Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Bouillabaisse (Stap Voor Stap)

8 tomaten 2 sinaasappelschoongeboend 4 potten visfond (a 380 ml) 4 uien 1 hele bol knoflook 4 takjes tijm 2 grote aardappelgeschild 2 envelopjes saffraan 14 eetlepels olijfolie 400 g witte visfiletbijv.kabeljauwin stukken 500 g gemengde zeevruchten 4... bekijk recept »

Risotto Al Radicchio E Parmesan

1 l bouillon 1 ui 500 gram risottorijst 150 gram radicchio 50 gram parmesan 40 gram boter saffraan? evt. 5 blaadjes basilicum Warm de bouillon op en houd deze warm. Hak de ui fijn evenals radicchio. Doe in een braadpan de helft van de boter en fruit ... bekijk recept »

Saffraanrisottosalade Met Gegrilde Groenten

1 tl. gedroogde oregano3 el. olijfolie2 lente-uitjesin stukjes van 5 cm.1 kleine venkelknolin 6 partjes1 kropje roodlofgepeld? courgettein plakjes van ? cm. ? uifijngesneden100 gram risottorijst1 dl. witte wijn1? dl. visbouillon (eventueel van tablet... bekijk recept »

Bouillabaisse Stap-voor-stap

4 tomaten 1 sinaasappelschoongeboend 2 potten visfond (a 380 ml) 2 uien 5 tenen knoflook 2 takjes tijm 1 grote aardappelgeschild 1 envelopje saffraan 7 eetlepels olijfolie 200 g witte visfiletbijv.kabeljauwin stukken 250 g gemengde zeevruchten (zak 5... bekijk recept »

Bouillabaisse Zoals In Marseille

-250 g Roodbaarsfilet -250 g Zeewolffilet -250 g Wijtingfilet -250 g rode Poonfilet -250 g Zeebarbeelfilet -1 Langoest van 500 g (of kreeft) -2 uien -3 tomaten -3 knoflookteentjes -1 venkel -een stukje gedroogde sinaasappelschil -½ bosje peters... bekijk recept »

Bouillabaisse Van Sandra

Flink stuk zalmfilet en heilbotfilet (in blokjes van 2 bij 2 cm). 3 tenen knoflook (gesnipperd). ajuin (gehakt). 3 soeptomaten. 400 ml visfond. 1/2 fles witte wijn. flinke geut pernod. 200 g mosselen (voorgekookt). 200 g gambas (gespoeld en gepeld). ... bekijk recept »

Eblysotto Op Z'n Oosters

? tarwekorrels Ebly ? enkele sjalotten ? witte wijn ? thijm ? laurier ? gepelde rode peper ? zwarte krenten ? pijnboompitten ? saffraan ? piment ? zout ? olijfolie Bereidingswijze ? Versnij enkele sjalotten grof en stoof ze glazig zonder ze te kleure... bekijk recept »

Risotto Alla Milanese

1 klein ui gesnipperd1 l vleesbouillon of kalfsbouillon50 g boter400 g Italiaanse rondkorrige rijst ( bijv. VialoneArborio)100 ml stevige droge witte wijn1 pakje saffraan50 g versgeraspte Parmezaanse kaaszout en zwarte peper uit de molen. De helft va... bekijk recept »

Lasagne met gerookte zalm en visfilet

1 eetlepel olijfolie1 ui gesnipperdpaar draadjes saffraan150 milliliter droge witte wijn2 teentje knoflook gesnipperd1 eetlepel tomatenpuree1 blikje tomatenblokjes100 gram mascarpone16 lasagnevellen200 gram gerookte zalm (Vismarine)400 gram visfilet ... bekijk recept »

Glanzende perzik met krokante amandelen

250 gr geschaafde amandelen 250 gr suiker 1 el honing 250 gr diepvries frambozen 2 el honing 75 ml rode port 2 perziken 1 sinaasappel 10 draadjes saffraan 4 el honing 8 el griekse yoghurt bakpapier1. ’s Middags voorbereiden:2. Krokante amande... bekijk recept »

Pagina 34 van 100