1000 recepten met saffraan
500 g Kalfslappen 500 g uien 2 teentjes knoflook 1 zakje saffraan (envelopje) 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander) ? theelepel kaneel 3 eetlepels olie 250 g pruimen (gedroogde zonder pit) 2? dl runderbouillon (van een ta... bekijk recept »
5 jonge duiven 1 koffielepel peper 1 koffielepel saffraan (een mengsel van fijngestampte saffraankrokus en van saffraan uit een zakje) 250 gr amandelen 100 gr boter 1 handvol gehakte peterselie 2 kg uien 1/2 glas olie zout Bereidingswijze Was de duiv... bekijk recept »
2 grote Capibara's (vraag hierom bij de toko het vlees is vrij zeldzaam) 1 kilo bananen2 el. saffraan1 el. kaneel4 eierensojasauszout & peperscheut cognac (liefst dure voor een goede smaak) Hulpmiddelen Ovenschotelgrote pangrote koekepan Hulpmiddele... bekijk recept »
zie bereidingswijze. Bereidingswijze Hiervoor zal men 500 gram amandelen goed pellendrogen en malen. Deze met eene hoeveelheid eiwit aanroeren en vervolgens in 3 gelijke hoopjes verdeelen. Het eerste hoopje zal men met suiker en tarwebloem aanmakento... bekijk recept »
1.2 l visbouillon1 kg visfilet (vastkokend: zeeduivel, rode poon, zonnevis,...)500 g grote garnalen (diepzee)400 g tomatenblokjes (blik)4 el tomatenpuree1 onbehandelde citroen (schil van)375 ml droge, witte wijn1 dopje saffraan1 venkel2 preiwitten0.5... bekijk recept »
500 gram rijst 1 liter vleesbouillon zout en peper een snufje saffraan 1 gesneden ui 80 gram boter 2 eetlepels merg (dit kun je weglaten) 50 gram Parmezaanse kaas Meng de saffraan met 2 eetlepels van de vleesbouillon in een schaal Verwarm het merg me... bekijk recept »
175 g basmatirijst 2 eetlepels olijfolie desgewenst: 2 verse rode peperszonder zaadjes en in heel dunne plakjes 3 kardamonsgespleten 1-2 theelepels komijnzaad 75 g diepvrieserwten ontdooid mespunt saffraanin 2 eetlepels water geweekt en uitgelektof s... bekijk recept »
400 g gekookte rijst 2 g saffraan 200 g spekblokjes 200 g champignons boter 2 eetlepels verse koriander zout peper. Bereidingswijze Laat de spekblokjes goed uitbakken en giet het vet daarna weg. Stoof in dezelfde pan de champignons in wat boter. Voeg... bekijk recept »
1 g saffraan 1 kleine gesnipperde ui 2 gehakte tenen knoflook 30 g boter 350 g risottorijst 1 dl witte wijn 1 l hete kippenbouillon 250 g diepvriesdoperwten 1/2 bakje mascarpone 50 g parmezaanse kaas 3 pomodoritomatenin reepjeszonder zaden 20 g basil... bekijk recept »
800 g pladijsfilets1 ui2 teentjes knoflook800 g tomatenblokjes100 g groene olijven (zonder pit)2 potjes saffraan1 blikje artisjokbodems1 laurierblaadje2 takjes rozemarijnpeperzoutolijfolie800 g aardappelen1. Snipper knoflook en ui fijn. Voeg de tomat... bekijk recept »