Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Mosselen Op Provencaalse Wijze

4 kilo mosselentomatenuien,look venkel,saffraan,pastis,witte wijn,basilicum,bladpeterselie,tabasco,peper Hulpmiddelen Grote kookpan Hulpmiddelen - Grote kookpan Voorbereiding Alle groenten fijnsnijdende mosselen opzettenovergieten met witte wijn en ... bekijk recept »

crema di pomodoro con basilico

3 lenteuitjes1 stengel bleekselderij1 takje tijm600 gram pruimtomaten2 el room1 el suiker400 gram stukjes tomaat uit blik1/2 liter vleesbouillon2 draadjes saffraan4 takjes basilicum2 el olijfolie4 el half-stijf geklopte slagroomzout en peper- Maak de... bekijk recept »

Asperges met Vis en Jenever

600 g asperges4 visfilets van 250 g elkpeper, zoutmosterd50 g boter100 g paneermeelbieslooknootmuskaat4 dl visfumet2 dl jenevercayennepepersaffraangerookte Ardeense ham- Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Kruid de visfilets met zout en pepe... bekijk recept »

Inktvis in sherrysaus

Voor 4 personen: 3 eetlepels olie 1 ui 3 teentjes knoflook 50g gemalen amandelen 1dl droge sherry 750g schoongemaakte inktvis in ringen gesneden enkele draadjes saffraan 2 eetlepels gehakte peterselie zoutPel de ui en de knoflookteentjes en snipper d... bekijk recept »

Inktvis-stoofschotel

Voor 2 personen: 250 gr inktvis 1 ui 2 tenen knoflook 3 worteltjes 1 vleestomaat 2 takken struikselderie 2 eetl olijfolie 2 dl water 5 draadjes saffraan peper en zout 2 eetl peterselieSnijd de inktvis in ringen. Snijd de ui, knoflook, worteltjes, vle... bekijk recept »

Italiaanse knoflooksoep

4 Personen: per persoon 385 kcal 10 eetlepels olie(olijf) 6 teentjes knoflook 4 eierdooiers 2.5 theelepel salie 2 kruidnagels 1 laurierblaadje 1 eetlepel peterselie(vers) Tijm SaffraanHak het knoflook fijn en voeg bij 1 liter water. Voeg ook zout, ti... bekijk recept »

Paella

200 gr ongekookte rijst 120 gr roze garnalen 120 gr gekookte calamares 120 gr gekookte mosselen 150 gr rauwe kabeljauwfilet(120 gr bereid gewogen) 12 middelgrote scampi's (60 gr bereid gewogen) 120 gr rauwe kipfilet ( 90 gr bereid gewogen) 10 koffiel... bekijk recept »

Rijstpap

1 l volle melk 110 g dessertrijst 70 g kristalsuiker 1 zakje vanillesuiker 2 eierdooiers boter zout saffraan (1 potje)Spoel de dessertrijst onder stromend water. Stoof de rijst aan in een klontje boter tot hij glazig is. Bevochtig met de melk ... bekijk recept »

Rijstsalade met avocado en langoustine (Noorse kre

80 gram droogkokende rijst saffraan 4 ongepelde langoustinestaarten ? avocado citroensap 4 kerstomaatjes ? sjalot koriander peper, zoutNeem droogkokende rijst (80 gram p.p.) en kook deze met wat saffraan mooi geel. Laat de rijst afkoelen. Neem per pe... bekijk recept »

Tajine van lamsvlees, pruimen en honing

voor vier personen: 1 kg lamsvlees (liefst van de schouder) in kleine stukjes gesneden; 400 gram gedroogde pruimen; 1 dikke ui; 1 teen knoflook; een stukje verse gember (ongeveer 2 cm); 1 koffielepel gemalen korianderzaadjes; 1 maatje saffraan; ½ the... bekijk recept »

Pagina 40 van 100