Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Paella A La Tierelier

400 gram risottorijst 300 gram kipfilet 300 gram chorizo bouillon van 1 blokje 2 uien 4 vleestomaten envelopje saffraan Bak de kip bruin in een beetje olie en leg het dan apart. Fruit de uien in een beetje olie, voeg dan de (ongekookte) risottorijst... bekijk recept »

Risotto Met Garnalen

1 sjalotje ca.3/4 liter kippenbouillon 100 gr.boter 300 gr.risotto-rijst 1 dl.droge witte wijn 1 buisje/zakje saffraan 1 dl.slagroom 300 gr.garnaaltjes 100 gr,oude geraspte kaas(parmezaanse kan ook) 2 el.dille zout en peper Verhit de boter,fruit de s... bekijk recept »

Ham Risotto

-1 kleine ui (heel fijn gesneden) -100 g doorregen spek (heel fijn gesneden) -2 eetlepels olijfolie -300 g rijst -1/2 l vleesbouillon -enkele draadjes saffraan -250 g gekookte ham (in blokjes) -100 g geraspte kaas -50 g boter -fruit de ui en spek in ... bekijk recept »

Vegetarische Risotto

40 gram paprijst ongekookt 1 theelepel olijfolie 1 ui 1 teentje knoflook geplet 1/2 rode paprika in dunne reepjes zout naar smaak 2 deciliter water verse rozemarijn naar smaak 1 mespuntje saffraan 1 1/2 deciliter rode nierbonen (ca 120 gram) 9 groene... bekijk recept »

Paella

- 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 groene paprika - 3 eetlepel olijfolie - 250 gram risottorijst - 9 dl kippenbouillon - 2 envelopjes saffraan (a 2 g) - 1 bos peterselie Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in blo... bekijk recept »

Risotto Met Gamba`s En Zeekraal

1 ui 2 teentjes knoflook olijfolie 300 gr risottorijst envelopje saffraan 2 dl witte wijn 5 dl kippen- of groentebouillon 200 gr zeekraal 300 gr gekookte gambas 125 ml crème fraîche zoutvers gemalen peper parmezaanse kaas Verhit 3 eetlepel... bekijk recept »

Risotto Van Ticino

1l sterke bouillon 300 g lange korrelrijst 1 ui 3 eetlepels olijfolie 1 dl droge witte wijn 150 g champignons 1 klein beetje saffraan 50 g boter 1 dl room 100 g geraspte Sbrinz Hak de ui en laat hem aanbraden in olijfolie. Voeg de rijst toe, meng go... bekijk recept »

GROENTEPAELLA

3 el olijfolie 2 grote uien,gepeld en in ringen gesneden 300 g bruine rijst 2 teentjes knoflook,gepeld en uitgeperst 1/2 rode,1/2 groene en 1/2 gele paprika,in reepjes gesneden 1 blikje ontvelde tomaten,uitgelekt en kleingesneden (sap opvangen) zout ... bekijk recept »

Stoofpotje van vis onder een korstje van geuzekaas

100 gr zalmfilet 100 gr kabeljauwfilet 4 scampi's 5 dl sterke visfumet 8 sneden geuzekaas bieslook 100 gr zeewolffilet 100 gr grijze garnalen 5 dl room 50 gr boter 1 dopje saffraan 4 stronken witloofVersnijd elke visfilet in 4 gelijke delen en stoom ... bekijk recept »

Bisschopswijn

1 liter rode wijn 1 citroen 1 sinaasappel 20 kruidnagelen 2 eetlepels suiker 1 kaneelstokje een mespuntje foelie en saffraan (eventueel)Was en droog de citroen en de sinaasappel. Steek in elk 10 kruidnagelen. Doe de wijn, suiker, citroen, sinaasappel... bekijk recept »

Pagina 39 van 100