Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Vegetarische Pompoensoep

1 pompoen 2 uien 2 tenen knoflook 750 ml water 2 groentebouillontabletten of 2 eeltepels losse groentebouillon 2 eetlepels creme fraise 2 eetlepels kerrie Pepersaffraan naar smaak olijfolie Verhit olijfolie in de soeppan fruit de ui en de knoflook v... bekijk recept »

Paella

Mosselen 2 kgnederlandse garnalen 1 kilo ongepeldhalve kilo gamba's stuk of 6 langoustines stuk of 6 blik doperwten en blikje maiskorrelseen kipfilet in stukjes tomaten olijfolie peper en zout saffraan rijst peterselie koreander water voor de mossel... bekijk recept »

Risotto Agli Scampi

500 g rijst2 scampi's (zout)1 teen knoflookhalve ui1 el peterselie2 el olijfolie2 glazen witte wijnhalve rode paprika1 tl saffraan6 mosselen2 el visfond. Laat de scampi′s sudderen in de olijfolie met de ui, paprika, knoflook en de mosselen. Bli... bekijk recept »

Risotto Al Vitello

500 g rijst1.5 kilo kalfsfilet2 kleine wortels30 g uien1 bl. laurier1 glas witte wijn30 g boter2 el olijfolie2 el peterseliebeetje tomatensaussaffraan. Laat de olijfolie, ui, wortels, laurierblad en de boter sudderen en voeg de fijngesneden kalfsfile... bekijk recept »

Paella rijst

1 kop rijst iziki (zeewier) zout saffraan of kurkuma kurkuma,verschillende soorten groenten zoals wortelen, ui, paprika, erwten, courgetten... sesamzaad of noten tamari (sojasaus)Bereiding: kook de rijst en voeg er saffraan of iziki en zout aan toe a... bekijk recept »

Gemarineerde diepzeegarnalen met limoen en saffraa

400 gr diepzeegarnalen 3 limoenen wat gehakte peperselie 1 doosje saffraan olijfolie peper zoutPers de limoenen uit. Pel de garnalen en marineer de staartjes. Maak een dipsaus aan de hand van de olijfolie, 1 lepeltje limoensap en de saffraan en de ge... bekijk recept »

Gekonfijte Uien

500 gram zoete Spaanse uien in fijne halve maantjes gesneden1 1/2 kaneelstokjepeper en zout naar smaak100 ml honingolijfoliepaar draadjes saffraan of 1/4 koffielepel saffraanpoeder250 gram witte of blauwe rozijneneen uur geweekt. Voeg, zodra de uien ... bekijk recept »

Tagine Met Abrikozen

400 g gedroogde abrikozen een in vieren gedeelde kip ? l water saffraan 1 theelepel gemberpoeder 2 gesnipperde uien 1 bouillontablet gekookte rijst of couscous Week 400 g gedroogde abrikozen een nacht. Laat een in vieren gedeelde kip met ? l water, s... bekijk recept »

Tajine Met Abrikozen

400 g gedroogde abrikozen een in vieren gedeelde kip ? l water saffraan 1 theelepel gemberpoeder 2 gesnipperde uien 1 bouillontablet gekookte rijst of couscous Laat een in vieren gedeelde kip met ? l water, saffraan, 1 theelepel gemberpoeder, 2 gesni... bekijk recept »

Kip Met Kaneel

2 uien 100 gr rozijnen 2 dl kippenbouillon 2/3 th kaneel mespunt gemberpoeder 1 dopje saffraan 2 kipfilets Fruit de kip en haal ze even terug uit de pan, fruit de uien en voeg de kip terug toe en bestrooi met kaneel.voeg de rozijnen en bouillon bij e... bekijk recept »

Pagina 31 van 100