeeduivel, rode poon, zonnevis,...)500 g grote garnalen (diepzee)400 g tomatenblokjes (blik)4 el tomatenpuree1 onbehandelde citroen (schil van)375 ml droge, witte wijn1 dopje saffraan1 venkel2 preiwitten0.5... bekijk recept »

Risotto Milanese Stijl

500 gram rijst 1 liter vleesbouillon zout en peper een snufje saffraan 1 gesneden ui 80 gram boter 2 eetlepels merg (dit kun je weglaten) 50 gram Parmezaanse kaas Meng de saffraan met 2 eetlepels van de vleesbouillon in een schaal Verwarm het merg me... bekijk recept »

Eenvoudige Saffraanrijst

175 g basmatirijst 2 eetlepels olijfolie desgewenst: 2 verse rode peperszonder zaadjes en in heel dunne plakjes 3 kardamonsgespleten 1-2 theelepels komijnzaad 75 g diepvrieserwten ontdooid mespunt saffraanin 2 eetlepels water geweekt en uitgelektof s... bekijk recept »

Saffraanrijst Met Spek

400 g gekookte rijst 2 g saffraan 200 g spekblokjes 200 g champignons boter 2 eetlepels verse koriander zout peper. Bereidingswijze Laat de spekblokjes goed uitbakken en giet het vet daarna weg. Stoof in dezelfde pan de champignons in wat boter. Voeg... bekijk recept »

Lenterisotto Met Doperwtjes

1 g saffraan 1 kleine gesnipperde ui 2 gehakte tenen knoflook 30 g boter 350 g risottorijst 1 dl witte wijn 1 l hete kippenbouillon 250 g diepvriesdoperwten 1/2 bakje mascarpone 50 g parmezaanse kaas 3 pomodoritomatenin reepjeszonder zaden 20 g basil... bekijk recept »

Pladijs met artisjoksaus

800 g pladijsfilets1 ui2 teentjes knoflook800 g tomatenblokjes100 g groene olijven (zonder pit)2 potjes saffraan1 blikje artisjokbodems1 laurierblaadje2 takjes rozemarijnpeperzoutolijfolie800 g aardappelen1. Snipper knoflook en ui fijn. Voeg de tomat... bekijk recept »

Pagina 28 van 100