Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Lamssoep Op Zijn Grieks

250 gram lamsborst saffraan 1 eierdooier 100 gram gare rijst. Giet 1 1/2 liter water bij het vlees in de pan, voeg een paar draadjes saffraan toe, breng het water aan de kook en trek op de gebruikelijke wijze een bouillon. Roer een eierdooier goed... bekijk recept »

Rijstpap

100 gr ronde rijst, 7,5 dl melk, 1 kaneelstokje, enkele potjes saffraan, 1 snuif zout, 1 eetlepel suiker Breng de melk aan de kook brengen met de saffraan en kaneel. Voeg de rijst, de suiker en het zout toe. Laat dan zacht sudderen tot de rijst deels... bekijk recept »

Knoflooksoep

6 teentjes knoflook. 2 eetl.olijfolie. 1 envelopje saffraan. 2 eetl. amandelschaafsel. 750 gr. kippenbouillon (van tablet). enkele takjes peterselie,fijngesneden. Fruit de knoflook op laag vuur in olie in een soeppan. Schenk de bouillon en saffraan b... bekijk recept »

Al-fachita Bil-laban Wal-zafaran (Saoedi-Arabie)

Lamsbout met been 0,5 liter yoghurt 2 eetlepels maisolie 2 eetlepels gepureerde tomaat 1 eetlepel fijngewreven saffraan 1 eetlepel Bizaar Een bout met been wordt in een diepe schotel in een oven van 175 ?C gezet en overgoten met een mengsel van 1/2 l... bekijk recept »

Gepofte Aardappelen Met Saffraanboter En Gerookte Zalm

4 middelgrotevastkokende aardappelen 1 plakje fijngesneden gerookte zalm 1 eetlepel fijngesneden bieslook 1 mespunt saffraan 1 mespunt paprikapoeder 100 gr zachte boter 2 eetlepels olijfolie Peper Zout Leg de aardappelen ongeschild in een vuurvaste s... bekijk recept »

Rijstpap

100g dessertrijst, 1/2 liter melk, 75g suiker, 1/2 kaneelstok, 1/2 doosje saffraan, bruine suiker Laat de melk koken. Voeg rijst, suiker,saffraan en kaneelstok toe. Laat dit garen op een zacht vuurtje tot pap. Laat afkoelen. Laat rusten in de koelkas... bekijk recept »

Paella

Mosselen 2 kgnederlandse garnalen 1 kilo ongepeldhalve kilo gamba's stuk of 6 langoustines stuk of 6 blik doperwten en blikje maiskorrelseen kipfilet in stukjes tomaten olijfolie peper en zout saffraan rijst peterselie koreander water voor de mossel... bekijk recept »

Vissoep

100 gm schelvisfilet 25 gm gesneden groente (ui, wortel, groe; n paprika en prei) 1 eetlepel(s) olie 1 tomaat 1 zout 1 peper 1 stukje saffraan Stoof de gesneden groenten en 1 eetlepel olie. Stukje saffraan, peper, tomaat en bouillon toevoegen. Dit ci... bekijk recept »

Vissoep

100 gm schelvisfilet 25 gm gesneden groente (ui, wortel, groe; n paprika en prei) 1 eetlepel(s) olie 1 tomaat 1 zout 1 peper 1 stukje saffraan Stoof de gesneden groenten en 1 eetlepel olie. Stukje saffraan, peper, tomaat en bouillon toevoegen. Dit ci... bekijk recept »

Libanese linzensoep met lamsvlees

500 gr mager lamsvlees in blokjes 200 gr rode linzen 1 fijngehakte ui De schil van 2 citroenen of limoenen Mespunt saffraan Sap van 1 citroen of limoen 7 1/2 dl runderbouillon of water 1/2 theelepel zout Versgemalen zwarte peper 1/4 fijngesneden witt... bekijk recept »

Pagina 32 van 100