Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Tharid

700 gr kekererwten2 kilo lamsvlees in blokjes 1.5 liter water, 1 kilo uien fijngesneden 2 el. korianderzaad 150 gr fijngesneden verse koriander 2 tl. karwijzaad 2 tl peper 6 eieren, 1 el. zout halve tl. saffraan in 2 el. water opgelost, 1150 gram hon... bekijk recept »

Gehaktkoekjes

Peperzoutstukje groene paprika1 el. citroensap1 kleine ui1 kleine vleestomaat2 draadjes saffraan2 el. fijngehakte munt2 teentjes knoflook250 gram gehakt3 el maiskorrels4 el. zonnebloemolie Pel en snipper de ui en de knoflook. Laat de draadjes saffraa... bekijk recept »

Vissersstoofpotje

1 grote ui 4 tenen knoflook 1 el tomatenpuree 150 ml visbouillon van een tablet plukje saffraan 1/2 tl gedroogde chilivlokken 1 laurierblaadje 300 gram witte visfilet (vers of diepvries) 1 blikje sardines in olijfolie enkele takjes petersel... bekijk recept »

Toulouserworsten En Koeskoes Met Paprika's

8 Toulouserworsten of Duitse worsten2 kopjes koeskoes1 rode paprika1 groene paprika1 grote ui1/2 capsule van saffraan0,5 dl olijfoliezout Snipper de ui. Was de paprika′s, haal de pitjes eruit en snij ze in blokjes. Laat de stukje paprika op een... bekijk recept »

Kruidige Stoofschotel Met Pruimen

500 gram runderpoulet 350 gram sjalotten 2 teentjes knoflook 600 gram vastkokende aardappelen 500 gram winterwortels 1 envelopje saffraan 5 dl rundvleesbouillon 2 eetlepels olie 2 eetlepels bloem 150 gram gedroogde pruimen zonder pit 50 gram zwarte ... bekijk recept »

Karidali Pilav

4 eetlepels boter 500 gram grote gepelde garnalen ? theelepel zout 2 gehakte uien 1 teentje knoflook uit de knijper 4 geschildeontpitte en in dunne plakjes gesneden tomaten 2 eetlepels gehakte selderijblaadjes snufje saffraan ? theelepel komi... bekijk recept »

Tarjine

Paar teentjes knoflook ( persen) 2 tomaten (in partjes gesneden) 2 uien (fijnsnijden) verse koriander ( handje vol fijn gesneden) saffraan (mespuntje) boulionblokje zeezout/peper magere runderlappen diverse groenten zoalswortelenverse boontjesbloemko... bekijk recept »

Mediterane Scampi Met Kaas Montignac

Ingredienten 500 g gepelde en gekookte scampi 4 eetlepels olijfolie 2 middelgrote rode uien 400 g ontvelde tomaten 2 tenen knoflook ? liter witte wijn 1/8 liter kippenbouillon 1 eetlepel kappertjes 3 eetlepels dille 1? rode paprika zout peper 1 mespu... bekijk recept »

Mediterrane Vissoep

Olijfolie 1 grote uifijngesneden 1 preiin dunne ringen 2 teentjes knoflookgeperst 1/2 blik tomatenblokjes 10 draadjes saffraan 2 blaadjes laurier 2 takjes tijm 400 gr kabeljauwfilet 200 gr Novomare Fruit de Mer (diepvries) zout peper Olie in ruime pa... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Bisschopswijn

1 liter rode wijn 1 citroen 1 sinaasappel 20 kruidnagelen 2 eetlepels suiker 1 kaneelstokje een mespuntje foelie en saffraan (eventueel) Was en droog de citroen en de sinaasappel. Steek in elk 10 kruidnagelen. Doe de wijn, suiker, citroen, sinaasappe... bekijk recept »

Pagina 54 van 100