1000 recepten met saffraan
600 g visfilet (lotte, rode poon, zeewolf)1 groene paprika6 el olijfoliesaffraanpeperzout1. Snij de vis in blokjes. Spoel de paprika, verwijder de zaadlijst, snij in blokjes van dezelfde grootte als de vis. 2. Prik de vis en de paprika afw... bekijk recept »
1 kg varkenskroontje4 appels (kleine)12 kleine uitjes4 takjes tijm2 el calvados200 ml kalfsbouillon1 doosje saffraanpoeder4 el mosterd2 el vloeibare honing2 kl rietsuiker1 el olieboterpeperzout1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vr... bekijk recept »
1 butternutpompoen1 teentje knoflook1 ui1 tomaat100 ml room2 l groentebouillon1 dopje saffraandraadjesnootmuskaatboterpeper1. Overgiet de groenten met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Laat 15 à 20 minuten zachtjes pruttele... bekijk recept »
600 g koolvisfilet2 tomaten2 rode paprika1 ui50 cl visfond4 el olijfolie1 kl gemalen komijnzaadjes1 kl gemalen korianderzaadjes1 dopje saffraanversgemalen peperzeezout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Spoel de visfilets, snij ze in (niet te kl... bekijk recept »
1 mango (rijp, in blokjes)6 blaadjes gelatine (elk 2 g)400 ml melk400 ml room150 g suiker1 mespuntje saffraandraadjes100 g hazelnoten (gepeld)1. Voorbereiding: Schil en halveer de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pur... bekijk recept »
600 g zeeduivelfilet (in blokjes)150 g gedroogde tomaten (fijngesneden)250 g langkorrelrijst2 l visfond2 el jenever (oud)40 g kaas (gemalen)1 cl extra vierge olijfolie75 g bakboter1 tl komijnzaad10 druppels tabasco1 potje saffraanpoederpeperzout1. Sn... bekijk recept »
2 uien1 dikke tomaat 2 aardappelen 1/2 bosje koriander 1/2 bosje platte peterselie 5 El olijfolie6 kippendijen (poulet noir, scharrelkip met zwarte poten) 1/2 tl kurkuma 1/2 tl gemalen gember1 theelepel verse gember, geraspt 1 laurierblad enkele dr... bekijk recept »
sjalot, gesnipperd3 el balsamicoazijn6 el olijfolie3 el azijn met dragon4 handvol gemengde sla16 sneetjes gerookte eendenborst peper, zout Voor de gekonfijte peren:400 ml water80 g suiker10 zwarte peperbollen1 vanillestokje4 saffraandraden4 peren, ge... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie1 sjalot, gesnipperd1 stengel bleekselderij, in boogjesmespunt saffraandraadjes1 liter kippenbouillon2 kippenbouillontabletten2 eieren, losgekloptrasp en sap van 1 citroen, naar smaak1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hieri... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie1 sjalot, gesnipperd2 teentjes knoflook, geperstrasp en sap van 1/2 citroen100 milliliter droge witte wijn1 mespuntje saffraan1 liter visbouillon (van 2 tabletten)100 milliliter kookroom1 eetlepel koude boter of allesbinder400... bekijk recept »