1000 recepten met saffraan
0.5 dl olijfolie100 gr chorizo (blokjes)2 sjalotjes (fijngesnipperd)7 teentjes knoflook (4 gesnipperd3 geperst)2 chillies (fijngekruimeld)2 el cajunkruiden250 gr jumbogarnalen of gamba's (dan 400 gr)halve zak mexicaanse groenten (diepvriesAH)half pak... bekijk recept »
500 g grote garnalen 2 teentjes knoflook 1 rood spaans pepertje 300 g courgette 4 eetlepels olijfolie 2 1/2 dl droge witte wijn plukje saffraan 1 blik tomatenstukjes op sap 1 liter visbouillon 100 g gepelde grote garnalen 2 eetlepels gehakte basilicu... bekijk recept »
1 konijn, 100 g bak- en braadmargarine, 3 eetlepels olijfolie, 2 citroenen, halve koffielepel gember, 1 potje saffraan, 1 dl wildbouillon, kervel, peper en zout Voorbereiding Snijd het konijn in 10 stukkenbreng deze op smaak met peperzout en gember e... bekijk recept »
200 g schoongemaakte calamares (inktvis) 500-600 g aardappelen 100 g erwtjes 3-4 soeplepels sherry-azijn 2-3 teentjes knoflook olijfolie peper en zout een beetje saffraan Bereidingswijze De calamares in plakjes snijden en vier tot vijf minuten laten ... bekijk recept »
500 gram gekookte rijst 300 gram gare lima boontjes 100 gr gesmolten boter 1 kopje vers gesneden dille 3 middelgrote aardappelsin schijfjes 1/4 tl saffraan geweekt in 2 el heet water Zout versgemalen peper Voorbereiding Smelt 4 eetlepels boter... bekijk recept »
linzen400 grams basmati rijst500 grams lamsgehakt400 grams dadels (ontpit)100 grams rozijnen120 grams saffraan1/2 teaspoon uien2 large plantaardige olie zout zwarte peper Voorbereiding Week rijst in water voor 3-4 urenkook dan de rijst 10-15 minuten... bekijk recept »
2 envelopjes saffraan1 sjalot15 gram boter1? 1/2 dl droge witte wijn1/2 eetlepel gembersiroop4 dl visfondwitte peper en zout4 zeewolffilets a 125 gram125 ml creme fraiche1 eidooier75 gram gepelde Noorse garnalen Week de saffraan 5 minuten in 2 el hee... bekijk recept »
20 kastanjes 75 gr kristalsuiker snuifje saffraan 1 kaneelstok 2 kruidnagels 300 gr gedroogde abrikozen 120 gr babymais 1 rijpe tamarillo (boomtomaat) scheutje jenever Bereidingswijze Pof de kastanjes 5 minuten op een bakplaat in de oven tot de bast ... bekijk recept »
225 deciliter kokend water 1 paar plukjes saffraan 15 gm verse gist 1 theel vloeibare honing 500 gm ongebleekte bloem 1 theel zout 2 eetlepels plantaardige olie 1 ei losgeroerd 1 voor het glazuur: 1 ei losgeroerd met 2 el water 1 voor de garnering: 1... bekijk recept »
1 tl gedroogde oregano 3 el olijfolie 2 lente-uitjes, in stukjes van 5 cm 1 kleine venkelknol, in 6 partjes 1 kropje roodlof, gepeld 1/2 courgette, in plakjes van ½ cm 1/2 ui, fijngesneden 100 g risottorijst (arborio) 1 dl witte wijn 1 1/2 dl visboui... bekijk recept »