Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Couscous K'dra (courgette/meiknolletjes/tuinbonen)

1 pak couscous van 1 kg 1 kg kalfs- of schapenvlees 1 kg courgettes 1 kg meiknolletjes 1 kg verse tuinbonen 1 kg uien 150 gr boter voor de bouillon 100 gr boter voor de couscous 1 handvol gehakte koriander 1 eetlepel peper 1/2 koffielepel saffraan 5 ... bekijk recept »

Tajine-vlees Met Uien En Amandelen

750 gram vlees (lams of kalfs) 750 gram uien, 100 gram witte amandelen, 1 handvol fijngehakte platte peterselie, 75 gram roomboter, 1 flinke theelepel zwarte peper, 1/2 saffraanpoeder, zout naar smaak. Hulpmiddelen Kookpan of Marokkaanse tajine (aar... bekijk recept »

Witte Chocoladetruffels

500 gram witte couverture 200 ml slagroom 60 gram boter snufje saffraan 2 eetlepels sinaasappellikeur. Voor de glacering: 400 gram witte couverture 200 gram geraspte kokos Bereidingswijze Kook de slagroom met de saffraan in een panvoeg de fijngehakte... bekijk recept »

Kesar Pilau

500 gr Basmati of Patna rijst 350 gr ghee 175 gr sultanarozijnen 100 gr gedopte pistachenoten 100 gr geblancheerde amandelen 10 kruidnagelen 10 kardemompeulen 3 cm pijpkaneel 1 theelepel gemalen piment 1 theelepel saffraan30 minuten geweekt in 1 eet... bekijk recept »

Zerde

Twee en halve liter water, 225 gr gewassen rijst, 350 gr honing 6 el Arrowroot, 1 tl. Saffraan, 1 dl water, 2 tl. kaneel (naar wens), halve dl rozenwater Garnering: 150 gr goudkleurige rozijnen, 150 gr pijnboompitjesblanke amandelen of ontvelde pista... bekijk recept »

Ramadanrecept Harirasoep

5 el olijfolie. 2 rode uien,fijngehakt. 2 tenen knoflook,uitgeperst. handvol snijpeterselie,fijngehakt. 1 tl gemalen gember. 1 tl grofgemalen zwarte peper. 1/2 tl gemalen saffraan of kurkuma. 1/2 tl cayennepeper. 1 tl paprikapoeder. 1 tl gemalen kori... bekijk recept »

Soep Van Schelpdieren

500 gr venusschelpen500 gr kokkels150 gr mager rookspek2 uien4 teentjes knoflook1 venkel1 courgette1 groot blik tomatenblokjes5 cl anijslikeur20 cl droge witte wijn40 cl visfumet1 dopje saffraan-gehakte bieslook-gehakte venkelgroen-gehakte peterselie... bekijk recept »

Adriatisch Soepje Met Noordzeevis

400 g visfilets 100 g ansjovisfilets 4 tomaten 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie extra vierge 2 1/2 dl droge witte wijn 2 l visfumet 1 doosje saffraan (poeder) 1/2 bosje peterselie 4 sneetjes wittebrood peper en zout Bereidingswijze 1. De pete... bekijk recept »

Halwa Sooji

100 gr sooji (griesmeel) 100 gr suiker 4 dl water 30 gr geschaafde amandelen 30 gr gehakte pistachenoten 100 gr ghee 1/4 theelepel saffraan 8 groene kardemoms Bereidingswijze Vermeng de suiker met het watervoeg de kardemomdoppen toe (bewaar de zaden)... bekijk recept »

Bacalhau

- 300 gram bacalhau-filet(in de Surinaamse toko)een paar uur geweekt in ruim koud water - 1 pond Opperdoezers - 2 grote zoete uien - een paar teentjes knoflook uit de pers - een paar draadjes saffraan - een scheutje melk - zout&peper - zwarte olijven... bekijk recept »

Pagina 36 van 100