1000 recepten met saffraan
1 l groentebouillon (van tablet)1 eetl. saffraanpoeder of een envelopje saffraan50 ml olijfolie1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt of fijngewreven150 g broccoli, in kleine roosjes150 g bloemkool, in kleine roosjes200 g gerookte forel, in reepjes... bekijk recept »
2 tl cayennepeper 3 teentjes knoflook olijfolie extra vierge 2 eierdooiers 5 gr saffraan1. Plet de knoflook tot een pasta in de vijzel of in de blender, doe vervolgens in een kom. 2. Voeg de eidooiers toe en klop het met steeds toevoegen van scheutje... bekijk recept »
500 gram geitenvlees in dobbelstenen/2 el olie/50 gram blanke amandelen/plukje saffraangeweekt/50 gram suiker/snufje zout/1 kaneelstokje/2 el amandellikeur/150 gram gedroogde vijgen/150 gram gedroogde appeltjes/2 el limoensap/peper Hulpmiddelen Braa... bekijk recept »
750 g ontvet schapevlees 300 g bruine bonen 12 zwarte olijven 2 tenen knoflook 1 fijngestampte citroenschil 1 el zachte paprika 1/2 tl kurkuma 1 el gemalen gember 1 mespunt saffraan 100 ml olijfolie zout Laat de bruine bonen 12 uur weken in... bekijk recept »
750gram ontvet schapenvlees 300 gram bruine bonen 12 zwarte olijven 2 tenen knoflook 1 fijngestampte citroenschil 1 eetl. zachte paprika 1/2 theel.kurkuma 1 eetl. gemalen gember 1 mespunt saffraan 1 dl.olijfolie zout Laat de bruine bonen 12 uur weke... bekijk recept »
Roomboter (ca.50 gr.)bloemknoflook ( half bolletje)kippenbouillon (ca 1,5 l.saffraan (paar sliertjes)marjolein (naar smaak,nootmuskaat en een goeie scheut sherry. Bereidingswijze Smelt de roomboter zachtjes in de pan en pers er de tenen knoflook in. ... bekijk recept »
4 wortelen 4 eieren 200 gr bloem wat canderel 100 gr Alpro saffraan Bereidingswijze Schil de wortelen en snij ze fijn. Kook ze gaar en voeg een weinig canderel aan het water toe. Klop de eieren met wat canderel en meng met de gesmolten Alpro en de bl... bekijk recept »
500 gram Basmatirijst1 grote pot kersen op siroop5 eetlepels suikermespunt botermespuntje saffraan2 kleine uien in kleine stukjes gesneden4 kleine stukjes kippenbout1 winterpeen in kleine stukkeen gesnedenzout Kook de rijst met ruim water en zout naa... bekijk recept »
250 gr basmatirijst 1 liter water 150 gr kokoscreme 2 eetlepels honing of appeldiksap 2 eetlepels rozenwater 1/2 theelepel fijngemaakte en in water opgeloste saffraan 1/2 theelepel kardemom 250 gr gehakte dadels Bereidingswijze Kook de rijst tot hij ... bekijk recept »
4 eetlepel(s) visfond 4 draadjes saffraan 4 eetlepel(s) olie 4 eetlepel(s) blanke azijn 1 zout 1 peper 2 roodbaarsfilet (of victoriabaars)v; an ca. 200 gr 2 eetlepel(s) bloem 2 eetlepel(s) dieetmargarine Voorbereiding: Breng de fond met de saffraan a... bekijk recept »