1000 recepten met saffraan
500 gr mager lamsvlees in blokjes 200 gr rode linzen 1 fijngehakte ui De schil van 2 citroenen of limoenen Mespunt saffraan Sap van 1 citroen of limoen 7 1/2 dl runderbouillon of water 1/2 theelepel zout Versgemalen zwarte peper en 1/4 fijngesneden w... bekijk recept »
500 gr mager lamsvlees in blokjes 200 gr rode linzen 1 fijngehakte ui De schil van 2 citroenen of limoenen Mespunt saffraan Sap van 1 citroen of limoen 7 1/2 dl runderbouillon of water 1/2 theelepel zout Versgemalen zwarte peper en 1/4 fijngesneden w... bekijk recept »
1 l melk 125 gr dessertrijst 8 gr vanillesuiker saffraan 60 gr suiker1. We brengen de melk met de rijst, saffraan en vanillestokje aan de kook waarbij we regelmatig roeren met een houten lepel. Zodra alles kookt laten we het geheel nog drie kwartier... bekijk recept »
500 gram geschilde pompoen 500 gram knolselderblokjes 2 dikke uien 2 dl room 1,7 liter water 4 blokjes kipbouillion 1 capsulle saffraan snuifje paprikapoeder 1. Stoof de uien aan in wat vetstof, doe er de in blokjes gesneden groenten bij, laat no... bekijk recept »
300 gram kipfilet 250 gram scampi 1 potje saffraan 250 ml room solo peper, zout maïzena of instanbindmiddel1. smelt de solo en bak de in stukjes gesneden kipfilet, laat enkele minuten doorbakken.2. haal uit de pan en bak heel kort de scampi, voeg ... bekijk recept »
Voor de gegrilde gamba's met gember: 6 grote rauwe gamba's1/2 komkommer en voor de marinade 1 el olie1 tl honing1 tl marc de gewurztraminer (eau de vie)1 tl geraspte gemberwortel1 tl Nam Pla (vissaus)mespuntje peper voor de gevulde druiven met leverm... bekijk recept »
6 gedroogde tomaten1 sjalotje1 envelopje saffraan2 kruidenbouillontabletten3 el olijfolie1 tl kutkuma300 gr risottorijstz p15 gr boter Bereidingswijze Tomaten wellen volgens gebruiksaanwijzing. Sjalotje snipperen. Saffraan met de bouillontabletten en... bekijk recept »
? tarwekorrels Ebly ? enkele sjalotten ? witte wijn ? thijm ? laurier ? gepelde rode peper ? zwarte krenten ? pijnboompitten ? saffraan ? piment ? zout ? olijfolie Bereidingswijze ? Versnij enkele sjalotten grof en stoof ze glazig zonder ze te kleure... bekijk recept »
2,25 liter water 200 g rijst 2 druppels voedingskleurstof of iets geelwortel 2 eetl. boter 2,4 dl rozenwater 400 g suiker mespunt saffraan in 2 theel. water geweekt 2 theel. kaneel 1 theel. kardemon 30 g amandelsnippers Voorbereiding Breng 1,25 liter... bekijk recept »
BENODIGDHEDEN : 1,2 kg visfilet (van de grootste verscheidenheidzoals schelvisroodbaarsheilbotvictoriabaarskabeljauw…)1,5 kg schelpdieren (vb 1 kg mosselen500 gr venusschelpen…)6 gamba`s (eventueel vervangen door 300 gr grote ongepelde garnalen)1 kl... bekijk recept »