1000 recepten met saffraan
1 pak couscous van 1 kg 1 kg kalfs- of schapenvlees 1 kg courgettes 1 kg meiknolletjes 1 kg verse tuinbonen 1 kg uien 150 gr boter voor de bouillon 100 gr boter voor de couscous 1 handvol gehakte koriander 1 eetlepel peper 1/2 koffielepel saffraan 5 ... bekijk recept »
750 gram vlees (lams of kalfs) 750 gram uien, 100 gram witte amandelen, 1 handvol fijngehakte platte peterselie, 75 gram roomboter, 1 flinke theelepel zwarte peper, 1/2 saffraanpoeder, zout naar smaak. Hulpmiddelen Kookpan of Marokkaanse tajine (aar... bekijk recept »
500 gram witte couverture 200 ml slagroom 60 gram boter snufje saffraan 2 eetlepels sinaasappellikeur. Voor de glacering: 400 gram witte couverture 200 gram geraspte kokos Bereidingswijze Kook de slagroom met de saffraan in een panvoeg de fijngehakte... bekijk recept »
500 gr Basmati of Patna rijst 350 gr ghee 175 gr sultanarozijnen 100 gr gedopte pistachenoten 100 gr geblancheerde amandelen 10 kruidnagelen 10 kardemompeulen 3 cm pijpkaneel 1 theelepel gemalen piment 1 theelepel saffraan30 minuten geweekt in 1 eet... bekijk recept »
Twee en halve liter water, 225 gr gewassen rijst, 350 gr honing 6 el Arrowroot, 1 tl. Saffraan, 1 dl water, 2 tl. kaneel (naar wens), halve dl rozenwater Garnering: 150 gr goudkleurige rozijnen, 150 gr pijnboompitjesblanke amandelen of ontvelde pista... bekijk recept »
5 el olijfolie. 2 rode uien,fijngehakt. 2 tenen knoflook,uitgeperst. handvol snijpeterselie,fijngehakt. 1 tl gemalen gember. 1 tl grofgemalen zwarte peper. 1/2 tl gemalen saffraan of kurkuma. 1/2 tl cayennepeper. 1 tl paprikapoeder. 1 tl gemalen kori... bekijk recept »
500 gr venusschelpen500 gr kokkels150 gr mager rookspek2 uien4 teentjes knoflook1 venkel1 courgette1 groot blik tomatenblokjes5 cl anijslikeur20 cl droge witte wijn40 cl visfumet1 dopje saffraan-gehakte bieslook-gehakte venkelgroen-gehakte peterselie... bekijk recept »
400 g visfilets 100 g ansjovisfilets 4 tomaten 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie extra vierge 2 1/2 dl droge witte wijn 2 l visfumet 1 doosje saffraan (poeder) 1/2 bosje peterselie 4 sneetjes wittebrood peper en zout Bereidingswijze 1. De pete... bekijk recept »
100 gr sooji (griesmeel) 100 gr suiker 4 dl water 30 gr geschaafde amandelen 30 gr gehakte pistachenoten 100 gr ghee 1/4 theelepel saffraan 8 groene kardemoms Bereidingswijze Vermeng de suiker met het watervoeg de kardemomdoppen toe (bewaar de zaden)... bekijk recept »
- 300 gram bacalhau-filet(in de Surinaamse toko)een paar uur geweekt in ruim koud water - 1 pond Opperdoezers - 2 grote zoete uien - een paar teentjes knoflook uit de pers - een paar draadjes saffraan - een scheutje melk - zout&peper - zwarte olijven... bekijk recept »